הבורסה בתל-אביב סגרה עוד שבוע חיובי
בשבוע החולף עלו מדדי המעו"ף ות"א 100 בכ-1.55% ו-1.9% בהתאמה. התל טק עלה בכ-2.3% ונדל"ן עלה בכ-1.15%. מדד הבנקים ירד בכ-0.3% על רקע הדו"חות המאכזבים של דיסקונט והבינלאומי. מניית רציו ממשיכה לבעור, וזינקה השבוע בכ-29%
שבוע תנודתי חלף על שוקי המניות המקומיים, ובסיומו רשמו המדדים המובילים עליות שערים נאות. זאת, על רקע המשך התנודתיות בשוקי העולם, המשך העליות בשוק האג"ח המקומי וסיום עונת הדו"חות לרבעון השני.
יום המסחר הראשון לשבוע נפתח בעליות שערים נאות, בהמשך לעליות השערים שרשמו השווקים בחו"ל בסוף השבוע. העליות בחו"ל נרשמו על רקע פרסום נתוני תמ"ג מעודכנים לרבעון השני בארה"ב ונאומו של נגיד הפד בארה"ב, בן ברננקי.
נתוני התמ"ג בארה"ב עודכנו כלפי מטה, לצמיחה של כ-1.6% ברבעון השני, אך נתון זה היה גבוה מההערכות קודמות, שעמדו על כ-1.4% בלבד. המשקיעים קבלו את העדכון בקורת רוח. נגיד הבנק המרכזי האמריקני העריך, בנאומו ביום שישי, כי הצמיחה בכלכלת ארה"ב תהיה איטית מהצפוי בשנה הקרובה, אך תואץ לאחר מכן. עוד העריך הנגיד ברננקי כי הסיכון לדפלציה, שממנה חוששים משקיעים רבים - נמוך. חשוב יותר (בעיני המשקיעים) - הנגיד ברננקי הצהיר כי ייעשה כל שבביכולתו על מנת להבטיח את המשך הצמיחה הכלכלית, ובכך נתן את האות לעליות שערים בשוקי העולם בסוף השבוע.
ביום ב' נרשמו מחזורי מסחר נמוכים שאפיינו את חודשי הקיץ, לצד זרם אדיר של דו"חות כספיים לרבעון השני . המסחר ננעל בירידות שערים קלות.
יום ג' התאפיין בירידות שערים חדות, בעקבות הירידות בשוקי ארה"ב ביום ב'. הנתון החיובי שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לפיו שיעור האבטלה בישראל עומד על כ-6.2% בלבד, לא הצליח לעצור את המומנטום השלילי בשוק.
המומנטום התהפך שוב ביום רביעי, כאשר שוקי המניות המקומיים רשמו עליות שערים נאות. זאת, לאור נתוני מאקרו חיוביים שפורסמו בסין, הודו ואוסטרליה, ונתונים חיוביים שפורסמו על הייצור התעשייתי בארה"ב. נתונים אלה הובילו לעליות שערים מרשימות במרבית השווקים המתעוררים, והשפיעו לחיוב על המסחר בארה"ב, אירופה ואף על השוק המקומי .
יום המסחר האחרון לשבוע, התאפיין ביציבות, תוך עליות שערים במרבית מדדי המניות המקומיים המובילים. בסיכומו של שבוע, עלו מדדי המעו"ף ות"א 100 בכ-1.55% ו-1.9% בהתאמה. מדד התל טק עלה בכ-2.3%, מדד הנדל"ן עלה בכ-1.15%, ואילו מדד הבנקים ירד בכ-0.3%, בין היתר לאור פרסום דו"חות מאכזבים של בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי.
מבין המניות, נציין (שוב) את מניית רציו יהש, שעלתה השבוע בכ-29%, לאחר פרסום הערכות על אפשרות למציאת נפט (בנוסף לגז) במאגר לווייתן שבבעלותה. נציין כי המניה כבר רושמת עליות של 238.5% מתחילת שנה ושווי השוק שלה גבוה משל חברות דוגמת הפניקס, מנורה, אלוני חץ וגב ים. כן בלטה לחיוב מניית סרגון, שעלתה בכ-14% לאחר חידוש זרם ההזמנות מהודו.
מנגד, בלטו לשלילה מניית דלק נדל"ן, שדיווחה על הפסד של כרבע מיליארד שקל ברבעון השני של השנה ורשמה ירידות של כ-10%; ומניית אלביט הדמיה, שירדה בכ-3%. אלביט הדמיה רשמה אומנם רווח של כרבע מיליארד שקל ברבעון השני של השנה, אך בנטרול רווח ההון החשבונאי - היא ממשיכה להציג הפסדים כבדים מפעילות שוטפת.
בשוקי האג"ח היינו עדים להמשך עליות השערים באג"ח הממשלתיות השקליות, שהלכו והתחזקו באג"ח לטווח ארוך. הרקע להמשך העליות הוא ההערכות כי הריבית במשק לא תועלה באופן דרסטי בשנה הקרובה, והעובדה כי האג"ח הממשלתיות בארה"ב ממשיכות להיסחר בתשואה נמוכה של כ-2.55% בלבד.
בשוק האג"ח הקונצרני, רשמו מדד התל בונד 20 ומדד התל בונד השקלי עליות של כ-0.5% וכ-0.3% בהתאמה. זאת, כחלק מהמשך החיפוש של המשקיעים אחר אלטרנטיבות מעניינות יותר מהאפיקים הסולידיים.
השבוע היינו עדים להתעוררות בגזרת ההנפקות. חברת הדסית סיימה בהצלחה הנפקת מניות וחברת אלעד קנדה סיימה סוף סוף את הנפקת המניות שתכננה (אם כי בקושי רב ובמחיר נמוך משרצתה). גם חברת כמעט חינם ניסתה היום את כוחה בהנפקת מניות ראשונית בשוק המקומי.
בגזרת הנפקות האג"ח, היינו עדים השבוע להרחבת סדרה של חברת דמרי, שניצלה את דירוג A שקיבלה לשם הרחבת אחת מסדרות האג"ח שלה הנסחרות בשוק.עוד חזינו בהנפקת אג"ח חדשות של בנק הפועלים, ובפתח ממתינות הנפקות של בי קומיוניקיישנס, מבני תעשיה, אמפל, ויתניה ובנק לאומי .
הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.