מהים לגזייה: תבשיל דגים חריף
כשהולכים לחוף הים לא חייבים להסתפק בפירות או בסנדוויצ'ים קרים - אפשר גם להשקיע בתבשיל חריימה חם וחריף. סבינה ולדמן מראה לכם כמה זה פשוט
חריימה - תבשיל דגים חריף
המרכיבים:
לרוטב:
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות גס
4 עגבניות קצוצות דק
1 כף כמון
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף דבש
4 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
לדגים:
1 בורי חתוך לפרוסות עבות/פילה
מיץ מלימון 1
4 כפות שמן זית
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס
אופן ההכנה:
- את הרוטב מומלץ להכין בבית: מטגנים בסיר רחב, על להבה נמוכה את הבצל והשום בשמן במשך 15 דקות.
- מגבירים את האש, מוסיפים את הפפריקות, הכמון, השום ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל והדבש ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים כשעה.
- טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול ושומרים במקרר.
- בשטח: מרתיחים את הרוטב במחבת גדולה ורחבה.
- מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות.
- מפזרים מעל שמן זית ופלפלים חריפים ומגישים עם חלה טרייה.
- סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)
- עוד מתכונים על גזייה:
צילום: אסי כהן
מומלצים