שתף קטע נבחר

 

מוות בכיתת יורים נגזר על עזתי ש"ריגל" לישראל

חמאס מחדש את המאבק במשתפי הפעולה: בית משפט צבאי גזר עונש מוות על תושב עזה, שהורשע בריגול למען ישראל. במקביל, הודיע בכיר בארגון כי אנשיו יגבירו את המאמצים לחשוף סייענים לישראל, שלדבריו הביאו למותם של כמה פעילים בארגוני הטרור

מוות על ידי כיתת יורים. זה העונש שגזר בית משפט צבאי של חמאס על עומר קאורי, תושב עזה, שהורשע בריגול למען ישראל. חמאס הודיע על כך היום (ה'), כחלק מהקמפיין שלו לסילוק ה"מרגלים" מהרצועה.

 

דובר משרד הפנים של הארגון ברצועה, איהב אל-ר'סין, מסר כי בארגון הוחלט בתקופה הקרובה להגביר את המאמצים לחשוף רשתות של משתפי פעולה עם ישראל הפועלות בעזה, וכי בידי אנשיו מידע אודות חוליית פלסטינים שסייעה לישראל ופעלה אף לאפשר לאחד מראשיה, ג'ומעה אל-סקא, להימלט מאימת פעילי חמאס ברצועה ולהגיע לרמאללה.

 

לטענת אל-ר'סין, כמה חשודים בחברות באותן חוליות כבר מסרו הודאות על מעורבותם בחיסול בכירים בארגוני הטרור ברצועה. הוא סיפר כי הם נהגו לערוך מעקבים אחר פעילי טרור בכירים, ואף הטמינו מטעני חבלה סמוך לגדר המערכת שבגבול ישראל ובמקומות שונים שבהם נהגו להתאמן - מה שלדבריו, הביא למותם של כמה חמושים.

 

בין היתר, טען אל-ר'סין כי כמה פעילי פתח נעצרו בחשד שאספו מידע אודות בכירים בממשלת חמאס ברצועה ובארגונים השונים הפועלים בשטחה. אחד העצורים הוא סייען שהוביל את כוחות הביטחון לביתו של בכיר ב"פלוגות אל-קודס", מאג'ד אל חראזין, וכן משתף פעולה בכיר שלדבריו - סייע לחיסולם של פעילי גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של פתח, על-ידי לוחמי השייטת ביוני האחרון - כשניסו, ככל הנראה, להסתנן לישראל דרך הים ולבצע בה פיגוע.

 

במאי הוציא חמאס להורג שלושה תושבי עזה, שהורשעו בשיתוף פעולה עם ישראל, חודש לאחר ששניים אחרים הוצאו להורג. על 11 נוספים נגזר עונש מוות. אחרי ההוצאות להורג, הגבירו בחמאס את הלחץ על המשת"פים ופרסמו קריאה לפלסטינים העומדים בקשר עם כוחות הביטחון של ישראל לחדול ממעשיהם ולהסגיר עצמם לרשויות - בתמורה לקבלת חנינה.

 

אל-ר'סין הכריז במאי האחרון כי תקופת החנינה תימשך עד ל-10 ביולי. מאז היא נגמרה, ובתי המשפט הצבאיים של חמאס חזרו להטיל על המסייעים לישראל, כביכול, את העונש הקשה ביותר.  

 

ארגוני זכויות אדם ברשות ובישראל פרסמו הודעות גינוי בעקבות הוצאתם להורג של הפלסטינים לפני כמה חודשים. בהודעה מטעם הארגונים הפלסטינים, הם מחו על כך שהשניים לא זכו להליך משפטי הוגן, וסברו כי העונש הוא "צעד המנוגד לחוק הפלסטיני, האוסר ביצוע גזר דין מוות ללא אישורו של נשיא הרשות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמושים ברצועה
צילום: רויטרס
מומלצים