שתף קטע נבחר
 

הנציבות האירופית תייסד קרן משברים

ביום ראשון בצהרים, כשעתיים לפני פגישתם של שרי האוצר של האיחוד, יתכנס קבינט המנכ"לים של האיחוד האירופי. המטרה - אישורה של קרן משברים חדשה להרחבת ההתאוששות הכלכלית ולהרחקת "כרישי שווקים" וספקולנטים

גורמים רשמיים באיחוד האירופי נועדו ביום שבת בנוגע לגודל והיקף קרן משברים חדשה שמיועדת לפעול להרחבת ההתאוששות הכלכלית ולהרחקת "כרישי שווקים" וספקולנטים המאיימים על הבנקים בגוש האירו.

 

משבר באירופה: כל הדיווחים

 

"הנציבות האירופית עובדת היום על ההצעה שהיא מכינה עבור המועצה האירופית, למנגנון המייצב, שישמור על יציבותה של המערכת הפיננסית באירופה", אמר דובר של הנציבות בבריסל.

 

קבינט המנכ"לים של האיחוד האירופי צפוי להיפגש מחר (א') בצהריים "כדי לדון ולאמץ את ההצעה", הפגישה תתקיים שעתיים לפני הפגישה של שרי האוצר של 27 מדינות האיחוד בנושא המשבר הכלכלי באירופה.

 

בזמן שחבילות חילוץ אסורות על פי הסכמי האיחוד האירופי, מקורות אומרים כי בבריסל רוצים להשתמש בכוחם ב"נסיבות יוצאות דופן", שבעבר אפשרו להם לסייע למדינות שלא היו חברות באיחוד האירופי, כמו הונגריה, לטביה או רומניה, על ידי הלוואות בשווקי אגרות החוב.

 

דיפלומטים מהאיחוד מסרו כי אפשר לגייס בדרך זו 70 מיליארד אירו (כ-90 מיליארד דולר). ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני אמר היום כי יו"ר הבנק המרכזי של אירופה, ז'אן קלוד טרישה, לא הוציא מהאפשרות תכנית הנקראת "האופציה הגרעינית", שתספק אמצעי חירום לקניית חובות ממשלתיים ממדינות האיחוד. טרישה עצמו לא פירט בנושא, ואמר רק כי "המנגנון הזה הוא באחריות נציבות האיחוד האירופי (של המנהיגים) ושל מועצת האיחוד".

 

מנהיגי 16 מדינות אירופה המשתמשות באירו הודיעו כי התוכנית להגנת האירו מפני ספקולנטים צריכה להיות מיושמת כבר עם פתיחת השווקים ביום שני. המנגנון המדובר אמור למנוע מתקפות ספקולטיביות נגד מדינות אירופיות חלשות, שהמערכות הפיננסיות שלהן פגיעות.

 

"בין הזמן הנוכחי למחר בלילה יהיה לנו כבר קו הגנה מוצק", אמר ז'אן קלוד יונקר, ראש ממשלת לוקסמבורג ושר האוצר של האיחוד האירופי, כשפקידי האיחוד מגבירים את המאמצים לנייד "את כל האמצעים הזמינים מאחורי הקרן".

 

בניסיון להרגיע את השווקים שספגו בשבוע החולף טלטלה קשה ורשמו ירידות חדות, אמר יו"ר נציבות האיחוד, ז'וזה מנואל ברוסו היום בבוקר כי המאמצים הללו "יעשו תחת האפשרויות הפיננסיות הקיימות בתקציב הקהילה".

 

למרות זאת, הדיפלומטים מחכים בעצבנות לפרסום פרטים נוספים הנוגעים לתכנית, כשמדינות שאינן קשורות לאירו להוטות במיוחד ללמוד על ההשפעה ארוכת הטווח הצפויה לחלק שלהן במימון האיחוד האירופי.


פורסם לראשונה 08/05/2010 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
טרישה: האופציה הגרעינית
צילום: AFP
מומלצים