דין הוצאה מהארון כדין הטרדה מינית
הניסיון הדורסני של גל אוחובסקי לעשות אאוטינג לאמנים ומפורסמים מסוכן לחברה, לערכים מהותיים כמו כבוד האדם - ובעיקר לנפשם של מתבגרים ומבוגרים שנשארים חסרי אונים
א', יש לומר, הוא מעריץ שרוף של הראל סקעת. סקעת הגיע לעצרת בצעד אמיץ מאין כמוהו, כדי לתמוך בקהילה ההומו-לסבית ובמשפחות הנרצחים. גל אוחובסקי, שניתן להגדירו "אחד ממנהיגי הקהילה", השתלח בו. "ההופעה של הראל סקעת משפילה אותי", אמר. בדבריו היה רמז עבה לציפייה שלו, שסקעת ייצא כבר מהארון.
"תראי מה האוחובסקי הזה עושה לו", אמר לי א', לחלוחית מבצבצת בעיניו. כן, א' בחור רגשן, אבל לא רק הוא מבוהל מההתנהגות האלימה, הדורסנית, חסרת הגבולות - ובעיקר המסוכנת - של אוחובסקי.
בכניסה חטופה לפורומים שונים של הקהילה, נראה שהוא לא לבד: אוחובסקי מסוכן לקהילה שלנו, כתב אחד. הוא רומס את כבוד האדם וחירותו, כתבה אחרת. גם משיחות שהיו לי עם מטפלים מתנדבים שעושים עבודת קודש בסיוע נפשי למתבגרים ומבוגרים, מתברר שרבים בקהילה מרגישים השפלה ובעיקר פחד ואימה מהשימוש הציני של אוחובסקי בכוח התקשורת.
ללא קשר ליחסיו של סקעת עם הארון - אם בכלל יש לו כאלה - צריך להבין שאיום האאוטינג מרחף מעל ראשיהם של נערים ומבוגרים כאחד, וזה חלום הבלהות הגדול ביותר שלהם.
א' הצליח להבהיר יפה מה אוחובסקי עושה: "את זוכרת שסיפרתי לך שבכיתה ו' היה ילד בכיתה שלי ששנאתי אותו? זה הילד שהיה מצביע עליי בהפסקות וקורא לי הומו, וכולם היו מצטרפים אליו וצוחקים עליי". א' בטראומה עד היום מהתנהגות בן כיתתו שהשפיל אותו שוב ושוב לעיני כולם - וזה בדיוק מה שאוחובסקי עושה לאמנים.
אוחובסקי גאה בכך שיהודית רביץ ויהודה פוליקר הוצאו בכוח מהארון. הוא רק לא מבין מה זה עושה לרבים מהמתלבטים לגבי הזהות המינית שלהם ולרבים הנמצאים בתהליך יציאה מהארון. זהו תהליך רגיש מאוד, שבו מעורבת משפחה שלמה ולעיתים קהילה שלמה. חלק מהמתבגרים מגיעים עד ניסיונות התאבדות על רקע הזהות המינית שלהם. הם מפוחדים, בעלי ערך עצמי נמוך מאוד, מרגישים שונים, דחויים ולעיתים חסרי תקווה.
אחד הדברים שמנחמים אותם הוא הידיעה שתחושת השליטה - מתי להגיד, למי להגיד ואיך להגיד - נמצאת אצלם. אוחובסקי מסכן בדיוק את התחושה הזו, לא רק לאמנים אלא גם להומואים ולסביות שאין להם שום קשר ל"תעשייה" ונמצאים בשלבים שונים של יציאה מהארון.
אין הבדל, לטעמי, בין הטרדה מינית בה מנצל המעביד את כוחו מול עובדת, לבין הוצאה בכוח מהארון בה איש תקשורת מנצל את כוחו מול נטולי הכוח. ההבדל הוא בעיקר בתוצאה המשפטית: על הטרדה מינית יושבים בבית הסוהר. מישהו צריך לעצור את החבלה הקשה באושיות החברה של אוחובסקי ושותפיו. הם מסוכנים לחברה, למרקם העדין שבתוכו אנו חיים, לערכים מהותיים כמו כבוד האדם וחירותו - ובעיקר לנפשם של מתבגרים ומבוגרים שנשארים חסרי אונים מול האפשרות שמישהו יוציא אותם בכוח מהארון.
ד"ר נעמי אפל, עובדת סוציאלית, מומחית לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ומנהלת מכון "שיטות"