שתף קטע נבחר
 

ראשי ערים יוכשרו לשמש כמתכננים בעירם

8 ראשי עיר ישתתפו בסדנא של יומיים וחצי, במסגרתה יעברו טרנספורמציה מחשבתית כדי למצוא פתרונות לבעיות תכנון

לראשונה בארץ - 8 ראשי ערים יעברו סדנא, בת יומיים וחצי ברציפות, עם 8 מומחים בעלי מוניטין וידע בנושאי קיימות. במהלך הסדנא, שתחל מחר (ג') במלון יוקרתי בצפת, ראשי הערים יעברו טרנספורמציה מחשבתית כדי למצוא פתרונות לבעיות קריטיות של תכנון עירוני תוך הכשרתם להיות מתכנני העיר הראשיים.

 

 

ראשי הערים שנבחרו להשתתף בסדנא יהיו מאשקלון, מזכרת בתיה, קריית ביאליק, בני ברק, נצרת, גבעת שמואל, חורה, ומעלות. ראשי ערים אלה התחייבו בכתב להשתתף במשך שלושת ימי הסדנא ולתהליך ההכנה.

 

מנכ"ל מרכז השלטון המקומי, רון מוסקוביץ', אמר: "מרכז השלטון המקומי נרתם לפרויקט, בין היתר כי איתר צורך לחזק ראשי ערים בתחום תכנון ארוך הטווח לאחר שזיהה כי זו נקודת הכשל בחלק מהרשויות". להערכתו של מוסקוביץ', הסדנא תעצים ראשי רשויות ותשליך על תדמיתו של השלטון המקומי בישראל.

 

לדבריו, אצל כל ראש עיר קיים מתח בין הרצון להטביע מורשת בנויה ולהותיר חותם, לבין הצורך להראות הישגים מיידיים כדי להיבחר מחדש. מטרת "מכון ראשי ערים לעירוניות מתחדשת בישראל", הוא מתן כלים מקצועיים לראשי הערים בישראל לקידום התחדשות עירונית בת קיימא ופיתוח כלכלה מקומית באמצעות סדנאות עבודה בהשתתפות צוות מקצועי מנוסה בתחומים שונים.

 

"אין זה דבר מובן מאליו שראש עיר יתחייב להשתתף בסדנא רציפה כזו במשך 3 ימים, אולם הופתענו מהיענות ראשי הערים ומהתלהבותם", אמר.

 

ראשי הערים יציגו פרוייקטים שברצונם לקדם

במהלך הסדנא, כל ראש עיר יציג פרויקט בעירו אותו ירצה לקדם וביחד עם משתתפי הסדנא ינסו למצוא דרכים לקידומו במישור הפוליטי, החברתי, התכנוני והכלכלי. תהליך העבודה כלל הכנה עם ראש העיר ועם הצוות המקצועי של העירייה לקראת הסדנא.

 

להלן רשימת הערים והפרויקטים שיוצגו על ידי ראשי הערים שלהם בסדנא הראשונה של המכון לראשי ערים:

 

  • אשקלון - התחדשות של מרכז העיר  שרידי הכפר הערבי מגדל שממוקם בלב המרקם העירוני של העיר

 

  • בני ברק - פיתוח וחידוש מערכת הדרכים והתחבורה הציבורית בעיר

 

  • גבעת שמואל - הרצועה המזרחית - בניה בעתודת הקרקע האחרונה של העיר

 

  • חורה - מסחר בצד הדרך - אזור למסחר בכניסה לישוב ועל כביש 31

 

  • מזכרת בתיה - נחל עקרון בין השכונות הקיימות לשכונות החדשות שבתכנון - איך יוצרים חיבור והזדמנות במקום גבול

 

  • קריית ביאליק - שדרות בן גוריון - שדרה החוצה באלכסון את הישוב - כיצד הופכים אותה למרכז פעיל?

 

  • נצרת - העיר העתיקה

 

המכון, שהוקם ביוזמת מרחב התנועה לעירוניות מתחדשת בישראל, בשותפות עם המשרד להגנת הסביבה, מרכז השלטון המקומי, מרכז השל, וקרנות נוספות, יקיים שתי סדנאות במהלך שנת 2010.

 

התוכנית סייעה לשדרוג ערים בארה"ב

האדריכל דרור גרשון שישתתף בסדנא, אמר כי הקמת המכון נעשתה בהשראת MICD (המכון האמריקני - Mayor’s Institute on City Design) שהכשיר עד כה יותר מ-800 ראשי ערים בארה"ב. לדבריו המודל מבוסס על תכנית רבת מוניטין בת 25 שנים.

 

גרשון סבור, כי הציבור רוצה גם פתרון לבעיות השוטפות אך גם מנהיג עם חזון. לדבריו, הרעיון הטמון בתכנית הוא לתת לראש העיר כלים לשינוי מחשבתי כיצד במקביל לניהול השוטף, ליישם את חזונו ולעשות שינוי חברתי.

 

"קיים קשר ישיר בין השתתפות ראש עיר בתכנית בארה"ב לשיפור העיר", טוען גרשון, "ראשי ערים שהשתתפו בתכנית העידו שדרך חשיבתם השתנתה לחלוטין בסדנא והם הבינו בין השאר את התהליך הארוך של תכנון עירוני מצד אחד והחשיבות של השארת מורשת איכותית אחריהם. אנחנו מצפים שראשי ערים יעברו תהליך דומה בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים