שתף קטע נבחר
 

ביה"ד לעובדי טמבור: לעתים עדיף לא לתבוע

16 עובדי טמבור שהוצאו לפני עשור לפנסיה מוקדמת, תבעו את החברה בעשרות מליוני שקלים. השופטים פסקו: טמבור נהגה בהגינות רבה. מותר לחברה להתייעל גם אם היא מרוויחה

בית הדין האזורי לעבודה בחיפה דחה תביעה שהגישו לפני כעשר שנים 16 עובדים לשעבר בחברת טמבור, שהוצאו בכפייה לפנסיה מוקדמת, וטענו כי המהלך היה בלתי חוקי. טמבור טענה מנגד כי הפיטורים נעשו כחלק מהליך הבראה שלו נזקקה החברה.

 

 

מפסק הדין עולה כי כחלק מהליך ההתייעלות פוטרו מהחברה באותה תקופה 30 עובדים בכירים שהועסקו בחוזים אישיים, וכן 110 עובדים זמניים. תשעה עובדים קבועים נוספים פרשו מרצון. לעובדים שפוטרו נערכו סדנאות פרישה כדי לסייע להם להתמודד עם המשבר, והוקמה ועדת חריגים שחילקה מענקים לחלקם.

 

בית הדין, בראשות השופטת דליה גילה ונציגי הציבור משה קידר ועמי לוי, קבע כי למעסיק ישנה זכות ליזום מהלכי התייעלות גם בחברה מצליחה, בכפוף לחובה לנהוג בתום לב. הדיינים הוסיפו כי עדויות התובעים העלו חד־משמעית שטענתם בדבר היות התנאים שקיבלו בהסכם הפרישה "מחפירים", נובעת מתחושותיהם כי עובדים במפעלים אחרים קיבלו תנאים טובים יותר, ומקנאתם בסכומים שקיבלו הבכירים. נוסף על כך, נפסק כי התנהלות טמבור מעידה על הגינות רבה ותום לב.

 

בשולי פסק הדין כתבו חברי בית הדין כי אף שהם מבינים ללב התובעים, מוטב היה לו נלקח בחשבון לפני הגשת התביעה הנזק שעשוי להיגרם להם מעצם ניהול ההליך, שהוגש כשנה לאחר הפסקת העבודה ולווה בסרבול.

 

"אין ספק כי פיטורי עובד הם מכה קשה עבורו, ודאי לאחר שעבד שנים ארוכות במקום אחד ובמסירות, וציפה כי ימשיך כך עד פרישתו לגמלאות", כתבו הדיינים, "אך לעתים מוטב לו לעובד להמשיך הלאה בחייו. נדמה כי הימשכות ההליכים בתיק מנעה במובן מסוים מהתובעים לפתוח דף חדש. אין להבין מדברים אלה כי עובד המפוטר מעבודתו מוטב לו לוותר על אי אילו זכויות המגיעות לו, אלא שישנם מקרים שבהם עוצמת פגיעתם של הפיטורים מביאה להגשת תביעה נמהרת, מנופחת ומלאת האשמות שווא".

 

את העובדים ייצג עורך דין צבי ריש. טמבור יוצגה על ידי עורכי הדין גדעון הולין ורונית יפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית טמבור ברמת גן
צילום: דני לב
מומלצים