שתף קטע נבחר

אלי ישי: אגדיל את ההנחה בארנונה לניצולי שואה

שר הפנים הורה לבחון בהקדם דרכים להקלה על ניצולי השואה בישראל באמצעות הגדלת שיעור ההנחה בארנונה. ח"כ זאב ביילסקי, החבר בשדולה למען ניצולי שואה בכנסת: "מבטיח לעקוב עד שהבטחתו תצא לפועל"

בערב יום השואה, שחל אמש (א'), הודיע שר הפנים וסגן ראש הממשלה, אלי ישי, כי הורה לבחון בהקדם דרכים להקלה על ניצולי השואה בישראל באמצעות הגדלת שיעור ההנחה בארנונה. לדברי השר, הוא יעלה את הנושא בדיון הקרוב, בפני הוועדה לרפורמה בארנונה (ועדת ברזלאי), אשר הוקמה לפי החלטת ממשלה.

 

 

בהתאם לחוק הקיים היום, ניצולי שואה זכאים להנחה בארנונה בשיעור של עד 66% לדירה ליחיד עד 70 מ"ר, או בדירה של 5 נפשות עד 90 מ"ר.הנחה זו מוענקת גם לחסידי אומות העולם ולאסירי ציון.

 

השר ישי אמר: " זהו צו מוסרי ואנושי ממדרגה ראשונה לעשות ככל שביכולתנו על מנת להקל על ציבור יקר זה. מובן שעזרה כלכלית אין ביכולתה להקל על סבלם הנפשי והפיזי של מי שעברו את השואה, אולם סיוע זה יקל ולו במעט על עתידם של ניצולי השואה בישראל".

 

ח"כ זאב ביילסקי (קדימה), החבר בשדולה למען ניצולי שואה בכנסת, מסר ל-ynet בתגובה להבטחתו של שר הפנים ש"אני מקווה שהוא יגשים אותה וימצא תקציבים על מנת לשפות את הרשויות. המתנה שהוא מבקש להעניק לניצולי שואה טובה וראויה ככל שתהיה, עשויה ליפול על תקציבן של הרשויות המקומיות. בכל מקרה, כמי שרואה את עצמו מחוייב לנושא, הינני מבטיח לעקוב עד שהבטחתו תצא לפועל ותקל על חייהם של ניצולים רבים".

 

משנת 2008 ועד היום התווספו לתקציב הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר כ-730 מיליון שקל. תוספת זו מהווה גידול של 33% בבסיס תקציב הרשות לזכויות ניצולי השואה, אשר עמד בשנת 2008 על כ-2 מיליארד שקלים. הרשות לזכויות ניצולי השואה מטפלת בעיקר בניצולי שואה שלקו בנכות כלשהי עקב הרדיפות והגיעו ארצה לפני אוקטובר 1953.

 

נציין שעד לאחרונה ממשלות ישראל לדורותיהן לא עשו הרבה למען ניצולי שואה. בעקבות הדו"ח שהגישה השופטת בדימוס דורנר ומאבק ציבורי שניהלו ניצולי שואה עצמם, החליטה ממשלת אולמרט על שורת צעדים למען ניצולי שואה. כך בחודש אוגוסט 2008, הגדילה הממשלה את הקצבה החודשית לזכאי תגמול לפי חוק נכי רדיפות כך שתעמוד על 75% מגובה הקצבה המשולמת לניצולי שואה מממשלת גרמניה.

 

בנוסף ממשלת ישראל הגדילה את בסיס התקציב המיועד למתן סל שירותים המשמש לתגבור שירותי הרווחה לניצולי שואה, תוך התחשבות במצבם הכלכלי, בסכום של 100 מיליון שקל בשנת התקציב 2008. בשנת 2009 ו-2010 הוגדל בסיס התקציב ל-200 מיליון שקל.

 

בשנת 2008 חוקק תיקון לחוק ההטבות לניצולי השואה, התשס"ז 2007, אשר קבע כי ניצולים יוצאי מחנות וגטאות מוכרים, אשר אינם מקבלים כל קצבה בגין נרדפותם בשואה יהיו זכאים לקבלת קצבה חודשית בסך 1,000 שקלים וכן שובר שירותים בגובה של 2,400 שקלים בשנה, החל ב-2008. זאת, כששובר השירותים גדל ל- 7,200 שקל משנת 2010. עלות יישום מסקנות הדו"ח של דורנר נאמד עד כה ב-380 מיליון שקלים.

 

כמו כן, הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר מקדמת חתימה על ההסכמים עם קופות החולים למימון תרופות בגין המחלות המוכרות לפטור מתשלום לזכאים מכוח חוק נכי רדיפות הנאצים וחוק נכי המלחמה בנאצים. עם זאת, המימון החלקי של התרופות לניצולי שואה סובל מסחבת בממשלה הנוכחית. 

פורסם לראשונה 11/04/2010 18:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר אלי ישי. נאה דורש...נאה יקיים?
צילום: גיל יוחנן
ח"כ זאב ביילסקי
צילום: חגי אהרון
מומלצים