נתניהו הכריע: השיטור העירוני יוכפף למשטרה
ראש הממשלה דחה את הצעתו של שר האוצר להפעיל את כוחות השיטור החדשים תחת סמכות ראשי הרשויות, לאחר שההכנות להפעלתם הסתיימו ויובאו בקרוב לאישור הממשלה. "התוכנית תצמצמם משמעותית את האלימות", הובטח
שטייניץ הפסיד בקרב: אחרי כמעט שנה של מחלוקת, הכריע היום (א') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לטובת השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', וקיבל את הצעתו להקים כוחות שיטור עירוני בכפוף לפעילות משטרת ישראל. המהלך זכה להתנגדות חריפה מצד שר האוצר, יובל שטייניץ, שביקש כי פעילותה תוסדר תחת הרשויות המקומיות. הוא אף האשים כי אהרונוביץ' "רוצה לבלוע את השיטור העירוני".
בישיבת הממשלה הבוקר נמסר לשרים כי המשרד לביטחון הפנים סיים את ההכנות להקמת מערך השיטור העירוני. "עבודת המטה תובא לאישור הממשלה בזמן הקרוב. מדובר ברפורמה מהותית ויסודית שתגביר באופן ניכר את הביטחון האישי, שכן היא תצמצם באופן דרמטי את עבירות איכות החיים ותופעות של אלימות".
בסקירה נמסר עוד, כי "המהלך מדגיש תפיסה חדשנית השמה דגש על הרשות המקומית כיחידת השינוי בכל הקשור לטיפול מערכתי בתחום הביטחון האישי, באמצעות משטרה צמודה וממוקדת באזרח שתמלא את הצורך החיוני בביצוע עבודה משולבת עם ארגונים שונים במרחב העירוני כדי להביא להתמודדות הטובה ביותר עם תופעות של אלימות, עבריינות ופשיעה".
באופן צפוי, בירכו בלשכתו של אהרונוביץ' על ההחלטה ומסרו שם כי הם "שמחים ומברכים על החלטת ראש הממשלה להתניע באופן רשמי את מערך השיטור העירוני של השר. אנו מקווים שהתהליך ייחתם באופן סופי ורשמי בקרוב, על-מנת להוציא את הפיילוט לפועל".
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, הביע גם הוא תמיכה בהכפפת השיטור העירוני למשטרה ולא לרשויות המקומיות. כבר לפני כשנה הוא אמר כי "ראוי שתהיה משטרה לאומית אחת כי אין שתי משטרות במדינת ישראל. כמו שיש שב"כ אחד וצבא אחד. משטרה עירונית יכולה להביא לפגיעה בדמוקרטיה אם תהיה כפופה לראשי רשויות, שבשלב כזה או אחר נחקרים".
בעניין אחר בישיבה, התייחס ראש הממשלה לאכיפת החוק נגד השתלטות על קרקעות לאום. הוא אמר בדיון כי "יש להתחיל באופן מיידי בניסוי אכיפה מוגברת בנושא, הן בדרום והן בצפון. על-פי התוכנית, כל האחריות בנושא הזה תוטל על המשטרה - שאליה יצטרפו פקחים של משרדי הפנים, הגנת הסביבה והחקלאות".