ברק מאמין: נקבל מארה"ב פצצות חודרות בונקרים
שר הביטחון, ששוב נסע לוושינגטון, לוחץ על האמריקנים לחמש את ישראל בנשק חדיש שעשוי לשמש לתקיפה באיראן. "היחסים הביטחוניים בשיאם, חשוב מאוד שישראל תשמור על הפער הטכנולוגי האיכותי מול שכנותיה", הוא אמר, על רקע עסקת הענק בין ארה"ב לסעודיה ורכש הטילים של סוריה
בזמן שבבית ממשיך אהוד אולמרט במסע להשפלתו הפומבית, שר הביטחון אהוד ברק נמצא בביתו השני בשנה האחרונה - ארצות הברית. שם הוא צפוי להיפגש היום (ב') שוב עם הצמרת הביטחונית והמדינית, בניסיון להפעיל את כל כובד משקלו כדי לקבל מהממשל אמצעי לחימה מתקדמים, על רקע עסקאות הנשק האחרונות במזרח התיכון.
גם לנוכח ההתפתחויות בשבועות החולפים - מכירת טילי השיוט מרוסיה לסוריה ועסקת הענק בין ארצות הברית לסעודיה - מבקשים בישראל להגדיל את הפער הטכנולוגי שהצטמצם בשנים האחרונות, בין צה"ל לצבאות ערב.
בישראל חשים אופטימיות ומאמינים שהפעם האמריקנים ייענו לדרישות להן סירבו בעבר, לקבלת נשק מתקדם. בין היתר מדובר בפצצות חודרות בונקרים, שעשויות לשמש בבוא היום לתקיפת מתקני הגרעין באיראן, וכן בטילי שיוט מתקדמים.
בסביבתו של ברק מתעקשים ש"היחסים הביטחוניים בשיאם והאמריקנים עושים מאמץ להיענות כמעט לכל הדרישות שלנו". שר הביטחון עצמו אמר בשיחות סגורות: "חשוב מאוד שישראל תשמור על הפער הטכנולוגי האיכותי מול שכנותיה".
במערכת הביטחון ניכרת דאגה לא מעטה מחימושה של סעודיה במסגרת העסקה הגדולה בהיסטוריה (כ-60 מיליארד דולר), למרות היותה בת-ברית של ארצות הברית נגד איראן, בעיקר עקב השלכות אפשריות בעתיד. לכן רשימת הדרישות הישראליות כעת מורחבת.
היום מצפות לברק בוושינגטון פגישות עם שר ההגנה רוברט גייטס -
עמו הוא מיודד כבר יותר מ-20 שנה; ראש המועצה לביטחון לאומי, הגנרל ג'יימס ג'ונס; והיועץ המיוחד דניס רוס. בהמשך, בניו יורק, יוועד שר הביטחון עם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון.
למרות המתיחות בשנה האחרונה בסוגיות המדיניות, בעיקר סביב המשא ומתן עם הפלסטינים והבנייה בהתנחלויות, בין וושינגטון לירושלים נשמר ערוץ ביטחוני פתוח וחם. לפיכך, מאמינים אנשיו של ברק, כעת הדבר אמור להתבטא בהיענות לבקשות בתחום אמצעי הלחימה המתקדמים.