שתף קטע נבחר
 

בממשלה מקווים: 800 מיליון שקל יושקעו בהיי-טק

באוצר מעריכים, כי התוכנית לעידוד השקעות בהיי-טק תניב 800 מיליון שקל ב-3 השנים הקרובות. המדינה הקציבה 200 מיליון שקל, והיא תישא ב-25% מההפסדים אם ההשקעות לא יניבו תשואה שנקבעה מראש. המטרה: להבטיח שהענף ימשיך להיות הקטר המוביל של המשק

החשב הכללי מעריך כי התכנית החדשה שגובשה לאחרונה במשרדי האוצר והתמ"ת לעידוד המוסדיים להשקיע בענף ההיי-טק, תניב השקעות של 800 מיליון שקל ב-3 השנים הקרובות, בתנאי שהיא תמומש במלואה. הערכה זו השמיע היום (ג') הסגן הבכיר לחשב הכללי ערן היימר בוועדת המשנה להיי-טק של ועדת הכלכלה.

 

 

לדברי היימר, התוכנית נועדה לחבר את המוסדיים לקרנות הון סיכון המשקיעות בחברות למחקר ופיתוח. המדינה הקציבה לתוכנית 200 מיליון שקל, ותישא ב-25% של ההפסדים אם ההשקעות לא יניבו תשואה מעל רף מינימלי שייקבע. עם זאת, האוצר מקווה לתשואות חיוביות כך שההשקעה תשתלם למוסדיים והמדינה לא תידרש תשלם את חלקה.

 

התכנית הוצגה בכנס שנערך בסוף השבוע שעבר מפי מנכ"לי המשרדים חיים שני (אוצר) ושרון קדמי (תמ"ת). הם מסרו כי ההשקעה הנדרשת כדי להיכנס לתוכנית היא 25 מיליון שקל לפחות, וההשקעה המכסימלית המוגנת היא 135 מיליון שקל. הגנת המדינה מובטחת ל-40% מהיקף ההשקעות המוכרות בכל קרן.

 

שני וקמחי אמרו בכנס כי התכנית גובשה בין מספר כלים שנועדו לחדש את הדיאלוג בין המוסדיים לתעשיות ההון-סיכון, ובמטרה להבטיח כי ענף ההיי-טק ימשיך להיות הקטר המוביל של המשק הישראלי. תכנית אחרת נרקמה להקמת מרכזי מחקר ופיתוח פיננסיים של חברות רב-לאומיות בארץ, ו-3 חברות גדולות כבר מגלות בה עניין.

 

"לא ברור כמה כסף התוכנית תוסיף לתעשייה"

היום בכנסת בירך מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, שלמה וקס, על תכנית ההשקעות המוגנות של המוסדיים. הוא הביע תקווה שהיא תתגבר על כשל השוק הקיים בישראל בתחום הזה. לדבריו, הכשל מונע את ההתפתחות של קרנות הון ביניים. קרנות אלה נדרשות בישראל כדי שחברות קטנות יתפתחו ויגדילו את היקף תעשיית ההיי-טק.

 

לעומתו עלה הספק בהצלחת התכנית מדברי יו"ר פורום מנכ"לי התעשיות, שלמה גרדמן. הוא אמר, "לא ברור כמה כסף התכנית תוסיף לתעשייה, כי הבעיה הגדולה ביותר של התכנית היא זמן המימוש. בשנתיים האחרונות ההשקעות ירדו ב-50% וצפויה ירידה נוספת. התעשייה נמצאת במשבר כבר היום, ובמשבר אין זמן".

 

יו"ר ועדת המשנה ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), אמר בסיכום כי "מבחן התוצאה הוא המבחן האמיתי של התכנית", והודיע על ישיבת מעקב שתבחן בעוד זמן את קצב התקדמותה. עוד אמר כי הוא מודע לבעיה של קרנות הון הביניים, שהעלה שלמה וקס, והבטיח לקיים עליה דיון נפרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההשקעות ירדו ב-50% בשנתיים האחרונות
צילום: index open
מומלצים