שתף קטע נבחר

 

החמישייה הסוגרת: למה הראשונים תמיד בסוף?

החותמת של ג'יימי ארנולד, צמד-חמד חדש ולמה באמת אין כאן לחץ. וגם: מה קורה לעידו קוז'יקרו ושלוש הערות לסיום. סיכום המחזור הרביעי

המחזור הרביעי בליגת העל בכדורסל עמד בסימן ראשוניות. ניצחונות ראשונים להפועל חולון (על מכבי אשדוד) ולעירוני אשקלון (על מכבי חיפה), הפסד ראשון לבני השרון (מול ברק נתניה) ומפגש רשמי ראשון בין עודד קטש כמאמן הפועל ירושלים עם הקבוצה שאותה הוביל לאליפות בעונה שעברה. מכבי ראשון לציון יכולה היתה להשלים אתמול את התמונה, אבל הובסה בסופו (אין קשר לסופוקליס שחורציאניטיס) של דבר מול מכבי תל אביב. זה היה המחזור שהיה.

  

כוכב המחזור. סיפורים מעניינים רבים היו במחזור הרביעי, שהסתיים אתמול עם ניצחונה של סגנית האלופה בעיר היין. אלטון בראון הנתנייתי העלים את השחקן היעיל בליגה, שון ג'יימס מבני השרון; יובל נעימי שב מפרשיית מכשירי החשמל עם 15 נקודות וחמישה אסיסטים מול גלבוע/גליל; דזמון פארמר קלע סל ניצחון לאשקלון מול מכבי חיפה; וג'רמי פארגו ודורון פרקינס נתנו הצגה מול מכבי ראשל"צ.

 

צפו בתקציר המשחק של מכבי ראשל"צ מול מכבי ת"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבל התואר הולך לשחקן שהוביל את קבוצתו לניצחון המשמעותי ביותר - ג'יימי ארנולד מחולון. וויין וואלאס הוא לא בדיוק שחקן שקל לקלוע מולו, ואשדוד הוא לאו דווקא מקום שנעים לשחק בו, אבל ארנולד (21 נקודות, 15 ריבאונדים ומדד 35) הוכיח שהוא עדיין אחד השחקנים היעילים בליגה, וסייע לקבוצתו לצבור ניצחון ראשון והרבה ביטחון לקראת ההמשך.

 

השחקן המאכזב. הוא בטח לא היה הכי גרוע בכל המחזור, אבל משהו לא טוב עובר העונה על עידו קוז'יקרו, מהשחקנים האהובים על החמישייה הסוגרת בכל הזמנים. קיר הבטון חזר הביתה לצפון, וקיבל לצדו שני גבוהים שבכלל מעדיפים לצאת החוצה (וורן קרטר וליאו ליונס) וגם אחד שמושך הרבה אש (טיילר ווילקרסון).


ארנולד. אחד השחקנים היעילים בליגה (צילום: רועי עידן)

 

על פניו, צריך היה להישאר הרבה מקום בצבע לסנטר הישראלי, שהבריא ממחלת הנשיקה שבה לקה בתום העונה שעברה, ואמור היה למלא עד כה את החלל שנותר מתחת לסלים בנקודות ובריבאונדים

עידו קוז'יקרו
עונה נק' ריב' מדד
08/09 10.2 6.7 12.3
09/10 10.3 7.4 13.5
10/11 5 6 7.8

לרוב. אלא שהנתונים מראים דווקא אחרת. הטבלה לפניכם.

 

שובו של הצמד. זוגות רבים היו לכדורסל הישראלי, ואין הכוונה כאן לבעלים ונשים (וכל השאר). צמדים רבים היו, ואין כוונתנו לאלה שנכבשו אצל המתחרים מהכדורגל. מיקי-מוטי (מ.מ), קטש-שפר (קטשפר), פפי-טפירו (פפירו) ועוד רבים וטובים הותירו חותם, בנפרד אך גם במשותף, בהיסטוריה של הענף. אפילו שלישייה אחת היתה, אהרוני-ברנר-כהן (הלא היא שלישיית אב"כ).


קוז'יקרו. מה עובר על הבחור? (צילום: חגי אהרון)

 

לכל אלה הצטרף העונה הצמד לי ניילון ושון ג'יימס, המרכיבים ביחד את הצמד לי-שון. ממש לא בטוח שנראה אותם בצוותא גם בעונה הבאה (ג'יימס יעבור ככל הנראה לקבוצה עשירה יותר, ניילון ימשיך להתבגר), אז בינתיים, וכל עוד הם כאן, בואו ונהנה ממה שיש. הצמד לי-שון. מעניין אם זה יתפוס.
צמד לי-שון
נק' ריב' מדד
32.8 16.2 45.2

 

פינת הלחץ. ולנקודה מקצועית שעלתה בעקבות המשחק בין הפועל ירושלים לגלבוע/גליל. חצי דקה בערך לסיום המחצית, במצב של 30:44, החלה ירושלים ללחוץ על כל המגרש. בסיום המחצית כבר הראה לוח התוצאות על 32:54, משמע ריצת 2:10 של המארחים תוך 30 שניות בלבד. גלבוע/גליל נראתה חסרת אונים, ונדמה שפשוט לא ידעה או שלא תירגלה לפני כן מה לעשות.

 

לא ברור מדוע קבוצות ישראליות - הבנויות גם כך ברובן מהרכבים של שלושה גארדים, נהנות מפורוורדים וסנטרים מהירים יחסית ומשחקנים שאת חלקם הגדול מאפיינת רוח לחימה ותו לו - אינן לוחצות יותר כדרך. בפעם האחרונה שקבוצה לחצה כאן באופן עקבי לאורך כל העונה קראו לה מכבי ראשל"צ, והיא עלתה לפיינל פור. אז מאמנים יקרים, אנא אל תפחדו. לחצו ואימצו!


קמפבל. מי ירים את הכפפה ויחזיר גם אותו? (צילום: אלי אלגרט)

 

3 הערות לסיום:  

1. לפעמים גם שתיקה היא הערה, אז לא נאמר דבר על קללת שחקני ומאמני החודש.

 

2. טרה סימונס, טוני וושהאם, מאליק דיקסון, פי.ג'יי. טאקר ובראון - כולם היו מגיבורי עונת האליפות של הפועל חולון שמצאו את עצמם מאוחר יותר במדי קבוצות אחרות בישראל. מי יהיה זה שיחזיר הנה את אריק קמפבל?

 

3. לקראת חנוכה - הבה נימנע משימוש במילים סופגניות, פילים ומלחמות מכבים-ביוונים בהקשר של שחורציאניטיס. מיצינו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מורגן מול שחורציאניטינס
צילום: דרור עינב
מומלצים