שתף קטע נבחר

 

"שני הגרמנים שנעצרו באיראן יואשמו בריגול"

ראיון עם שני הגרמניים - שזהותם לא פורסמה - שודר בטלוויזיה האיראנית. הם טענו: "פעילת האופוזיציה הונתה אותנו"

כלי תקשורת באיראן דיווחו היום (ג') כי שני העיתונאים הגרמנים שנעצרו בעקבות ראיון שקיימו עם בנה של סקינה מוחמדי אשטיאני, האשה שנידונה למוות בסקילה, יואשמו בריגול - עבירה שהעונש המרבי עליה הוא גזר דין מוות. 

 

בתחילה טענו שלטונות איראן כי השניים נכנסו למדינה באשרת תייר אך עסקו בעבודה עיתונאית בניגוד לחוק. רולם חוסיין מוחסייני אז'הי, התובע הכללי של המדינה, אמר אז כי מהחקירה עולה שהשניים נכנסו למדינה כתיירים, ערכו ראיון עם בנה של סקינה מוחמדי אשטיאני, אך לא הציגו מסמכים שיוכיחו כי הם עיתונאים.

  

בית דין באיראן הרשיע את אשטיאני, בת 43, בעבירות ניאוף ורצח אחרי

שהואשמה בקיום יחסי מין עם שניים מרוצחי בעלה. בית המשפט דן אותה למוות בסקילה, אך בעקבות ביקורת בינלאומית נדחה ביצוע גזר הדין. 

 

לאחר מעצרם של שני הגרמנים סיפרה מינה אהדי, פעילת אופוזיציה איראנית ודוברת ארגון הוועד נגד הוצאתה להורג של אשטיאני בגרמניה, כי שוחחה איתם בטלפון. לדבריה, שמעה שפשטו על הבית בו התקיים הראיון ועצרו אותם. אהדי הכחישה כל מעורבות במעצרם ואמרה: "לא אני שלחתי אותם לאיראן. הם עיתונאים שביקשו ממני לסייע להם ביצירת קשרים".

 

דבריה אלה, הספיקו לאיראנים כדי להאשים את השניים בריגול ובקשר לגורמים "אנטי מהפכניים". בניסיון להדוף את הביקורת הבינלאומית שידרה אמש הטלויזיה הממלכתית באיראן "ראיון" עם שני הגרמנים, שנשלחו מטעם העיתון "בילד אם צונטג", בו הם מודים כי פעילת אופוזיציה איראנית הונתה אותם בגרמניה.

 

"לא ידעתי שום דבר על הנושא הזה", נשמע קולו של אחד מהם, ודבריו תורגמו לפרסית. "אבל גברת (מינה) אהדי ידעה והיא יכלה להרוויח מהתעמולה של המעצר שלי, היא שלחה אותי לאיראן". העצור הגרמני השני אמר כי "אני מסכים ששגיתי, כי לא הייתי מודע לנושא וגברת אהדי הונתה אותי".


מפגינות מול שגרירות איראן באוקראינה

 

בשידור בטלויזיה האיראנית הופיעה גם אשה, שהזדהתה כסקינה אשטיאני, בה היא מגדירה עצמה כ"חוטאת". כמו כן, הופיע בנה של אשטיאני, סג'אד קאדרזאדה, שנסוג בו מהאשמותיו ולפיהם אמו עונתה בכלא. הבן מתח ביקורת על עורכי דינה של אמו שפרסמו את המקרה. "עורך הדין אמר לי שהיא עונתה", אמר סג'אד, "לצערי הקשבתי לו וסיפרתי שקרים לתקשורת הזרה". עורך הדין, כיאן הוטאן, "הודה" כי יעץ לבן לשקר לתקשורת הזרה.

 

אהדי הגיבה לדברים באומרה: "אנחנו מכירים היטב את השיטות של המשטר האיסלמי. כשאנשים נעצרים, הם תמיד מוחזקים במשך שבועיים שלושה באתר סודי. חלק מהעצורים סובל מעינויים פיזיים ומלחצים פסיכולוגיים. אחר כך השלטונות מביאים אותם לטלוויזיה, ומתחילים בהצגה". 

 

אין זו הפעם הראשונה שאיראן נוקטת בשיטה זו במקרה של אשטיאני, שעורר כלפיה ביקורת בינלאומית נרחבת. בחודש אוגוסט הופיעה אשה, שנטען כי היא אשטיאני, ותקפה את התקשורת המערבית "שמתערבת" בחייה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סקינה אשטיאני
אשטיאני "לא קיבלתי מלקות"
מומלצים