שתף קטע נבחר

 

רומן זדורוב הורשע ברצח הילדה תאיר ראדה

אחת הפרשות המסתוריות והקשות שזיעזעו את ישראל בשנים האחרונות הגיעה הבוקר להכרעה, ארבע שנים אחרי הרצח. "עדותו של רומן זדורוב רצופה שקרים, מניפולציות וחוסר עקביות", קבעו השופטים ושלחו אותו למאסר עולם

כמעט ארבע שנים לאחר שגרונה של תאיר ראדה שוסף בשירותי בית הספר בקצרין, הורשע הבוקר (יום ג') רומן זדורוב ברצח הילדה בת ה-13. בכך הגיע לקו הסיום המשפט באחת הפרשות המסתוריות והקשות ביותר שזיעזעו את ישראל בשנים האחרונות. נגזר עליו מאסר עולם. דקות לפני תחילת הדיון אמרה אמה: "מבחינתי, כל מה שקשור לבית משפט, פרקליטות ומשטרה - זו עבריינות לשמה. הם הפקירו את הבת שלי ולכן הפסקתי לבוא לכאן לפני חצי שנה".

 

 

רומן זדורוב הגיע בבוקר לבית המשפט המחוזי בנצרת - שם קראו סגן-הנשיא יצחק כהן והשופטים חיים גלפז ואסתר הלמן את הכרעתם: אשם ברצח. אב בית הדין כהן, קרא את פסק הדין ואמר: "אין לנו ספק שהנאשם שבפנינו הוא הרוצח של הנערה תאיר ראדה. עדותו רצופה שקרים, מניפולציות וחוסר עקביות. הוא לא סיפק הסברים. הנאשם ידע לפחות שבעה פרטים מוכמנים שאיש לא יכול היה לדעת".

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הנאשם ללא היסוס שיקר בעדותו בביהמ"ש ככל שסבר שהדבר עשוי לשרת את האינטרסים שלו וגרסאותיו המתחלפות", נכתב בהכרעת הדין המתפרשת על פני 456 עמודים. "המניפולציות שעשה הנאשם רבות מספור", כתבו השופט כהן, "הנאשם התנהל במניפולטיביות, בקור רוח, תוך הפעלת שיקול דעת ובחינה מושכלת של שלבי החקירה ושאלות החוקרים, כאשר הינו עוקב בערנות ובחדות אחר מהלך החקירה, לא פעם גם היתל בחוקריו, לא חשש ולא ירא, ואף לא חשש לשקר לסנגורו".

 

השופט גלפז, שישב גם בהרכב השופטים שזיכה את עמוס ברנס, אמר כי עד הרגע האחרון היה ניסיון להשפיע על הכרעת הדין. אתמול בשעות לילה מאוחרות התקשר מישהו לאחד מחברי ההרכב ולא הזדהה. המטלפן האלמוני החל לדבר על זדורוב ובכך הסתיימה השיחה, לדברי השופט. השופטת אסתר הלמן כתבה על התרשמותה מזדורוב כי "עדותו של הנאשם בבית המשפט, זו הותירה רושם בלתי מהימן, מתחמק ומניפולטיבי".

 

השופטים גם מתחו ביקורת

באשר להתנהלות התקשורת בפרשה מתח אב בית הדין  יצחק כהן ביקורת על כך שחלק מכלי התקשורת חטאו בפרסומים "מגמתיים ומשתלחים". "לא בכדי מכונה התקשורת 'הממלכה השביעית', כוח רב מוקנה לה ותפקיד חשוב", כתב השופט, והוסיף כי "בתיק זה דומה כי נחצו כל הקווים". "לא כולם חטאו בחטא זה, אך גם לא מעטים", כתב השופט וקרא לתקשורת "לשמור על הרסן והאמת".


זדורוב בבית המשפט, היום (צילום: חגי אהרון) 

 

גם לשופט חיים גלפז היתה ביקורת דומה. "נעשה שימוש על ידי גורמים שונים באמצעי התקשורת באופן שלעיתים חרג מן המותר, תוך גרימת נזק לציבור, בדרך של פרסום דברים שלא שיקפו את המצב. גם על כך יש להצטער אף שלא היה בהם כדי להשפיע על מלאכתנו". השופט גלפז ציין כי ישב בהרכב שהחליט לזכות את עמוס ברנס, אך כתב כי "זה איננו המקרה כאן, במשפט זה בנוסף להודאה במשטרה ולשחזור, וגם אם שניהם לא היו כאן, יש שני עדים, ההתוודות בפני המדובב וטביעת הנעל".

 

השופט כהן שיבח את עבודת המשטרה המושקעת בפרשה."בתיק הזה המשטרה השקיעה מעל ומעבר, אני יושב בדין מעל 20 שנה ולא ראיתי השקעה כזאת". עם זאת, הוא מתח ביקורת על הפרקליטות והמשטרה שלדבריו "לא נקיות כאן, עימותים מנהלים בבית המשפט בדרך הקבועה בחוק,

על פי סדרי דין ידועים, תוך הפניה לעובדות, ראיות ולהלכה הנוהגת ולא באמצעות מצלמות ותקשורת".

 

בנוסף התייחס לכל אותם אנשים שביקשו לסייע למשפחת ראדה אותם כינה "טפילים", כשהוא מתייחס לדבריו לעורכי דין שביקשו לסייע להם, חוקרים פרטיים ומגדות עתידות שניצלו את חולשתם.

 

עורכת הדין שילה ענבר מפרלקיטות מחוז הצפון אמרה בתגובה ל-ynet: "האמנו בראיות, סמכנו על בית המשפט, לא היה לנו ספק שהאמת תצא לאור. שבית המשפט לא ייגרר אחרי כל רוח נושבת ויפסוק על פי הראיות". היא הוסיפה כי "מה שהכי חשוב זה שהציבור יכול להיות רגוע שהרוצח מאחורי סורג ובריח".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היתל בחוקרים. זדורוב
צילום: חגי אהרון
אילנה ראדה. הפסיקה לבוא למשפט
צילום: חגי אהרון
צילום: רפרודוקציה
תאיר ראדה. נרצחה בבית הספר
צילום: רפרודוקציה
מומלצים