מיטשל באזור; "ישראל לא עשתה כל מה שרצינו"
ערב פגישותיו של השליח המיוחד עם בכירים בירושלים וברמאללה, אמר דובר מחלקת המדינה: "יש סימנים ששני הצדדים מוכנים להיות מעורבים בצורה רצינית בנושאים שעל השולחן". עם זאת, הדגיש כי ישראל לא עשתה את כל מה שהממשל דרש
ארצות הברית ביקשה תשובות מישראל ולא קיבלה את כולן - האם התהליך המדיני ישוב למסלול? בממשל האמריקני אמרו אמש (יום ה') כי "ישנם סימנים ששני הצדדים מוכנים להיות מעורבים בצורה רצינית בנושאים שעל השולחן", וכי זו הסיבה להחלטת השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל לצאת לישראל.
השליח מיטשל ייפגש היום עם נשיא המדינה שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק. בשבת הוא יפגוש ברמאללה את נשיא הרשות אבו מאזן.
בתדרוך היומי של מחלקת המדינה, סירב הדובר פיליפ קרולי לדבר על המחלוקת שנתגלעה סביב הבנייה במזרח-ירושלים. כאשר נשאל אודות מעשיה של ישראל בצל הדרישות שהציב הנשיא אובמה, אמר: "האם הם עשו כל מה שהיינו רוצים לראות אותם עושים? לא. אבל זוהי הסיבה שאנחנו משיכים לדבר ואנחנו חושבים שחשוב ששני הצדדים ממשיכים לנקוט בצעדים ליצירת אווירה כדי להתמודד עם התוכן שמאחורי הרעיון".
הדובר האמריקני ציין שבשיחות עם אובמה וקלינטון ראש הממשלה נתניהו העלה כמה רעיונות. "כמה מהם ענו על הדאגות שהעלינו בשיחה המקורית בין מזכירת המדינה לראש הממשלה לפני כמה שבועות", סיפר קרולי.
"הסטטוס קוו אינו יכול להימשך"
בממשל אובמה הבינו שישראל מתכוונת להמשיך בעמדה עקבית באשר להמשך הבנייה בירושלים, ולאחר שיחות ממושכות - הוחלט לבסוף לשלח את מיטשל לאזור.
"לישראלים יש עמדה ארוכת שנים, אבל כמו שמזכירת המדינה אמרה
באיפא"ק - הסטטוס קוו אינו יכול להימשך", אמר הדובר. "היו לנו שיחות מגוונות ויש צעדים ספציפיים שאנחנו חושבים שהישראלים צריכים לנקוט. היה 'תן וקח' טוב, ולכן ג'ורג' מיטשל נמצא שם היום".
"שום דבר לא נפתר באמצעות הצהרות פומביות, רק באמצעות שיחות ישירות. זהו המסר שלנו לישראלים ולפלסטינים", אמר קרולי והכחיש שארה"ב מחכה לתשובה מישראל. גם יועץ הנשיא לבטחון לאומי, ג'ים ג'ונס, אמר לכתבים ישראלים בתום הופעה במכון וושינגטון שמתנהלות שיחות, אבל אין המתנה אמריקנית לתשובות ישראליות.
Read this article in English