סקר בריטי: המטבח המקומי מרתיע תיירים?
אתר האינטרנט של רשות התיירות הבריטית בדק סוגייה תדמיתית כאובה, ומצא כי ארוחת הבוקר המקומית נחשבת לאטרקציה. הצרפתים והגרמנים עומדים בראש המסתייגים
במשך שנים רבות היתה בריטניה שם נרדף למטבח חסר מעוף ולא אטרקטיבי, שאף גרם לתיירים מרחבי העולם לעקם את האף בכל פעם שחשבו על הסעודות הממתינות להם בממלכה. כנראה שהמגמה הזאת משתנה כעת, לפחות לפי תוצאות משאל שערך האתר VisitBritain, של רשות התיירות הרשמית בבריטניה.
בסקר, שנערך בידי מכון אמריקני בהזמנת האתר הבריטי, נשאלו 26 אלף בני אדם מ-36 ארצות שונות. הם התבקשו לדרג שלל אמירות בנוגע למזון הבריטי.
תוצרת המטבח הבריטית שזוכה לעדנה בתוצאות הסקר היא ארוחת הבוקר
המסורתית, המכילה ביצים, נקניקיה, פודינג שחור, בייקון ופטריות, עגבניות קלויות ולחם קלוי. בארצות שנדגמו, נמצא רוב ב-34 מהן לאמירה כי "תמיד רציתי לטעום ארוחת בוקר בריטית". רק באירלנד ובגרמניה הארוחה לא זכתה לאהדה גדולה. תיירים מברזיל, רוסיה והודו היו הנלהבים ביותר להצעה.
לצד זאת, הנשאלים התבקשו לומר עד כמה הם מסכימים עם הקביעה כי "האוכל הבריטי רע מאוד", וב-27 מהארצות שנדגמו התשובה הממוצעת שהתקבלה הביעה התנגדות לאמירה זו. עם זאת, לפי תוצאות הסקר בצרפת, גרמניה, ספרד, איטליה פולין ובלגיה – האוכל הבריטי עדיין נחשב ככזה שרמתו נחותה. יצוין כי כמה מהמדינות הללו נמצאות בראש הרשימה, ככל שזה נוגע למספר התיירים שחוצים את התעלה לעבר הממלכה.
ארוחת בוקר בריטית. מושכת או דוחה? (צילום: index open)
עורכי הסקר ביקשו לדעת עד כמה התדמית בנושאי מזון עלולה למנוע ממבקרים להגיע. באוסטריה ובשוויץ השיבו 7 אחוזים מהנשאלים כי המטבח הבריטי הוא הסיבה המשמעותית ביותר מדוע כדאי לוותר על נסיעה לשם. לשם המחשה, כ-41 אחוזים סבורים כי סיבה מספיק טובה שלא להגיע לממלכה היא מזג האוויר הידוע לשמצה.
מה בין המטבח הבריטי למגרשי הכדורגל?
האתר שערך את הסקר מצטט מבקרים רבים ברחבי העולם שטוענים במשך שנים כי האוכל הבריטי הוא כמו הכדורגלנים המקומיים: "הוא מוצק, הלב במקום הנכון, אבל באופן עקבי הביצועים שלו נחותים".סאנדי דווי, מנהלת אתר האינטרנט שערך את הסקר, אמרה: "בבריטניה נמצאות כמה מהמסעדות המוכרות בעולם והפאבים שלנו ובתי הקפה מציעים מבחר מהמנות המקומיות מרחבי המדינה. הפאבים נותנים לתיירים אפשרות לחוש את החיים הבריטים האמיתיים – ולהיות חלק מהם".
עוד חיזוקים למטבח הבריטי מצאו עורכי הסקר במקורות חיצוניים. למשל, העובדה כי במהלך 2010 זכו מסעדות בריטיות ביותר כוכבי "מישלן" ממה שזכו להן בשנים הקודמות. האתר גם הזכיר את השפים-כוכבים שבממלכה, בהם גורדון רמזי וג'יימי אוליבר.
ומה דעתכם על המזון בריטי? כיתבו לנו בטוקבקים