נשיאה חדשה לאקדמיה הלאומית למדעים
האקדמיה הישראלית למדעים המציינת יובל להיווסדה בחרה באימונולוגית פרופ' רות ארנון ממכון ויצמן לנשיאתה
האסיפה הכללית של חברי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בחרה בכינוסה השנתי בפרופ' רות ארנון להיות הנשיאה התשיעית של האקדמיה.
פרופ' רות ארנון, כלת פרס ישראל, היא חוקרת ממכון ויצמן, בעלת שם עולמי של המערכת החיסונית (אימונולוגיה). מחקריה התמקדו בפיתוח חיסונים מתקדמים וכן בחקר תהליכים המעורבים בסרטן.
מדע וחברה
סוד הצלחתו של המדען הישראלי: הסחבקיות
רועי צזנה
מדוע המדע הישראלי ממשיך לככב בעולם ולנחול הצלחה? האם זה בגלל "המוח יהודי"? ואולי בגלל האמא היהודיה? לרועי צזנה תשובה ברורה: זה פשוט בגלל שהמדען הישראלי יותר סחבק. עכשיו תסבירו מה זה בעברית "סחבק" לחוקרים מכל העולם
היא הייתה שותפה לפיתוח הקופקסון - התרופה הישראלית המשמשת לטיפול בחולי טרשת נפוצה ומיוצרת על ידי חברת טבע. כיום משמשת בין יתר תפקידיה כיועצת לענייני מדע לנשיא המדינה.
האקדמיה שבראשה תעמוד פרופ' ארנון, היא הגוף הבכיר בקהילה המדעית בישראל. הוא נוסד בשנת 1961 במטרה לרכז את טובי אישי המדע בישראל ולקדם את הפעילות המדעית, למשל על ידי קירוב בני נוער לחידושים מדעיים.
האקדמיה מונה 100 חוקרים, מהם 55 ממדעי הטבע ו-45 ממדעי הרוח והחברה. במסגרת תפקידה היא מייעצת לממשלת ישראל בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית.
רות ארנון האקדמיה הישראלית למדעים
באדיבות ארכיון האקדמיה הישראלית למדעים, מכון וייצמן