שתף קטע נבחר
 

מהים לגזייה: תבשיל דגים חריף

כשהולכים לחוף הים לא חייבים להסתפק בפירות או בסנדוויצ'ים קרים - אפשר גם להשקיע בתבשיל חריימה חם וחריף. סבינה ולדמן מראה לכם כמה זה פשוט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

חריימה - תבשיל דגים חריף

המרכיבים:

לרוטב:

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס בצל קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות גס

4 עגבניות קצוצות דק

1 כף כמון

1 כפית פפריקה חריפה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף דבש

4 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

לדגים:

1 בורי חתוך לפרוסות עבות/פילה

מיץ מלימון 1

4 כפות שמן זית

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. את הרוטב מומלץ להכין בבית: מטגנים בסיר רחב, על להבה נמוכה את הבצל והשום בשמן במשך 15 דקות.
  2. מגבירים את האש, מוסיפים את הפפריקות, הכמון, השום ומערבבים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל והדבש ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים כשעה.
  6. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול ושומרים במקרר.
  7. בשטח: מרתיחים את הרוטב במחבת גדולה ורחבה.
  8. מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך 10 דקות.
  9. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות.
  10. מפזרים מעל שמן זית ופלפלים חריפים ומגישים עם חלה טרייה.

 

  • סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)

 

  • עוד מתכונים על גזייה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים