שתף קטע נבחר

 

חריגות שכר בעיריית תל-אביב? "זו צנעת הפרט"

דו"ח מבקרת העירייה קבע: למנכ"ל היכל התרבות שולמו תוספות לא מותרות, מנכ"ל היכל נוקיה זכה לימי אש"ל עודפים בפיינל פור. אבל את גובה שכרם היא העדיפה לשמור לעצמה

משתלם לעבוד בחברות העירוניות בתל-אביב, אבל עד כמה? הנתון הזה נשמר בסוד. מבקרת העירייה פרסה דו"ח ותקפה בחריפות חריגות שכר שהתגלו בהנהלות היכל התרבות והיכל הספורט ביד-אליהו. עם זאת, נתונים מדויקים על היקף החריגות ועל גובה שכרם של בכירים - העדיפו המבקרת עו"ד חיה הורוביץ ועמיתיה בעירייה לשמור לעצמם, בטענה ל"צנעת הפרט".

 

בדו"ח ציינה עו"ד הורוביץ כי מנכ"ל היכל התרבות, אהרון סופר וסגנו ישעיהו בשן, נהנים "מתוספות שכר שונות שאינן מותרות בסקטור הציבורי, לפי הנחיות הממונה על השכר באוצר". היא האשימה כי לסופר הוקצה רכב יוקרתי מזה המותר, וכן כי חוזה העבודה שלו לא הובא לאישור הממונה על השר באוצר או משרד הפנים. גם כאן, התעקשה המבקרת להימנע מלפרט את גובה שכרו - ואת אותן חריגות, לכאורה, בתשלומים.

 

סופר עצמו הכחיש את הטענות והבהיר כי "החוזה עמי נחתם ב-1984, ומאז תוספת השכר שקיבלתי חמש שנים אחר כך לא זכיתי להעלאה, למעט כשהשכר במגזר הציבורי עודכן - מה שלא דורש שום אישור מהממונים באוצר או במשרד הפנים".

 

גם בשן, סגנו של סופר, זכה לביקורת בטענה כי חוזה ההעסקה עמו, שנחתם ב-1986, לא אושר במשרדי הפנים והאוצר וכי אחד מרכיבי שכרו אינו מותר בסקטור הציבורי. לצד אלה, האשימה עו"ד הורוביץ כי בהיכל התרבות הועסקו עובדים למשך שעות נוספות, לעיתים במשך 25 שעות, "ללא אישור ממפקח העבודה האזורי. התנהלות כזו של חברה, מלבד היותה מנוגדת לחוק, חושפת אותה לתביעות משפטיות", כתבה.

 

מי שהסכים להיות מעט יותר מפורט הוא יו"ר דירקטוריון היכל התרבות, נתן וולוך, שבאשר לטענות נגד סופר אמר כי "ההסכם איתו נקבע בסוף שנות ה-80, עוד לפני שהיו חברות עירוניות, אבל עכשיו מורידים לו את השכר. אני לא יודע מה הסכום המדויק, אבל אז זה היה דומה לשכר מנכ"ל העירייה, כ-50 אלף שקלים בחודש, ויורד כעת ב-15 אחוזים - הכל כדין וכחוק".

 

עוד אחד שסומן על הכוונת של המבקרת הוא מנכ"ל חברת "היכלי הספורט" האחראית על ניהול איצטדיון בלומפילד והיכל נוקיה ביד-אליהו, ניר פרצלינה. היא טענה כי בנסיעותיו למשחקי הפיינל פור של היורוליג ב-2005-2006 שולמו לו הוצאות אש"ל בגין שישה ימי נסיעה, למרות שבפועל - נמשכו אותם משחקים שלושה ימים בלבד.

 

באשר לשכרו, טענה עו"ד הורוביץ כי בשל תקלה בחישוב, שולמו לו בטעות במשך שנתיים יותר מ-3,000 שקלים יותר מגובה שכרו, שגם את גובהו היא העדיפה להותיר תחת מעטה ערפל. "משנתגלתה הטעות, הופחת שכרו של המנכ"ל והוא דיווח על כך לוועדת הכספים של הדירקטוריון", הדגישו בחברה - אך הבמקרת טענה כי "אין בכך כדי לתקן את הטעות שבוצעה" וקראה לחברה "לבחון את החריגה באופן רטרואקטיבי".

 

"משאירים את הכביסה המלוכלכת בבית"

באשר לנסיעה למשחקים בחו"ל, מסרו ב"היכלי הספורט" כי "הנסיעה כולה, שארכה שישה ימים, נועדה אך ורק לצורך השתתפות באירוע ולצורך לימוד ארגונו".

 

על רקע העמימות בנושאי השכר בעיריית תל-אביב, נודע ל-ynet כי מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, הודיע לראש העיר, רון חולדאי, על החלטתו להתחיל לבחון את התנהלות התאגידים העירוניים גם בעצמו.

 

חבר מועצת העירייה מסיעת "עיר לכולנו", יואב גולדרינג, מסר כי "עשרות החברות העירוניות הן זרוע ביצועית פופולרית מאוד של ראש העיר, אך הפיקוח עליהן מתברר כרופף במקרה הטוב. יש לזכור שמדובר בכספים ציבוריים שיש לנהוג בהם במשנה זהירות, ועל העירייה והעומד בראשה מוטלת האחריות לשמור עליהם. לצערי, מעדיף חולדאי להימנע מלפנות לממונה על השכר והוא מכבס בבית את הכביסה המלוכלכת". 

 

ראש העיר, רון חולאי, התייחס לחריגות השכר ואמר כי הממצאים יועברו לבדיקתו וחוות דעתו של היועץ המשפטי לעירייה, עוזי סלמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
ניר פרצלינה. השכר תוקן, המבקרת לא מרוצה
צילום: ראובן שוורץ
יואב גולדרינג. "פיקוח רופף"
מומלצים