שתף קטע נבחר
 
צילום: ויז'ואל/פוטוס

לכתוב כדי לא להצליח

ביקרנו את הסופר איל מגד בחדר העבודה שלו כדי לבדוק למה נמלט מהצלחת ספרו הקודם ולמה הספר היחיד שהוא מחזיק על שולחן הכתיבה נקרא "The Loser"

הסופר איל מגד מתגורר עם אשתו, הסופרת צרויה שלו, וילדיהם בדירה בשכונת רחביה בירושלים. הוא לא צריך הרבה בסביבת העבודה שלו; כמה ספרים, כמה תמונות, ולפטופ, אותו הוא יכול לשאת לכל מקום. "פינת עבודה זו אשליה, אני כותב בכל מקום", הוא אומר.

 

מגד. כותב בכל מקום (צילום: אלי מנדלבאום ואמיר לוי. עריכה: תמר אברהם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מגד פרסם לאחרונה את הספר "איך לחיות" והמשיך בו את הקו מספרו הקודם "זוג": כתיבה שהיא בין שירה לפרוזה, ש"תוקפת נושא מסוים", ולא באה לספר סיפור מהמקום המקובל והתקני שלו. במפתיע, הספר היחיד שניצב על שולחן העבודה שלו הוא "The Loser" של תומאס ברנהארד.

 

ספרו "חסד נעוריך" נמכר בזמנו בכ-60 אלף עותקים. "הוא מסמל את האני המצליח, ואולי זה באמת לא אני. אני חושב שברחתי מיידית מהצלחה, גם בגלל הסגנון של הספרים האחרונים, וגם כמובן כי מיד הבאתי את ביבי נתניהו שהעניק לי את פרס 'ספר הזהב'.

 

"זה היה בתמימות; ביבי אהב את הספר וחשבנו, אני ומנכ"ל ההוצאה, להביא אותו. מאז, אנשים החרימו וגידפו אותי. זה היה בשיא הצלחה וכך אולי ביטלתי אותה".

 

מגד גם זכור כמי שהביע בזמנו דעות ימניות, ולמעשה הפך את עורו. מאז הפך את עורו בחזרה שמאלה. "חשבתי אז שאנחנו מאבדים את עצמנו לדעת", הוא אומר, "עכשיו אני חושב הפוך: אנחנו מאבדים את עצמנו לדעת מסיבות הפוכות. המצב משתנה וגם אני משתנה, אבל יש לי יצר פרובוקציה, הרגשה שאם אתה מכעיס - אתה קיים.

 

"אין לאנשים הומור, והדעות שלהם בדרך כלל לא משתנות. גם את ביבי וגם את ההיפך ממנו אפשר היה לקחת בהומור".

 

לביקורת על הספר "איך לחיות" לחצו כאן

 

לכל כתבות "חדר עבודה" לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
מגד ונתניהו. "אפשר לקחת אותו בהומור"
צילום: זום 77
לאתר ההטבות
מומלצים