רה"מ לקנצלר אוסטריה: שפעילי שלום ילכו לטהרן
במסיבת עיתונאים שקיים עם אורחו התייחס נתניהו למשטים החדשים שעושים דרכם לרצועה. "יש להם שיטה חדשה - לעשות שימוש ציני בנשים, כשאצלם הן כלל לא זוכות לחופש"
נתניהו התייחס להקלות בסגר על הרצועה, ואמר כי "ממשלת ישראל החליטה שכל הסחורות יכולות להיכנס לעזה. מה שלא יותר לעבור הוא נשק ואמצעים תומכי לחימה. בימים הקרובים נפרסם את הרשימה. מדובר כאן בשינוי יסודי וחשוב במדיניות ישראל, וכבר עכשיו מתרחש שינוי שרק ילך ויגבר בהיקף הסחורות הנכנסות לשם".
ראש הממשלה התייחס גם למשטים הקרובים שצפויים להגיע בקרוב לחופי הרצועה, שחלקם הם פרי יוזמה של חיזבאללה ואיראן. "הם אינם מאורגנים על-ידי תומכי השלום אלא מתנגדיו. מטרתם האמיתית היא לחולל פרובוקציה נגד הסגר על ייבוא טילים ורקטות. עכשיו יש להם שיטה חדשה - להשתמש בנשים כדי להפגין את הציניות שלהם. אותם כוחות, שהם החשוכים בעולם, כאלה שבמחוזותיהם נשים אינן זוכות לחופש, הם אלו שמארגנים משטים נגד ישראל. הגיע הזמן להפסיק את הצביעות הזאת".
בהמשך, ביקש להעביר מסר לתומכי אותם משטים, ואמר: "אני קורא לכל פעילי השלום ברחבי העולם - לכו למקומות שבהם באמת מדכאים נשים, תולים הומוסקסואלים בכיכרות, מקומות שבהם אין זכויות אדם. לכו לטהרן, לכו לעזה. כל מי שזכויות האדם באמת חשובות בו צריך לתמוך בישראל הדמוקרטית והליבראלית. מי שרוצה לדאוג באמת לזכויות אדם צריך גם לדאוג לגלעד שליט. הקהילה הבינלאומית צריכה לעמוד לצד ישראל בתקיפות בקריאה הנחרצת לשחרר אותו לאלתר".
הצהרת ראשי המדינות (צילום: משה מילנר, לע"מ)
פיימן, מצדו, אמר כי "כולנו מקווים לחזות בקידום השלום במזרח-התיכון. המטרה היא להביא לתהליך ללא אלימות או שימוש בנשק, שיקבל תאוצה בזכות צעדים כמו הסרת הסגר האזרחי, תוך מניעה - במקביל - של הכנסת נשק לרצועה. אני תקווה שאותם דברים אכן ייצאו אל הפועל. שיפור תנאי המחייה של האוכלוסייה האזרחית ברצועה הם בראש סדר העדיפויות של האיחוד האירופי, כיוון מדובר כאן בדאגה לכך שהם יזכו לקבל את זכויות האדם הבסיסיות שלהם.
עם זאת, צריך לקחת בחשבון גם את העובדה שעליכם לדאוג גם לממש את הזכויות שלכם".
עוד אמר הקנצלר האוסטרי, כי "החיים המשותפים תמיד יהיו נושא חשוב לאוסטריה ולאיחוד האירופי. אוסטריה תהיה תמיד מוכנה לעמוד לרשות ישראל כדי לסייע בשיפור היחסים בינה לבין שכנותיה. אני יודע שראש הממשלה תומך בפתרון שתי המדינות, במקביל לעמדה של הרביעייה הבינלאומית".
ביקורו של פיימן בישראל התקיים כמתוכנן למרות קריאות בארצו לבטל את האירוע בשל אירועי המשט לעזה. בתחילת החודש ערכו כ-2,500 בני אדם הפגנה בבירה וינה שבה הציגו המארגנים עצומה שהעבירו לפיימן, בקריאה להפסיק את שיתוף הפעולה בין אוסטריה לבין ישראל.
Read this article in English