עוד זמן להגשת מסמכים? "יפגע בילדי הזרים"
בתשובה לעתירה להאריך את מועד זמן הגשת הבקשות שניתן לילדי העובדים הזרים להסדיר את מעמדם בישראל, טוענת הפרקליטות, כי "מענה לעתירה יביא אותנו לאמצע שנת הלימודים ועלול לפגוע בילדים שאינם עומדים בקריטריונים"
המדינה מתנגדת להאריך את פרק הזמן שניתן לילדי העובדים הזרים להסדיר את מעמדם בישראל, מפני שלטענתה במקרה כזה הילדים עלולים להיפגע. כך עולה מתשובת המדינה, שהוגשה הבוקר (יום ב') לבג"ץ, לעתירה המבקשת להאריך את פרק הזמן בו יהיה ניתן להורי הילדים להציג מסמכים, כדי שיאפשרו להם להישאר בישראל. על-פי הערכות, 800 ילדי עובדים זרים עומדים בקריטריונים שאימצה הממשלה ולכן הם יישארו בארץ. 400 אחרים יגורשו.
בתגובה לעתירה, המבקשת להרחיב מ-21 ל-90 ימים את הליך הסדרת מעמדם של הילדים, הסביר נציג הפרקליטות כי "מענה
לעתירה יביא אותנו לאמצע שנת הלימודים ועלול לפגוע בילדים שאינם עומדים בקריטריונים וכן לעכב את מימוש החלטת הממשלה".
הפרקליטות מדגישה, כי ככל שיימצא שנותרו בעיות פרטניות במקרים ספציפיים, שעל פני הדברים אותם מיקרים עומדים בקריטריונים, הרי שמשרד הפנים ייפעל לפתרון אותן בעיות. לדברי הפרקליטות, נכון לאתמול הוגשו 256 בקשות, כאשר 19 מתוכן נדחו על הסף - כיוון שאינן עומדות בקריטריונים. כל הבקשות שלא נדחו ייבחנו לגופן. הפרקליטות טוענת כי העתירה אינה יכולה להצביע על נפגע ספציפי, שכן בזמן הזה ודאי שאין כזה ואי אפשר לומר בוודאות, כפי שטוענים העותרים, כי יש כזה ובוודאי שלא ניתן להוכיח כי יש נפגעים רבים.
בפרקליטות אמרו עוד, כי המדינה איפשרה לילדי השוהים הבלתי חוקיים להשלים את שנת לימודים האחרונה, אולם כדי לפעול לצמצום חוסר הוודאות השוררת בקרב הילדים ובני משפחותיהם, קבע לוח זמנים קצוב הנותן מענה לשיקולים, ביניהם פתיחת שנת הלימודים הקרובה.
לדברי הפרקליטות, מדיניות הממשלה לדורותיה מזה שנים רבות הינה כי לנתינים זרים אין זכות לבוא בשעריה של המדינה ולשהות בה וכי למדינת ישראל, בדומה לכל מדינה ריבונית אחרת בעולם, יש שיקול דעת רחב למנוע מנתינים זרים להשתקע בה.
הפרקליטות מדגישה כי מדיניות זו מקבלת משנה חשיבות בימים אלו, לנוכח התגברות תופעת הנתינים הזרים הנכנסים לישראל שלא כדין. הפרקליטות מדגישה כי קבלת העתירה עלולה להביא לדחייה במימוש החלטת המדינה ואולי גם להביא לסיכולה, על-ידי
עיכוב יציאתם מישראל של מי שלא עונה על הקריטריון בתואנות שונות, כאשר על פי ניסיון העבר, ברגע שתחל שנת הלימודים הקרובה, ישובו ויבקשו אותם אלו שאינם עונים על הקריטריונים להמתין עד לסיום שנת הלימודים.
לדברי הפרקליטות, "דיון ציבורי בסוגיה שלפנינו מתקיים חודשים רבים ולאותם אלו השוהים בישראל שלא כדין, היה פרק זמן ארוך להיערך לקראת הסדרה אפשרית של הסוגיה ולהסדרת מסמכים רלוונטיים". לבסוף טוענת הפרקליטות כי יש לדחות את העתירה וכי אין בטענות העותרים כדי להצדיק את דחיית יישומה של החלטת הממשלה.