סקירת מט"ח: הצמיחה מיתנה את התחזקות הדולר
נתוני הלמ"ס, לפיהם המשק צמח ברבעון השני ב-4.7%, החלישו את המטבע האמריקני על רקע חסינות המשק המקומי. מנגד, המדד הנמוך יחסית יאפשר לבנק ישראל להשהות את העלאת הריבית, ולמתן את הלחצים לייסוף השקל
כפי שפרסמה אמש (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדד המחירים לצרכן לחודש יולי עלה ב-0.5%, לעומת צפי לעלייה בשיעור גבוה יותר של 0.8% עד 0.9%.
מצד אחד, ההתמתנות בלחצים האינפלציוניים מאפשרת לנוקטי המדיניות המוניטארית להשהות העלאת ריבית נוספת ומרמזת על התמתנות בלחצים לייסוף השקל, שהורגשו היטב לאחר העלאת הריבית המפתיעה בסוף החודש האחרון.
מנגד, היום פורסם האומדן הראשון לנתוני החשבונאות הלאומית אשר הצביעו כי התוצר המקומי צמח במהלך הרבעון השני של השנה ב-4.7% (בחישוב שנתי) כתוצאה מעלייה בייצוא הסחורות והשירותים (15.8%), בצריכה הפרטית (8.7%) ובהשקעות בנכסים קבועים (10.9%). אומדנים אלו מעידים על חסינותו של המשק המקומי וראוי לציין כי לאחר שעות הפרסום ניתן היה לזהות ירידה בשערו של הדולר מול השקל.
הדולר מציג היום את הביצועים הגרועים ביותר מבין מטבעות הסחר העיקריים. כך לדוגמא הדולר נחלש ב- 1.3% מול הפרנק השוויצרי, ב-1% מול היין היפני, וב-0.5% מול הליש"ט. בינתיים, שערו היציג של הדולר נקבע היום על 3.8030, עלייה של 0.343% מול השקל. ראוי לציין כי במהלך היום נסחר הדולר בעבור 3.8120 שקלים, אך בשעות האחרונות הדולר איבד מהמומנטום ונסחר לאחר קביעת היציג סביב 3.79.
האירו נסחר היום בעולם במגמה מעורבת עם נטייה להתחזקות. הצמד אירו-דולר נסחר סביב 1.285 דולרים לאירו אחד, רמה המשקפת התחזקות האירו בשיעור של 0.65%. עוד נציין כי האירו מתחזק ב-1% מול הדולר ניו זילנדי, בכ-0.75% מול הדולר הקנדי, וב-0.3% מול הליש"ט, אך איבד 0.5% מול היין היפני שמציג היום את הביצועים טובים ביותר מבין מטבעות הסחר העיקריים.
הכותב, מני בן משה, הוא מהמחלקה הכלכלית של IBI