העולם המוסלמי תרם מיליארד דולר לפקיסטן
פקיסטן, המתמודדת עם האסון ההומניטרי הגדול בתולדותיה, גילתה את נדיבות הלב של מדינות, ארגונים ואנשים מוסלמים
מדינות, ארגונים ואנשים מוסלמים התחייבו לתרום מיליארד דולר לפקיסטן כדי לסייע לה להתאושש מהאסון הפוקד אותה. כך הודיע היום (ב') ראש ארגון המדינות מוסלמיות ושיבח את אחוות המוסלמים ברחבי העולם.
אסון בפקיסטן - כל העדכונים ב-ynet
- מאמץ אחרון להציל עיר מההצפות
- אנג'לינה ג'ולי תרמה כפול הנשיא
- טליבאן איים: נפגע בעובדי סיוע
- באן: זה צונאמי בהילוך איטי
פקיסטן הודיעה בשבוע שהקהילה הבינלאומית התחייבה לתרום 800 מיליון דולרים לשיקום האזורים שנפגעו בהצפות. אולם גורמים בממשלתה הביעו מורת רוח מעמיתיהם המוסלמים ואף האשימו אותם שלא נתנו מספיק למיליוני פקיסטנים שחייהם נהרסו כתוצאה מהאסון.
אקמלטין איהסנאולו, העומד בראש ארגון-הגג המאחד את 57 המדינות המוסלמיות בעולם, הגיע לביקור מיוחד באיסלמבאד כדי להיאבק בטענות. בפגישה עם שר החוץ הפקיסטני, מחמוד קורשי, הוא הכריז שמדינות, ארגונים ואישים בעולם המוסלמי התחייבו לתרומות בסכום כולל של כמיליארד דולר.
"הם הוכיחו שהם בין התורמים הגדולים ביותר, הן מבחינת סיוע חומרי והן מבחינת כסף", אמר איהסנאולו ושיבח את התורמים המגוונים. לדבריו, עיקר הסיוע התקבל מסעודיה, טורקיה, כווית, איחוד האמירויות וקטאר. עם זאת, הוא לא פירט לגבי תרומות ספצפיות או נקב בשם ארגונים או אישים.
גשמי המונסון גרמו להצפות הרסניות בחודש האחרון, תחילה בצפון המדינה ובהמשך גם בדרומה, שם הם שטפו אלפי עיירות וכפרים במחוזות פונג'אב
ודרום סינד. כ-17 מיליון בני אדם הושפעו מהאסון שהיכה בחמישית משטחי המדינה, לפחות שישה מיליון עדיין זקוקים לסיוע ועוד 1,600 איש נהרגו.
ממשלת פקיסטן מתקשה להתמודד עם אסון הטבע הקשה ביותר בתולדותיה שאילץ למיליוני בני אדם לגור באוהלים ולהסתמך על מזון וציוד רפואי של ארגוני סיוע. ארגונים בינלאומיים הביעו חשש שהאסון יגרום לתת-תזונה ולהתפשטות מחלות בקרב הניצולים, ובייחוד ילדים. מאות אלפי בני אדם כלל לא מסוגלים לקבל סיוע, מאחר שהם לכודים באזורים מנותקים כתוצאה מהשטפונות.