במקום לקנות דירה חדשה - שפצו את הקיימת
העלייה במחירי הנדל"ן גורמת לרבים לחשוב פעמים- האם כדאי לעבור לבית חדש, או לשפץ את הקיים כך שיתאים לצרכים המשתנים של המשפחה. מה כולל שיפוץ של מי שבוחר שלא לעבור דירה וכמה זה עולה?
התייקרות הדירות בצורה חדה בשנים האחרונות ואי הוודאות בשוק הנדל"ן, גורמים למשפחות רבות לחשוב פעמיים בטרם יעברו לדירה חדשה, ולשקול את האפשרות לשפץ את הבית הקיים כך שיתאים לצרכיה המשתנים. אז מה כולל שיפוץ של מי שבוחר שלא לעבור דירה?
שיפוץ התאמות לוקח חודשיים עד שלושה חודשים בממוצע, וכולל בדרך כלל שינוי החלוקה הפנימית של הבית, כלומר הריסת קירות, הגדלת חדרים ועוד. מכיוון שמדובר בשינוי המבנה הפנימי, אי אפשר להתגורר בתקופת השיפוץ בבית ויש לשכור דירה בתקופה זו, או לחילופין לגור אצל בני משפחה או בבית מלון.
שיפוצים אלה נחשבים לשיפוצים גדולים יותר משיפוץ סטנדרטי. בעוד שעלות של שיפוץ ממוצע היא בסביבות 55 אלף שקל, שיפוץ מעין זה עולה כ-150-100 אלף שקל, לא כולל אביזרים למטבח וכלים סניטריים.
בשיפוצי התאמות מומלץ לשכור אדריכל או מעצב פנים כדי שיוציא את המירב במסגרת המגבלות - הקירות החיצוניים של הדירה. כך למשל אם מדובר בהוספת חדר על חשבון חדרים אחרים או אולי דווקא להיפך - הגדלת חדרים על ידי ביטול חדר או שטח אחר בבית.
בנוסף, בשיפוץ מסוג זה עדיף לשכור מהנדס קונסטרוקציה, שילווה את תקופת ההריסות. הדבר חשוב בעיקר במקרים של הורדת עמודים, מאחר שחובה לקבל אישור וליווי כדי לוודא שמדובר בצעד אפשרי מבחינה בטיחותית.
הריסת קירות ועבודות חשמל
הריסת הקירות כרוכה בעבודה שגורמת סבל לא רק לעובדי השיפוצים, אלא גם לשכנים שסובלים מהרעש והלכלוך עקב הורדת הפסולת. המחיר הממוצע בהריסה הוא 50-80 שקל למ"ר. יש קבלני שיפוצים שמתמחרים את ההריסה לפי מספר מכולות הפסולת שמתמלאות.
בשיפוצים מסוג זה, עבודות החשמל גדולות במיוחד עקב שינוי המבנה הפנימי. מחיר של נקודת מאור הוא כ-160-130 שקל לנקודה אחת. מחיר של נקודת כוח הוא כ-300-400 שקל.
בנוסף, בעלי בתים רבים מבקשים להכניס את לוח החשמל מחדר המדרגות לתוך הבית, ליד דלת הכניסה. הסיבה לכך היא נוחות - במידה שהפקק קופץ - אפשר להרים אותו מתוך הבית מבלי לצאת החוצה מעבר לדלת היציאה. העלות של הכנסת לוח החשמל לתוך הבית נעה בין 4,000 שקל ל-7,000 שקל.
כמו כן, בשיפוצים כאלה נוהגים לבצע שינוי כולל באינסטלציה בתוך הדירה. עלות נקודת אינסטלציה עומדת על כ-1,000-1,200 שקל. בפריפריה המחירים עשויים להיות זולים ב-15%.
בסופו של דבר, מדובר בהליך שמומלץ למשפחות שמעוניינות להתאים את דירתן הקיימת להתרחבות המשפחה ולשינוי בצרכיה. אמנם מדובר בשיפוץ יקר יותר משיפוץ סטנדרטי, אבל בתמורה מקבלים את האפשרות להמשיך ולהתגורר בסביבת המגורים המוכרת והנוחה לנו.
הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים