השר איתן: להחליט אם עובדים עם או אצל ליברמן
בישיבת שרי הליכוד תקף מיכאל איתן את נאומו של שר החוץ בעצרת האו"ם וקרא "לבחון אפשרות להרחיב את הקואליציה ולצרף שותפים נוספים". נתניהו השיב לו בנימה צינית: "אולי כבר בחנו - ואולי עוד נבחן"
רגע לפני ישיבת הממשלה ואחרי נאומו המתריס של שר החוץ, אביגדור ליברמן, באו"ם - התכנסו הבוקר (יום ב') שרי הליכוד לדיון. לנוכח ההתפתחויות, תקף השר מיכאל איתן בחריפות את ליברמן והביע ספק באשר ליכולת להמשיך את השותפות הקואליציונית עם ישראל ביתנו.
"הגענו לרגע האמת. צריך להחליט אם עובדים עם ליברמן או אצל ליברמן", אמר איתן. "לליכוד יש שותפים וצריך לאפשר להם לבטא את עמדותיהם, אך כששרי הממשלה מופיעים בפורומים בינלאומיים, ובמיוחד בעצרת האו"ם, הם לא יכולים לערער על מנהיגותו של ראש-הממשלה ולהציג מדיניות אלטרנטיבית".
בהתייחסות מרומזת לקריאות בימים האחרונים לפעול לצירוף קדימה לממשלה במקום ישראל ביתנו, אמר איתן: "נדמה לי שגם השאלה האם עובדים אצל ליברמן יכולה להסתדר - אם נבחן את הרחבת הקואליציה וצירוף שותפים נוספים".
ראש-הממשלה, בנימין נתניהו, השיב לו בנימה צינית: "איך אתה יודע? אולי כבר בחנו - ואולי עוד נבחן".
הוא התייחס למצב המשא-ומתן עם הפלסטינים ולחידוש הבנייה בהתנחלויות. "כרגע אין החלטה בעניין ההקפאה ואין כרגע מה להביא לפני הממשלה והקבינט. יש לנו אינטרס לשמור על ההתיישבות ועל קיום השיחות, ולכן הדברים צריכים להיעשות בדיסקרטיות".
באשר להתקדמות המשא-ומתן המדיני, אמר נתניהו: "לפני חודש הפלסטינים נכנסו לשיחות ישירות איתנו, לאחר מחוות שנעשו מצידנו, ובראשן ההחלטה הקשה מכל שקיבלנו - להשהות את הבנייה ביהודה ושומרון. המתיישבים נתונים למתקפה לא צודקת. מגיע להם לחיות חיים נורמליים כמו לכל אזרח במדינת ישראל, וזו מדיניותנו".
ראש-הממשלה אמר כי ישראל עמדה בהתחייבויות שקיבלה על עצמה כדי להאיץ את המגעים, והבהיר כי "יש לנו עניין להמשיך במשא-ומתן לשלום ואנחנו בעיצומם של מגעים לחידושו. אין צורך להכריז הכרזות, לחולל סערות ולהכחיש כל ידיעת סרק המתפרסמת בתקשורת".
מי שהתייצב לימינו היה השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן.
"אני מתנגד להמשך ההקפאה. אם היא תימשך, יהיה לנו קשה לקבל את אמון הציבור בדברים אחרים - מה עוד שזה ויתור עוד לפני משא-ומתן על יישובים שאנחנו רוצים בהם".
יחד עם זאת, הוא גרס כי "איננו במצב לדחות ניסיון של תיווך אמריקני, ולכן מן הראוי להביא הצעה כשתהיה לפורום המתאים - הקבינט או הממשלה".
מצדו השני של המתרס, אמר השר אבישי ברוורמן מהעבודה בפתח ישיבת הממשלה כי "הקפאת הבנייה היא עניין שולי לעומת הסדרי הביטחון והגבולות. על ראש-הממשלה ושר הביטחון למנוע מהימין הקיצוני להרוס את תהליך השלום. או שהממשלה תלך בכיוון של תהליך שלום, או שאנחנו עושים טעות היסטורית".
שר המדע והטכנולוגיה, דניאל הרשקוביץ מהבית היהודי, אמר באותו הנושא כי "ההקפאה הסתיימה ואינה רלבנטית עוד".
ישי על גירוש הזרים: "ברק פועל משיקולי רייטינג"
בסוגיית גירוש ילדי הזרים והקריאות בממשלה לקיים דיון נוסף בנושא, אמר כי הוא מקבל את המלצות הוועדה המקצועית ואינו סבור כי יש עילה להעלות את הנושא שוב על סדר היום.
באותו הנושא, קבע נחרצות שר הפנים, אלי ישי, כי "צריך להבין שזה לא 400 (ילדים) אלא 20 אלף. יחד עם ההורים והאחים זה 80 אלף איש. המשמעות היא כמו לאבד עיר".
הוא עקץ את שר הביטחון, אהוד ברק, שקרא לבחון את הנושא שנית ואמר כי "חבל שהוא לא מבין את זה ומדבר רק מתוך שיקולי רייטינג. אני אשמור על הרוב היהודי, גם מול אלה שלא מבינים. לא אתן שהילדים יהיו פוליסת ביטוח".
Read this article in English