השר ישי: הופתעתי ממעצר המנכ"ל, הוא מקצוען
גבי מימון, אחד ממקורביו של שר הפנים החשוד בפרשת השחיתות במכרז הנדל"ן ביד בנימין, ישוחרר ב-20:00 למעצר בית. במשטרה אמרו כי הוא השתמש באשת-קש כדי לרכוש שטח שיועד למפוני גוש קטיף, וכי היקף המרמה - מיליון וחצי שקלים
עדכון: ביום 11.6.2015 נודע למערכת ynet כי התיק נגד אלי אסקוזידו נסגר מהיעדר אשמה.
מנכ"ל משרד הפנים, גבי מימון, שנעצר אתמול בחשד לעבירות מרמה, ישהה במעצר עד הערב (יום ג') ב-20:00 ולאחר מכן ישוחרר למעצר בית של שלושה ימים. כך הוחלט בבית משפט השלום בתל-אביב. מימון נחשב לאחד ממקורביו של שר הפנים, אלי ישי, שאמר כי הוא מופתע לנוכח מעצרו.
שר הפנים ציין כי "מימון ידוע במקצועיותו ובניסיונו הרב בתחומי המשרד. אנו מתפללים שהאמת תצא לאור ומחזקים את ידיו ברגע קשה זה".
חקירת הפרשה העלתה חשד כי מימון השתמש באשת-קש כדי לרכוש קרקע לבנייה של מינהל מקרקעי ישראל לבנייה ביישוב יד בנימין שבדרום השפלה שהייתה מיועדת למפוני גוש קטיף או תושבי האזור. הוא לא עמד בקריטריונים שנקבעו לשם כך, ולכן הפעיל על-פי החשד את אותה האשה - שושנה פרידמן, אם ל-16 ילדים. אמש היא שוחררה לחמישה ימי מעצר בית.
העבירות המיוחסות למימון קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וזיוף מסמכים. עורכות דינו, פנינה גיא ועדי ניב, אמרו כי מרשן מכחיש את המיוחס לו ומתעקש כי פעל אך ורק על-פי החוק. "אם מתייחסים באופן פרטני לכל סעיפי העבירות, הרי שניתן להפריך אותן בקלות", ציינו. הן גם ביקשו להדגיש כי "העבירות לכאורה לא היו קשורות לתפקידו כמנכ"ל משרד הפנים".
גבי מימון, הבוקר בבית המשפט. בערב הוא יהיה בבית (צילום: ירון ברנר)
בבקשת המעצר שהגישה היחידה הכלכלית נכתב כי היקף המרמה בפרשה נאמד במיליון וחצי שקלים וקשור בחמישה מגרשים. "החשודים חברו בצוותא וביצעו מרמה כלפי מינהל מקרקעי ישראל. באמצעות שימוש באנשי קש, הם שמו לעצמם מטרה לזכות במגרשים שלא יכלו לזכות בהם כדין - כל זאת, תוך זיוף מסמכים".
גבי מימון נחשב לאחד ממקורביו של שר הפנים, אלי ישי, והתעקש כי מדובר בשני מגרשים שבהם זכה. הוא אינו המעורב היחיד בפרשה: בסך הכל, עוכבו לחקירה לא פחות מ-18 בני אדם, אחד מהם הוא איש העסקים והיזם עופר גואטה, שלפי החשד פעל בשיטה דומה.
פרויקט הדיור ביד בנימין. שחיתות במכרזים (צילום: אבי מועלם)
גואטה, שהיה בעל קרקע באזור ולכן לא יכול היה לגשת למכרזים נוספים, הפעיל, לפי החשד, שלושה אנשי קש שזכו בקרקעות עבורו, תוך שהוא התקשר איתם בחוזה על העברת החלקה אליו.
עורך דינו, עופר ברטל, מסר כי "כל החוזים נעשו על-פי דין ודווחו לרשויות המס. מרשי אף שילם סכום של 25 אחוז יותר". עצור נוסף בפרשה הוא ראש המועצה המקומית נחל שורק, אלי אסקוזידו, החשוד שהיה מעורב גם הוא בעבירות מרמה הקשורות למיזם הבנייה.
עדכון: ביום 11.6.2015 נודע למערכת ynet כי התיק נגד אלי אסקוזידו נסגר מהיעדר אשמה.