שתף קטע נבחר
 

עד 2029 גיל הפרישה הממוצע בצה"ל יעלה ל-50

משרדי האוצר והביטחון הסכימו כי גיל הפרישה של חיילים שאינם לוחמים יעמוד על מינימום של 48 החל משנת 2020. גיל הפרישה המינימלי ללוחמים יישאר 42

גיל הפרישה הממוצע בצה"ל יעלה בהדרגה ל-50 עד לשנת 2029 - כך סוכם בין משרד האוצר למשרד הביטחון, בהתאם להחלטת הממשלה בעניין.

 

על פי הסיכום בין הצדדים, גיל הפרישה הממוצע של כלל חיילי הקבע יעלה בהדרגה עד ל-50 ב-19 השנים הקרובות, כאשר גיל הפרישה של חיילים שאינם לוחמים יעמוד על מינימום של 48 החל משנת 2020. יחד עם זאת, במערך הטכנולוגי ובאוכלוסיות מיוחדות יוכל צה"ל להציע גילאי פרישה נמוכים יותר.

 

גיל הפרישה המינימלי ללוחמים יוותר ללא שינוי ויישאר 42. כיום גיל הפרישה הממוצע מצה"ל הוא 45.5 וגיל הפרישה המינימלי לכלל חיילי צה"ל עומד על 42.

 

בקרה אדוקה יותר על השכר

כמו כן סוכם בין משרד הביטחון לאוצר כי במסגרת תוכנית ההתייעלות של מערכת הביטחון, צה"ל יאזרח 750 תפקידי מטה ועורף עד שנת 2020. המשמעות היא פיטורים של חלק מהעובדים וניוד החלק האחר לתפקידים שונים.

 

המתווה אושר על בסיס החלטת הממשלה בנוגע להרכב התקציב הדו שנתי שקבעה שינוי בגיל הפרישה בצה"ל. במקביל לשינוי בגיל הפרישה, קוצץ תקציב הביטחון לשנתיים הקרובות. בתמורה קיבל משרד הביטחון מהאוצר ויתור על מספר גזירות אחרות שתוכננו לגביו בחוק ההסדרים כמו ביטול הטבת המס על הרכב לקציני צה"ל ובקרה אדוקה יותר על מערכות השכר הצהליות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים