שתף קטע נבחר

חיזבאללה על פיטורי העורכת: "טרור של CNN"

בארגון הלבנוני מחו על הרחקתה של אחראית הרשת על המזרח התיכון שספדה לאייתוללה פדלאללה, ואמרו כי זו "דוגמה למוסר הכפול של המערב". גם שגרירת בריטניה בלבנון החמיאה, במשרד החוץ בלונדון הסירו את דבריה מהבלוג

יום למחרת ההודעה על פיטוריה של אוקטביה נאסר, העורכת הבכירה לענייני המזרח התיכון ב-CNN שספדה בחשבון הטוויטר שלה לבכיר חיזבאללה, האייתוללה פדאללה, שהלך לעולמו השבוע - תקפו בצהריים (יום ו') בארגון את המהלך והגדילו לתארו כ"טרור רוחני".

 

בהודעה שמסר איברהים מוסאווי, אחד מדוברי חיזבאללה, גינה את החלטת הרשת ואמר כי היא "מהווה דוגמה למוסר הכפול שנוקט המערב ביחס שלו לנעשה במזרח התיכון, וחושפת עד כמה הצהרותיה של ארצות-הברית בדבר חשיבות חופש הביטוי אינן אלא טענות שווא".

 

נאסר, לבנונית במוצאה שעבדה ב-CNN ב-20 השנים האחרונות, הגדירה את פדלאללה כ"אחד הענקים של חיזבאללה שאני מאוד מכבדת". אותה אמירה עוררה זעם רב בקרב רבים מהגולשים שצפו בפרסום, שחייב את רשת החדשות לפרסם הודעת הבהרה חריפה לכך שאין מדובר בעמדת CNN. דוברת החברה מסרה כי "זו היתה טעות בכושר השיפוט" של נאסר ושהמקרה "לא עומדים בתנאי העריכה של הרשת".

 

זכויות נשים, ו"גם" הסתה נגד ישראל 

ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי נאסר עצמה ניסתה להרגיע את הרוחות והסבירה כי תמיכתה בפדלאללה לא נבעה ממפעל חייו, וכי הידיעה על מותו הסבה לה צער כיוון ש"בתור אשה מהמזרח התיכון, פדלאללה נקט עמדה לעומתית וחלוצית בקרב אנשי דת שיעים, בכל הקשור לזכויות הנשים".

 

באשר לתומכת אחרת שאבלה על לכתו של המנהיג השיעי, שגרירת בריטניה בלבנון, שכינתה את פדלאללה "איש הגון" והצליחה להפתיע רבים, במשרד החוץ הבריטי אישרו היום שהסירו את הפוסט שעסק בנושא מהבלוג שלה.

 

מוקדם יותר, בחרו בלונדון להימנע מלגנות את הדברים - ובחרו לתת לשגרירה פרנסיס גאי גיבוי מסויג.

 "היא הביעה את דעתה האישית על פדלאללה, המתארים אותו באופן שבו היא הכירה אותו. אנו מקדמים בברכה עמדות מתקדמות בכל הקשור לזכויות נשים ודיאלוג בין-דתי, אך עם זאת - חלקנו עליו נחרצות בעיקר כשהטיף לתקוף את ישראל".

 

שגריר ישראל בלונדון מסר כי "יש לתהות האם אותה הגינות קשורה גם לעמדותיו של האיש בנוגע למספר היהודים שנרצחו לדעתו, בשואה. הוא עצמו עמד מאחורי רציחתם של קרוב ל-300 נחתים אמריקניים - וכשציינה כי יש צורך 'בעוד אנשים כמוהו', נותר רק רק לתהות בדאגה לכמה עוד 'פדלאללות' מייחלת השגרירה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פדלאללה. הערצה מעוררת מחלוקת
צילום: רויטרס
מתוך אתר השגרירות
השגרירה הבריטית בלבנון. "זו דעתה האישית"
מתוך אתר השגרירות
מומלצים