שתף קטע נבחר

 

שר המשפטים האמריקני: המרגלים היוו איום

חברי רשת הריגול הרוסית הועלו על מטוס במהירות במסגרת עסקת חילופי שבויים, אך לפי שר המשפטים אריק הולדר, רוסיה ייחסה חשיבות רבה לפעולות איסוף המודיעין שלהם

הממשל האמריקני ניסה עד כה להפחית בחשיבותם של עשרת הסוכנים הרוסים ששבו בסוף השבוע לארצם, כדי להצדיק את גירושם המהיר. אך שר המשפטים, שהתייחס לנושא בראיון לרשת הטלוויזיה CBS, סיפר כי הסוכנים היו "איום פוטנציאלי" על ארצות הברית, וקיבלו לידיהם מאות אלפי דולרים מרוסיה.

 

השר אריק הולדר אמר בראיון כי "לאנשים האלה היתה חשיבות גדולה מאוד מבחינת רוסיה בכל הנוגע לפעולות איסוף המודיעין שלהם". ובכל זאת,

הולדר הגן על ההחלטה לשחרר את העשרה בתמורה לשחרורם של ארבעה רוסים שהורשעו בריגול לטובת המערב: "זו היתה הזדמנות לקבל בחזרה ארבעה אנשים שהיה לנו עניין גדול בהם".

 

עשרת המרגלים זכו לקבלת פנים פושרת במוסקבה ביום שישי. הם לא נראו בציבור, וערוצי הטלוויזיה שנשלטים על-ידי המדינה דיווחו בתמציתיות על שובם, בלי ההתלהבות הפטריוטית שעלולה ללוות סיפור מסוג זה. ייתכן שהדבר משקף את השאיפה של הקרמלין לגרום לפרשה לדעוך, על מנת לא לפגוע במאמצים לשקם את היחסים עם וושינגטון.

 

הולדר ביקש להפיג את החששות לגורל ילדיהם של הסוכנים הרוסים, שנותרו לבדם בארצות הברית. לדבריו, הילדים יכולים לחזור לרוסיה בכל עת, "לפי רצון הוריהם". חלק מהצאצאים הם אזרחים אמריקנים ואחרים הם בוגרים, שיחליטו לבדם האם לעבור לרוסיה או להישאר בארצות הברית.  

 

הולדר התייחס בראיון גם להעמדתם לדין של הנאשמים במעורבות בפיגועי 11 בספטמבר 2001. מתכנן הפיגועים, חאליד שייח מוחמד, אמור היה לעמוד לדין בבית משפט בניו יורק, אך הרעיון נדחה בשל הזעם הציבורי. מוחמד עשוי למצוא את עצמו בבית משפט צבאי, שככל הנראה אינו מוסמך לגזור עליו עונש מוות.

 

שר המשפטים רמז שהוא עדיין מעוניין להביא את מוחמד וארבעת הנאשמים הנוספים לבית המשפטו אזרחי. הוא ציין כי הוא נתקל בהתנגדות מצד חברי קונגרס, ומחה על יחסם לסוגיה. "הפוליטיזציה של הנושא הזה, שהוא בעיקרו עניין של ביטחון לאומי, מפריעה לי מאוד", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרגלים בבית המשפט
צילום: רויטרס
הולדר. הזדמנות
צילום: AP
מומלצים