שתף קטע נבחר
 

תעש: פגישה חשאית בין ברק, שטייניץ ועופר עיני

השלושה דנו בסוף השבוע בדרכים להצלת התעשייה הצבאית, בהנפקת החברה בבורסה ובמתן רשת ביטחון לעובדים שיישארו בחברה לאחר ההפרטה. ל"ממון" נודע כי השלושה ייפגשו שוב במהלך השבוע

התקדמות לקראת הנפקת התעשייה הצבאית (תעש) בבורסה. ל"ממון" נודע כי ביום חמישי האחרון נערכה פגישה חשאית בין שר האוצר, יובל שטייניץ, שר הביטחון אהוד ברק, ויו"ר ההסתדרות עופר עיני.

 

 

השלושה דנו בדרכים להצלת התעשייה הצבאית, בהנפקה של תעש בבורסה ובמתן רשת ביטחון לעובדים שיישארו בחברה לאחר ההפרטה. בין השאר, צפוי שמאות עובדי תעש יוצאו לפרישה מוקדמת.

 

ל"ממון" נודע כי השלושה ייפגשו שוב במהלך השבוע וימשיכו לדון בכל היבטי הצלת תעש בפורום מצומצם ומתוך כוונה לקבל החלטות לקידום ההפרטה. כן תתקיים התייעצות בעניין עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

 

תעש נעזרה בשנה האחרונה, לצורך תשלום משכורות עובדיה, במאות מיליוני שקלים שקיבלה מקופת המדינה. בגלל אי-הגשת דו"חות כספיים של החברה זה שבע שנים, מעוכבים 250 מיליון שקל מכספי החברה בחשבונות בנקים.

 

הנהלת תעש, בשיתוף עם נציגות העובדים ושרי הביטחון והאוצר, יוזמים מהלך משותף להפרטת החברה בשני שלבים, כאשר בשלב הראשון יונפקו 49% מהחברה וגרעין השליטה יישאר בידי המדינה.

 

בעתיד תישאר בידי המדינה "מניית זהב", גם אם גרעין השליטה יימכר לגורם עסקי, כך שהמדינה תוכל תמיד להתערב בייצור דחוף של תחמושת וכלים צבאיים, במקרה של שעת חירום.

 

סוגיה שנותרה שנויה במחלוקת היא מתן רשת ביטחון לעובדי החברה שיישארו בה לאחר ההפרטה. העובדים וההסתדרות דורשים רשת ביטחון של 700 מיליון שקל, והאוצר מוכן להפקיד 400 מיליון שקל. מדובר בערבות או בקופת סיכונים, ולא בתשלום בפועל.

 

תעש נאלצת כיום לממן את הפנסיות של גימלאי החברה ולממן עובדים שיש הסכמה על פרישה מוקדמת שלהם מהחברה ב-250 מיליון שקל בשנה. צבר ההזמנות של התעשייה הצבאית עומד כיום על מעל ארבעה מיליארד שקל. במחצית הראשונה של השנה עמד היקף המכירות על 900 מיליון שקל. בחברה מועסקים כיום 3,500 עובדים. 70% מתוצרת התעשייה הצבאית מופנים כיום ליצוא לצבאות זרים, ו-30% לצה"ל ולמערכת הביטחון.

 

גורם ממשלתי בכיר אישר אתמול (ש') כי שרי הביטחון, האוצר ויו"ר ההסתדרות מרכזים בימים אלה מאמצים כדי לסייע לתע"ש לפתור את בעיות היסוד, שנוצרו עוד לפני 20 שנה, בעת הפיכתה מיחידת סמך ממשלתית לחברה. "אי אפשר להמשיך כך שמדי כמה חודשים תזרים המדינה לתע"ש מאות מיליוני שקלים. תע"ש חייבת ויכולה לצאת מהמשבר במהירות. זה חייב להיגמר עכשיו", אמרו אתמול גורמים ממשלתיים ל"ממון".

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגמש המיוצר בתעש
צילום: דלית שחם
מומלצים