מה יודעים עליכם דרך פייסבוק? בואו לבדוק
יישום חדש מאפשר לכם לדעת אילו מהתכנים שלכם ברשת החברתית חשופים לסריקה של גורמים לא מאושרים ועזור לכם לתקן את הגדרות הפרטיות
מזה תקופה ארוכה שנשמעים קולות רמים נגד הגדרות הפרטיות של פייסבוק, אשר מאפשרות למפרסמים, גורמים לא מאושרים ובמקרים מסויימים – לעולם כולו, לראות תכנים אישיים שהעלתם אל פרופיל הפייסבוק שלכם. כך, למשל, פורסם השבוע אתר המאפשר לחפש באופן חופשי בשורות הסטטוס.
לרשת החברתית, שמספר משתמשיה מתקרב בהתמדה אל חצי מיליארד, אין פתרונות לבעיה, מתוך אינטרס מובן. אך אתר חדש, של ארגון בשם reclaim privacy מציע פיתרון חינמי ונוח: בקרת חשיפת תכנים חיצונית ובלתי תלוייה.
התראות לפגיעה בפרטיות
באתר מופיע קישור שאותו צריך להוסיף לרשימת המועדפים או הסימניות. לאחר מכן יש להיכנס להגדרות הפרטיות בפייסבוק, וללחוץ על הקישור ששמרתם.
האתר בודק את ההגדרות ויודע ולתת לכם התראה בנוגע למידע כלשהו המופיע בפרופיל, ולהדגרות פרטיות שאולי כדיא לשנות ולתקן.
מטרת האתר היא קידום המודעות לנושאי פרטיות מידע אישי, "בפייסבוק ובכל מקום". לארגון הוקמה קבוצה בפייסבוק רק לפני מספר ימים, והיא מונה מעל 17 אלף חברים.
פרופילים חשופים
היישום מבוסס על קוד ג'אווהסקיפרט שרץ במחשב, ובאתר מצהירים שלא אוספים שום מידע מהגולש ולא חולקים אותו.
עוד בנושא: אזהרה: סרטון האח הגדול בפייסבוק - תולעת
רק בסוף השבוע האחרון, הציגה הנהלת פייסבוק כלים חדשים, אשר מיועדים למנוע כניסות לא מאושרות לפרופילי משתמשיה. ההודעה הגיעה בתגובה למכתב חריף ששלחו רגולטורים באיחוד האירופי, בנוגע לפגיעה שמבצע האתר בפרטיות משתמשיו.
עוד בנושא: שמונה טיפים לשמירת פרטיותכם בפייסבוק
העליה במודעות לנושא הפרטיות מדרבנת אזרחים רבים ברחבי העולם להתלונן לרשויות העוסקות בהגנת פרטיות אישית - ואלו נוקטות בפעולות כגון שליחת המכתב להנהלת פייסבוק.
בישראל המודעות לנושא עדיין נמוכה למדי, אולם הרשות למשפט, מידע וטכנולוגיה, הנלחמת בהפרת פרטיות בישראל, לוקחת חלק פעיל במאמצים בין לאומיים כנגד מפרי פרטיות סדרתיים כמו גוגל, פייסבוק ועוד.