שתף קטע נבחר

 

שביתות ענק: מיליונים נתקעו בלונדון ובצרפת

בשני צידי התעלה מוחים עובדי התחבורה הציבורית נגד גזירות כלכליות קשות. האזרחים שלא הצטרפו להפגנות, נאבקים בינתיים למען זכותם להגיע לעבודה ולשוב לביתם. צפו בתמונות

שביתות בתחבורה הציבורית של צרפת ובריטניה גרמו היום (ג) לפקקי ענק, עומס במדרכות ומיליוני איחורים לעבודה, בעת שחברי איגודי עובדים בשתי המדינות מחו על קיצוצים גדולים שמאיימים לשנות את תנאי עבודתם.

 

בצרפת, הפגינו מאות אלפים ברחבי המדינה נגד כוונתו של הנשיא ניקולא סרקוזי להעלות את גיל הפנסיה מ-60 ל-62, ותנועת הרכבות, המטוסים והאוטובוסים הופסקה. מעבר לתעלה, בבירה הבריטית, נאלצו התושבים להזדחל לעבודה ברגל או באופניים, בשל שביתה של עובדי הרכבת התחתית.

 

השביתות הגיעו על רקע פגישת שרי האוצר של מדינות האיחוד האירופי בבריסל, שם הביעו רבים חשש שהמשברים הכלכליים של ממשלות אירופה יחריפו שוב בתקופה הקרובה, ויביאו עמם שורת גזירות חדשה לאזרחים. אך למרות העובדה שהצרפתים ידועים בחיבתם להפגנות ומחאות, חלקם הגדול נשמע היום ממורמר למדי - בגלל העיכובים, לא הפנסיה.

 

צילום: AP

 

"אני מתחילה להתעייף מכל הסיפור הזה", אמרה הנדה פרסי, שחיכתה לרכבת בעיר ליון שבדרום צרפת. "זו לא הפעם הראשונה. אני מבינה את נקודת מבטם של השובתים, אבל הם שמים אותנו בסיטואציה לא נעימה והתושבים נענשים".

 

אך פתרון לבעיה לא נראה באופק. ממשלת צרפת, המעוניינת להציל את מערכת הפנסיה הקורסת, מתעקשת שהשינוי נדרש, משום שאנשים

חיים שנים רבות יותר, ואין סיבה ממשית להותיר את גיל הפרישה כפי שהוא. מדינות אירופיות אחרות כבר נקטו צעדים דומים, ואזרחיהן יוצאים לפנסיה בגיל מבוגר יותר. בגרמניה למשל, הועלה גיל הפרישה ל-67.

 

בינתיים בלונדון, המתינו אלפים לאוטובוסים, רובם עמוסים מדי מכדי להעלות נוסעים נוספים. פקקים ארוכים במיוחד נרשמו על המדרכה ובמסלולי האופניים, ובעיריית לונדון העריכו שכל שביתה של 24 שעות ברכבת התחתית תעלה לה יותר מ-70 מיליון דולר. אבל עובדי האנדרגראונד הבהירו, כי עד שלא יבוטלו פיטורים המוניים - הם ישובו להשבית את השירות מדי פעם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתקשים להתמודד. תחנה בלונדון
צילום: AP
מנצלים את היום להפגנה. היום בליון
צילום: AFP
מומלצים