שתף קטע נבחר

 

מכוונים גבוה: "המגדלים בר"ג - פתח לשחיתות"

צבי בר שידר היום "עסקים כרגיל" וזכה לגיבוי מצד רבים מעובדי עיריית רמת-גן. מתנגדיו דווקא סיפרו כי נהג להשמיט מהפרוטוקול קטעים מישיבות ועדות התכנון, על-רקע דו"ח שקבע כי הבנייה לגובה חורגת באופן ניכר מתוכניות המתאר

במסדרונות עיריית רמת-גן קשה היה למצוא היום (ה') הרבה פרצופים מופתעים מהודעת המשטרה על הצלחת חוקריה לגבש תשתית ראייתית נגד ראש העיר, צבי בר, בחשד שקידם פרויקט נדל"ן ובתמורה קיבל שוחד. רוב עובדי העירייה הביעו תמיכה בעומד בראש המערכת, והפנו את האצבע המאשימה דווקא כלפי המשטרה - בטענה שבר היה עבורם "טרף קל".

 

"אני לא גרה ברמת-גן, אבל בר הפך אותה לעיר מצוינת. היה קל לצאת נגדו בזכות ה'טרנד' של הולילנד", האשימה אחת מעובדות העירייה בשיחה עם ynet. "כמו שהפרשות הקודמות שבהן הוא נחשד הסתיימו בלא כלום, כך יהיה גם הפעם".


בר וסער, בביה"ס בליך (צילום: ישראל מלובני)

 

בר עצמו לא שהה היום שעות רבות בלשכתו, אך השתדל לשדר "עסקים כרגיל" וסייר ברחבי עירו, בין היתר כשהתלווה לשר החינוך, גדעון סער, שהגיע לתיכון "בליך". הוא סירב להשיב לשאלות העיתונאים והסתפק בהודעה לקונית מטעם העירייה שבה הכחיש את החשדות המיוחסים לו.

 

אבל היה גם מי שהתקשה להפגין הזדהות יתרה עם ראש העירייה. "במשך שנים ישבה בוועדה המקומית לבניין עיר רק פקידה אחת שרשמה את הפרוטוקול",

אמר אחד החברים בה הנמנה על האופוזיציה העירונית, ד"ר אבי ליליאן. "בחלק מהישיבות שהוקלטו נהג בר להורות לעצור את התיעוד במהלך חלק מדבריו. כך היה גם רק ביום ראשון, בישיבה שעסקה בתוכנית להקמת פרויקט נדל"ן בשטח שבו נמצא בסיס השלישות. הוא חזר בו רק אחרי שהזהרתי אותו שלא תהיה גם לנו פרשת הולילנד".

 

ליליאן ואנשי סיעתו בעירייה, ובהן גם השחקנית חני נחמיאס, קראו לבר להשעות עצמו מתפקידו עד לסיום החקירה נגדו - בדגש על סמכויותיו בענייני התכנון והבנייה. בעיריית רמת-גן סירבו להתייחס לעניין ההקלטות.

 

רמת-גן יכולה להתמודד בקלות על תואר "אלופת המגדלים" של ישראל, ובדומה לפרויקט הולילנד השנוי במחלוקת, זוכים גם גורדי השחקים שבה לביקורת ציבורית נוקבת על השפעתם מרחיקת הלכת על נופה של העיר. מכתב מחאה בעניין, שהסתמך על בדיקה שערכה אגודת "אדם טבע ודין" לפני חודשיים, הועבר ישירות לידי בר. שם נחשף רק את קצה-קצהו של מבול ההתנגדויות לבנייה המאסיבית לגובה שם, דוגמת זו שאושרה בשדרות התמרים ועומדת במרכז הפרשה.

 

"תוכניות המגדלים אושרו בקלות בלתי נסבלת"

בין היתר, נקבע בבדיקה כי "היקפי הבנייה לגובה בתוכנית המתאר חורגים מאומדני הבסיס, ומתעלמים מההשלכות הסביבתיות והחברתיות שנגרמות מכך". באשר לתוכניות להקמתם של 51 מגדלים ברחבי רמת-גן, מהן אושרו עד כה 19, מצביע הדו"ח על חריגה של יותר מ-50 אחוזים בבנייה במתחמים שיועדו לבנייה לגובה.

 

"אם אני מקבל את החומר לישיבה ביום חמישי והדיון לאישור נערך ביום ראשון ב-8 בבוקר, אז הרבה יותר קל לאשר תכניות גדולות כאלו",

הסביר ל- ynet חבר מועצת העיר, יהודה סגל, שהתפטר בקדנציה הקודמת מחברותו בוועדת בניין-עיר על רקע הנושא. "כל תוכנית בנייה שאנו מאשרים כוללת מאות עמודים ועמוסה בחוות דעת ונספחים. אני לא מהנדס ולא שמאי. לכן איני יודע אם האומדן שנערך להיטל ההשבחה שווה חמישה או 10 מיליון שקלים. הקלות הבלתי נסבלת שבה מאשרים את הקמת המגדלים פותחת את הדלת לשחיתות".

 

בעיריית רמת גן הסבירו כי "הקטנת הצפיפות והבנייה לגובה היא המהלך הירוק ביותר, שייתן תשובה לביקוש ההולך וגדל למגורים במרכז הארץ. הוא יוזיל את עלויות הדיור, יאפשר התחדשות עירונית באזורי בינוי ישנים ויאפשר כניסה של אוכלוסיה חדשה ויצירת שטחים ציבוריים של ריאות ירוקות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיריית רמת-גן. העובדים עם הבוס
צילום: ירון ברנר
פרויקט "סביון טאוור" ברמת-גן
צילום: ירון ברנר
מומלצים