מתכון לחופש: עוגת ביסקוויטים
פתי בר, גבינה, שמנת מתוקה וסוכר, כמה מסובך זה יכול להיות? בדיוק. אפילו ילדים יכולים להכין את העוגה הנפלאה הזו בלי שום בעיה. רק צריך לחכות שהכל יתקרר
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
עוגת ביסקוויטים
מתכון של השף רונן פילוסוף, ספייסס
המרכיבים:
500 גרם פתי בר
750 גרם גבינה לבנה
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
שקית (80 גרם) אבקת פודינג וניל אינסטנט
קערית חלב לטבילת הביסקוויטיםלציפוי
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- העוגה: מערבבים במיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה (לא מוקצפת), אבקת הפודינג והסוכר.
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים בתחתית תבנית הפיירקס אחד ליד השני.
- יוצקים חלק מכמות הבלילה על הביסקוויטים, מעליה מניחים שוב ביסקוויטים טבולים בחלב, עליהם עוד שכבה של בלילה, כך שהשכבה העליונה היא הבלילה. מניחים במקרר.
- הציפוי: מחממים את השמנת עד לרתיחה. שופכים את השמנת לתוך קערה בה מונחות קוביות השוקולד וממיסים יחד עד לתערובת אחידה.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ושופכים את תערובת השוקולד והשמנת. אפשר גם ל"צייר" על העוגה עם השוקולד.
- מכניסים למקרר לכשעה, מוציאים ומגישים.
עוד מתכונים מיוחדים לילדים
צילום: אסף אמברם
מומלצים