ברק אובמה: הלוחמים יעזבו את עיראק תוך חודש
הבטחת הבחירות של אובמה מתחילה להתממש. בנאום בפני פצועי מלחמה אמריקנים, הוא הצהיר כי הכוחות הלוחמים יעזבו את עיראק עד 31 באוגוסט - בדיוק כמתוכנן. במדינה יישארו חיילים שיאמנו את הצבא המקומי ויאבטחו משימות אזרחיות
כנגד כל הסיכויים - עומדים בלוח הזמנים. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הודיע הערב (יום ב') כי כל הכוחות הלוחמים של הצבא האמריקני יעזבו את עיראק עד סוף החודש, כפי שהוא התחייב לעשות עם כניסתו לתפקיד.
אובמה צפוי להמשיך להזכיר לאמריקנים בשבועות הקרובים את אחד מההישגים המשמעותיים שלו, בשעה שבה הצבא שלו טובע עמוק בבוץ האפגני, והוא עצמו עסוק בניסיונות לעצור את דליפת הנפט במפרץ מכסיקו ולהציל את המפלגה הדמוקרטית מתבוסה קשה בבחירות אמצע הכהונה.
בנאום שנשא בפני וטרנים ממלחמות ארה"ב באטלנטה, הצהיר אובמה על סיום המעורבות הצבאית האמריקנית בעיראק ב-31 באוגוסט, שבע שנים וחצי אחרי הפלישה ב-2003. בעיראק יישארו 50 אלף חיילים אמריקנים, שיהוו "כוח מעבר", שייאמן את הצבא המקומי, יבצע משימות נגד טרור ויאבטח את המאמצים לשיקום אזרחי של המדינה השסועה.
"אנחנו עושים בדיוק את מה שהבטחנו, לפי לוח הזמנים שנקבע", הצהיר אובמה, שנמנע מלצאת בהכרזה כי "המשימה הושלמה", כפי שעשה קודמו בתפקיד ג'ורג' בוש כבר ב-2003.
הנשיא האמריקני הזכיר: "זמן קצר לאחר כניסתי לתפקיד הודעתי על האסטרטגיה החדשה שלנו להעברת השליטה לידי העיראקים. הודעתי שעד 31 באוגוסט 2010 תושלם המשימה הקרבית שלנו בעיראק, וזה בדיוק מה שאנחנו עושים".
לפי התוכנית שהציג אובמה בעבר, פינוי כולל של הכוחות האמריקנים הלוחמים מהמדינה יושלם עד סוף שנת 2011. בחודשים האחרונים מטילים יותר ויותר אנשים ספק בכך שהנסיגה הסופית אכן תושלם במועד, בשל האלימות הגוברת והמשבר הפוליטי המתמשך.
פסל סדאם חוסיין מנופץ בבגדד, 2006 (צילום ארכיון: AP)
סגן הנשיא ג'ו ביידן, האחראי מטעם ממשל אובמה על התיק העיראקי, אמר כבר בחודש מאי שהנסיגה תימשך כמתוכן, גם אם אם לא תקום ממשלה בעיראק. "זה הולך להיות תהליך כואב עם עליות וירידות, אבל התוצאה תהיה שנעמוד בהתחייבות שלנו", הוא אמר.
אם הנסיגה תתרחש כמתוכנן, יוכל אובמה להתמקד במלחמה "שלו", המלחמה באפגניסטן. הנשיא האמריקני הבהיר בנאום בפני פצועי המלחמות
שהוא "מסרב לאפשר לאל-קאעידה להשתלט על אפגניסטן ולתכנן התקפות נוספות נגד ארה"ב. חשוב שהציבור האמריקני יידע שאנחנו מתקדמים לעבר יעדים שהם ברורים וברי השגה".
ממשל אובמה משוכנע שכוחות הביטחון העיראקיים הגיעו לבשלות והם מסוגלים לטפל ביעילות בביטחון הפנים במדינה באופן שוטף, תוך הסתייעות במספר קטן יותר של אמריקנים.
בשנת 2007, במהלך המתקפה האמריקנית הגדולה שהביאה לשיפור דרמטי במצב הביטחון במדינה, היו 170 אלף חיילים אמריקנים בעיראק. כאשר אובמה נכנס לבית הלבן, היו במדינה 144 אלף חיילים אמריקנים.