הגירוש הוקפא: ג'ני ההרה לא תוטס לפיליפינים
נוהל של משרד הפנים קובע שלבני זוג זרים אסור לעבוד יחד בארץ. ג'ני, בחודש השמיני, סיפרה לחוקרים על בן-זוגה - ובית דין אישר את גירושה. בעקבות עתירה דחופה נקבע כי הגירוש יוקפא עד לדיון בעוד חמישה ימים
הניסיון לעצור את הגירוש הצליח, לפי שעה: עורכי דין מטעם ארגוני סיוע הגישו בצהריים (יום ד') עתירה דחופה בעניינה של העובדת הזרה שאמורה להיות מגורשת היום מהארץ, לאחר שהרתה לעובד פיליפיני בעת ששניהם שהו בארץ כחוק. בית המשפט החליט כי אין לגרשה מהארץ עד לקבלת החלטה אחרת - וקבע דיון בתיק ל-10 במאי, בעוד חמישה ימים.
סיפורה של ג'ני פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות". עורכי הדין מטעם "קו לעובד", האגודה לזכויות האזרח ומוקד הסיוע לעובדים זרים, הבינו כי הגירוש אמור להתבצע עוד היום,
והחליטו לבקש מבית המשפט המחוזי בפתח תקווה לעכב במעמד צד אחד את הצעד הבלתי הפיך - עד לקיום דיון בעניין בימים הקרובים.
"מתקן מעצר אינו מקום הולם לאישה הרה בחודש מתקדם, וכי החזקתה במשמורת עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לה ולעובר" טענו העותרים. לאחר מתן ההחלטה על הקפאת הגירוש מיהרו אנשי הארגון לנתב"ג, כדי לוודא שג'ני לא תועלה לטיסה העתידה להמריא ב-17:00.
ג'ני נשלחה למעצר, בהיותה בחודש השמיני, בשל נוהל דרקוני של משרד הפנים שלא מתיר לזוגות לעבוד יחד בישראל. לא עזרה לה הבטחתה לשלוח את התינוק לארצה, כדי שתוכל להשלים את השנה וחצי שנותרה לה לעבוד באופן חוקי בארץ.
הפקידים מתעקשים: "מעוניינים לזרז את ההטסה"
ג'ני פוטרה מעבודתה בסיעוד לאחר שנכנסה להריון. יוסי אדלשטיין מנהל האגף לזרים ברשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים, הסביר בשיחה עם ynet כי העובדת הזרה עוכבה לחקירה לפני שבוע לאחר שהתברר כי אינה עובדת מזה ארבעה חודשים, וכי עזיבתה את הארץ מעוגנת בחוק ואינה קשורה לפרסומים בתקשורת.
"יש חוק בישראל שמסביר מי יכול לעבוד, ובמסגרת נהלים ברורים שכל אחד יודע עליהם שני בני הזוג לא יכולים להישאר ומחליטים מי יעזוב ומי יישאר", אמר אדלשטיין. "אותה עובדת זרה לא עובדת כבר מספר חודשים רב וגם אם לא היתה בהיריון, החוק בישראל לא מאפשר לשני בני זוג לשהות כאן ולעבוד".
מנהל האגף הוסיף ש"לפני שבוע עוכבה העובדת לחקירה ומסרה את כל הפרטים על עצמה ובן זוגה, והיא גם מודעת לכך שלפי החוק אסור לה להקים כאן משפחה. המדינה מאפשרת לעבוד אך לא להקים תא משפחתי - וכולם מכירים את זה".
לפי הנוהל, לאחר שמעכבים עובד זר יש לו 72 שעות לערער. אדלשטיין ציין כי המחלקה המשפטית במשרד הפנים בדקה את העיכוב והגירוש העתידי, ובית הדין למשמורת - המסונף למשרד המשפטים - אישר את צו ההרחקה. "קיבלנו את כל המסמכים ואנחנו רוצים לשלוח אותה הביתה", אמר. "אנחנו מעוניינים לזרז את תהליך ההטסה כדי שלא תשהה במעצר". במשרד הפנים גם השיגו אישורים על מצבה הבריאותי, כדי שחברת התעופה תסכים להטיסה, אך בית המשפט התבקש לעצור את הגירוש.