שתף קטע נבחר
 

עיני: "בגלל התעקשות כונסי מוליתן - נגיע לעליון"

יו"ר ההסתדרות הגיע למפעל לייצור חוטי תפירה בנהריה במסגרת סיור שערך במפעלים בגליל. לדבריו: "התעקשות כונסי הנכסים מטעם בנק דיסקונט על סכום של שני מיליון שקל, תביא אותנו אל בית המשפט העליון"

"גם לאחר שנמצא קונה למפעל מוליתן עדיין יש מי שמקשה עלינו. לצערי התעקשות כונסי הנכסים מטעם בנק דיסקונט על סכום של שני מיליון שקל, תביא אותנו אל בית המשפט העליון", כך אמר היום (ד') יו"ר ההסתדרות עופר עיני, שהגיע למפעל לייצור חוטי תפירה בנהריה, במסגרת סיור שערך במפעלים בגליל.

 

בביקור במוליתן נכחו בני משפחת מולר, מקימי המפעל, שאמרו כי התעשיין צבי מאיר הציל את המקום. עיני ציין בדבריו, שמאיר משקיע רבות בחידוש הפעילות במקום, והוסיף כי במפעל עובדים כ-100 עובדים, שלא ימצאו מקום עבודה חלופי במקרה שיפוטרו.

 

יפה איפרגן טל, יו"ר ועד העובדים במפעל, אמרה: "המאמצים של אנשי ההסתדרות הביאו להישג מרשים בבית המשפט המחוזי בחיפה. אני מאמינה שאחרי המאבק הציבורי הצודק נתבשר תוך שבוע, שהמפעל ניצל סופית ונוכל להמשיך ולמלא את ההזמנות הרבות ממצרים וירדן, ששלא ניתן לעמוד בהם כרגע בשל המצב".

 

את הסיור במפעלי הגליל ארגן יו"ר מרחב נהריה והגליל המערבי בהסתדרות, אשר שמואלי, ונכחו בו מזכ"לי איגודי הטכסטיל, המזון, המתכת והאלקטרוניקה בהסתדרות. המפעל הראשון בביקור היה מחלבות שטראוס בפארק התעשייה בר לב שליד כרמיאל, שם נפגש עיני עם עובדים ומנהלים.

 

עיני: "תושבי הפריפריה יעזבו"

בנוסף ביקר עיני במפעל מילוז לייצור רסק עגבניות מצפון לנהריה, שנמכר לאחר המשבר שחל בו, לקבוצת הניהול שרכשה את מפעל פרי גליל בחצור הגלילית. הדבר אפשר להשאיר את כל העובדים במשרתם ולצרף אליהם בהדרגה עובדים עונתיים נוספים.

 

"לצערי בשנים האחרונות הממשלה לא פועלת למציאת מקומות עבודה חדשים באזור. בקרית שמונה נסגרו ארבעה מפעלים בשנתיים האחרונות, אבל לא נפתחו חדשים. במוליתן ובמילוז ליד נהריה אנחנו נאבקנו בשיניים למצוא רוכש כדי שישרדו", אמר עיני בסיור. "תושבי הפריפריה, שגרים ליד הגבולות, יעזבו לטובת מקומות בהם תהיה להם עבודה איתה יפרנסו את משפחתם, אך את זה ממשלות ישראל לא הבינו עדיין".

 



במהלך הסיור הגיע עיני לאולמי רנסנס בנהריה, שם התקיים כינוס בנוכחות 300 עובדים ממפעלים, רשויות וארגונים בגליל המערבי. בדבריו הוא התייחס לאישור התקציב הדו-שנתי: "הממשלה בישראל התאהבה ברעיון של תקציב דו-שנתי. אם זה היה דבר כל כך טוב, אז למה החברות הגדולות לא עושות מאזן דו-שנתי ולמה כל המשק הישראלי לא פועל עם תקציב דו-שנתי?".
 
עיני הוסיף כי הוא שמח שראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ, הודיעו שימשיכו במתכונת של השולחן העגול, במטרה ליצור דיאלוג בנושא התקציב וחוק ההסדרים במשק בטרם יגיעו לאישור הממשלה. "דברם של העובדים והגמלאים בישראל ישמע", הבטיח.

 

במהלך הסיור עודכן עיני טלפונית בפרטי השביתה בנמל חיפה, והבטיח כי במידה שיידרש, הוא יצטרף לשיחות שנפתחו בין נציגי העובדים ההנהלה והאוצר. עוד הוא הדגיש כי מי שפעל בצורה חד צדדית היתה לדבריו המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני יו"ר ההסתדרות
צילום: חגי עינב
מומלצים