שתף קטע נבחר

 

התלמידים נגד המצלמות: "לא חיים ב'אח הגדול'"

גם הנתונים שהצביעו על הצלחה כבירה בהורדת רף האלימות לא הצליחו לשכנע את התלמידים שיהיו נתונים כמעט בכל עת לפיקוח המשטרה. גם מנהלת בית ספר התייצבה לימינם: "זה איום ונורא, פשיטת רגל של מערכת החינוך"

ההורים לתלמידים ב-12 בתי ספר שונים ברחבי הארץ יוכלו לפתוח את שנת הלימודים החדשה רגועים הרבה יותר בזכות הודעת המשטרה מאתמול (א') על מצלמות האבטחה שיתעדו בכל עת את ילדיהם, אבל לא בטוח שדווקא האחרונים מרוצים מהמציאות החדשה.

 

גם ההסברים במשטרה כי במוסדות שבהם כבר הוצבו מצלמות ירדה רמת האלימות באופן ניכר לא הצליחו לשכנע את כולם. "למדתי כבר בבית ספר שהיו בו מצלמות במעגל סגור, ועכשיו גם בזה שאני עובר אליו יהיו", סיפר ל-ynet דור צימחוני מכרמיאל, שבחודש הבא יחל את לימודיו בכיתה י"ב.

 

"חלק גדול מהחברים שלי רואים בזה הבעה של חוסר אמון בתלמידים.

מאוד שהכל מלא במצלמות, אני יודע שזה מאוד יקר אבל חושב שאת המשאבים האלה כדאי לנתב לנושאים אחרים, כמו שיעורי עזר או שיפור החינוך באופן כזה שיוכל למנוע את האלימות", הסביר דור. "קשה מאוד להתרגל לנוכחות של המצלמות".

 

גם במועצת התלמידים הארצית לא קיבלו את הודעת המשטרה בהתלהבות רבה. היו"ר הנכנס של הארגון, אשר אלון, אמר כי "יש פה שתי זכויות בסיסיות להגנה ולפרטיות. אנחנו לא חיים במציאות של 'האח הגדול', והשאלה הגדולה היא איזו מבין אותן זכויות קודמת וחשובה יותר. בכל מוסד חינוכי יש אוכלוסייה עם אופי שונה. לדעתנו, לפני תחילת הניסוי צריכים לשבת יחד תלמידים ומורים כדי להחליט באיזה בית ספר יותקנו מצלמות".

 

באופן אולי מפתיע, התייצבה לימין עמדת התלמידים גם אורית, מנהלת בית ספר, שאמרה כי "מדובר במהלך איום ונורא שמלמד על פשיטת הרגל של מערכת החינוך. החליטו כאן להשקיע פחות בחינוך התלמידים ומתרכזים בעיקר בציונים. שכחו שהם בני אדם".

 

"לחנך ילדים מגיל אפס"

אורית אמרה כי לשיטתה, "זוהי אמירה ברורה של משרד החינוך שאמר באופן ברור כי הוא לא מצליח להתגבר על תופעת האלימות והוא מחפש לפתור אותה באמצעות קיצורי דרך. צריך לחנך ילדים מגיל אפס, ולכן מה שקורה כאן הוא פשוט בושה וחרפה, והתחושה שלי, בשל כך, היא נוראית".

 

אבל לעומתה, הציגה ד"ר אורלי אינס, מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" שהתרחבה השנה מ-12 רשויות ל-80, נתונים לזכות הניסוי. היא סיפרה כי בבתי הספר שבהם הותקנו מצלמות אבטחה נרשמה ירידה של עשרות אחוזים באירועי האלימות, אך הדגישה כי "הן, לבדן, לא יביאו לכל שינוי - וצריכות להיות חלק מתוכנית כוללת".

 

ראש אגף ביטחון במשרד החינוך, אהרון מור, סקר את השינויים שיביא עמו הניסוי בעשרות בתי הספר שבהם כבר הותקנו מצלמות. במרכז הדברים, בעוד שבעבר צפו במתרחש אנשי בית הספר, יזרמו כעת התמונות גם אל המוקדים המשטרתיים והעירוניים. "מדובר בפרויקט שמשרד החינוך וגורמים נוספים עבדו עליו כשנה. כשבידינו נתונים המצביעים על התועלת הרבה העולה מהצבת המצלמות במערכת החינוך, אנו מקווים שגם כאן תהיה הצלחה בהורדת רף האלימות והוונדליזם".


פורסם לראשונה 15/08/2010 23:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שידור חי מביה"ס - למרכזי העירייה והמשטרה
צילום: ירון ברנר
במשטרה מרוצים, בבית הספר - לא. תלמידי תיכון
צילום: דלית שחם
מומלצים