שתף קטע נבחר

הקפה כבר בפנים: עוגת שוקולד ואספרסו

נטלי לוין חושבת שהשילוב של שוקולד וקפה הוא לא פחות מגאוני. לא פלא שהעוגה הבחושה הבאה מכילה את המתיקות והמרירות של שניהם

אני מאוד אוהבת עוגות בחושות. יש משהו ממש כיפי בלערבב כמה מצרכים במהירות, להעביר לתבנית ולאפות, ותוך כשעה ליהנות מריח נפלא שמתפשט בכל הבית. יש אין-סוף וריאציות לעוגות בחושות; שוקולדיות, עם פירות, גבינה, אגוזים ובעצם כל תוספת שאוהבים. בכל פעם אני אוהבת לנסות שילובים חדשים, טעמים ושיטות הכנה, אך בסופו של דבר, אני תמיד חוזרת ל"עוגות הנחמה" האלה, שהן Comfort Food במיטבו. בכלל, אין על עוגות שמכינים תוך דקות ספורות ונהנים מהן במהרה.

 

את העוגה הבאה הכנתי כבר פעמים רבות. שוקולד וקפה הוא השילוב האהוב עליי מאז שאני זוכרת את עצמי, ואני חושבת שמדובר בשילוב גאוני. טעם האספרסו משתלב נפלא עם מתיקות ומרירות השוקולד, והם משלימים זה את זה. זוהי עוגה עסיסית מאוד בגלל השימוש בשמן, אך עדיין יש לה את ניחוח החמאה הממכר. השמנת החמוצה מקנה לה רכות והופכת אותה לנימוחה ממש, ואיכשהו תמיד קשה מאוד להתאפק שלא לחתוך אותה בשנייה שהיא יוצאת מהתנור.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • חשוב להשתמש בסוכר חום כהה ולא דמררה. סוכר דמררה לא נמס טוב באפייה, ועלולים להישאר גרגירי סוכר בעוגה.
  • אם אין לכם מכונת אספרסו או מקינטה בבית, אפשר להכין תמצית קפה ביתית ולהשתמש בה במקום האספרסו: מערבבים יחד כפית גדושה של קפה נמס מגורען עם שלוש כפות מים רותחים.
  • אפשר לוותר על הברנדי או הרום, אבל לטעמי הם מוסיפים ניחוח נהדר באפייה, טעם עדין ומעט מתקתק.
  • מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם 53% מוצקי קקאו ולא יותר. עם שוקולד 70% העוגה תצא מרירה מדי, לשיקולכם.
  • לא מוכרחים להכין את ציפוי השוקולד; העוגה טובה מאוד גם בלעדיו, אך הציפוי הופך אותה לחגיגית ומיוחדת יותר.


(צילום: נטלי לוין) 

 

עוגת שוקולד ואספרסו

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות או תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 ס"מ):

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה)

4 ביצים

1/4 כוס שמן

100 גרם חמאה מומסת

1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

3/4 כוס חלב

3 כפות אספרסו מוכן

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי או רום

1/2 1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קקאו כהה

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם שוקולד קצוץ גס + 1 כף קמח

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לציפוי:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

קורט מלח

1 כף דבש

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את תערובת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית סוכר לבן, סוכר חום וביצים, עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים בזרם דק את השמן והחמאה המומסת וממשיכים לערבב בתנועות נמרצות.
  4. מוסיפים את השמנת החמוצה, החלב, האספרסו, תמצית הווניל והברנדי, ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח, ומקפלים בעזרת לקקן או מרית, עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  6. מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם הקמח, עד ששבבי השוקולד מצופים בשכבת קמח דקיקה.
  7. מוסיפים את השוקולד והאגוזים הקצוצים אל תוך הבלילה, ומקפלים עד שהתערובת אחידה ומבריקה.
  8. מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות, ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
  9. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.
  10. מכינים את הציפוי: בסיר קטן מניחים שמנת, מלח ודבש, ומביאים לסף רתיחה.
  11. מוסיפים פנימה את השוקולד המריר, וטורפים עד שמתקבל גנאש מבריק.
  12. מצפים את העוגה ומצננים כשעה במקרר, כדי שהעוגה והציפוי יהיו יציבים.

 

נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד ואספרסו
צילום: נטלי לוין
מומלצים