חברות הקידוח: "הנפט והגז שייכים לישראל"
השותפות בקידוחי הגז מתעקשות: אין כל בסיס לדיווחים על כך שמאגרי הגז שייכים ללבנון. "סוגיית מיקומם של שטחי זכויות הנפט הנ"ל של השותפות נבדקה בקפדנות וכי השטחים נכללים בתחום השטחים הימיים בהם למדינה סמכות מלאה להעניק זכויות נפט", נכתב בדיווח של אבנר ודלק קידוחים
בעקבות טענות לבנון לגניבת גז,
אבנר ודלק קידוחים של יצחק תשובה השותפות בקידוחי הגז של תמר ודלית - טוענות היום (ג') כי הקידוחים נמצאים בשטח השייך לישראל.
סכסוכי בעלות?
למי שייך הגז בלווייתן - לבעלי ההון או למדינה?
עו"ד רויטל ברילנשטיין
מציאת כמויות רבות של גז בישראל משמחת. אבל התוצאה לפיה קבוצה קטנה של בעלי הון תשלוט במשאב ציבורי ששייך לכולנו, היא תרחיש מטריד שחוזר על עצמו לעיתים תכופות בישראל
בדיווח של החברות נכתב כי "בעקבות פרסומים שונים בתקשורת לפיהם נשמעו טענות כי תגליות הגז תמר ודלית וכן שטחי אקספלורציה, לרבות מבנה "לוויתן", נמצאים לכאורה בתחום המים הכלכליים של לבנון או של קפריסין חוזרת השותפות ומבהירה כדלקמן: מבירור שנערך עם הממונה על ענייני הנפט נמסר לשותפות, כי הטענות האמורות אינן נכונות וכי סוגיית מיקומם של שטחי זכויות הנפט הנ"ל של השותפות נבדקה בקפדנות וכי השטחים נכללים בתחום השטחים הימיים בהם למדינה סמכות מלאה להעניק זכויות נפט".
שותפות רציו השותפה לזכויות במבנה "לוויתן" לא פירסמה דיווח דומה. לוויתן הינו אתר המצוי בלב ים 130 קילומטר מערבית לחיפה במקום בו עומק קרקעית הים הינו 1200-1700 מטר. מדינת ישראל העניקה את זכויות החיפוש באתר ל-4 החברות: נובל אנרג'י (40%), אבנר (22.25%), דלק קידוחים (22.25%) ורציו (15%).
לאחרונה דיווחה נובל אנרג'י המנהלת את החיפושים עבור השותפים כי מבדיקות המיפוי התלת מימדי שבוצע באתר עולה כי קיים סיכוי של 50% להמצאות גז בהיקף כפול מהיקף הגז בקידוח תמר.
למי שייך הגז?
צילום: רויטרס
מומלצים