קלינטון באיגרת וידאו: "נמשיך לשאת יחד בעול"
מזכירת המדינה האמריקנית שיגרה לישראל ברכה מצולמת לרגל יום העצמאות ה-62 והזכירה שוושינגטון תמכה בירושלים מאז ההחלטה ההיסטורית באו"ם. "ארה"ב תמשיך לעמוד לצדכם, לחלוק איתכם את הסכנות ולסייע לכם לשאת בעול", הבטיחה
ברכת יום הולדת מארצות הברית על רקע המשבר ביחסים : מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, שיגרה אמש (יום א') לישראל איגרת וידאו לרגל יום העצמאות ה-62. היא שבה והדגישה כי לה ולנשיא ברק אובמה מחויבות אישית עמוקה לביטחונה של ישראל, ונזכרה בביקורה הראשון בארץ הקודש.
"מזל טוב, ישראל, על 62 שנות עצמאות", פתחה קלינטון את הברכה, "זוהי הזדמנות לחגוג את כל מה שישראל השיגה ולהדגיש שוב את הקשרים שמאחדים בין שתי האומות שלנו - השותפות האסטרטגית שלנו, הערכים המשותפים שלנו, והשאיפות המשותפות שלנו".
היא הזכירה את החלטת האו"ם להקים בארץ ישראל בית לעם היהודי. "אתם יודעים, ב-1948, לקח לנשיא טרומן רק 11 דקות להכיר באומה שלכם. ומאז, ארצות הברית עמדה לצדכם בסולידריות".
"מאז הביקור הראשון שלי בישראל לפני קרוב ל-30 שנה, חזרתי פעמים רבות והכרתי חברים רבים. והייתי גאה יחד איתכם כשראיתי את המדבר פורח,
את הכלכלה משגשגת ואת המדינה שלכם מלבלבת", המשיכה קלינטון, "יש לי מחויבות אישית עמוקה כלפי ישראל. וגם לנשיא אובמה. האומה שלנו לא תהסס להגן על ביטחונה של ישראל ולקדם את עתידה".
"לכן, השאיפה לשלום ולגבולות מוכרים לישראל היא אחת מהעדיפויות העליונות שלנו", אמרה קלינטון, במה שנראה כניסיון להבהיר שמאחורי המשבר ביחסים לא עומדת גישה אנטי-ישראלית. "אנחנו מאמינים שזה אפשרי - ולמעשה נחוץ - להשיג שלום כולל במזרח התיכון שיעניק לישראלים, לפלסטינים, ולכל תושבי האזור ביטחון, שגשוג והזדמנות לחיות את מלוא הפוטנציאל שאלוהים נתן להם". הדברים נאמרים על רקע לחץ גובר מצד הקונגרס האמריקני, שמרבית חבריו דורשים
מהממשל לרכך את הטון כלפי ישראל.
מזכירת המדינה האמריקנית רמזה בדבריה גם על האיום האיראני, והבטיחה כי ארה"ב תעמוד לצדה של ישראל. "ישראל מתמודדת כיום עם אחד האתגרים הגדולים ביותר בהיסטוריה שלה, אבל ההבטחה והפוטנציאל שלה מעולם לא היו גדולים יותר. ארצות הברית תמשיך לעמוד לצדכם, לחלוק איתכם את הסכנות ולסייע לכם לשאת בעול, בעוד אנו מביטים יחד לעבר העתיד".
בהקשר זה, גורמים בפנטגון הבהירו אמש כי בוושינגטון בוחנים מגוון של אפשרויות פעולה נגד איראן, בהן דיפלומטיה, סנקציות וגם תקיפה.
Read this article in English