שתף קטע נבחר
 

האוצר מבהיר: ההטבות למלונות לא יבוטלו

נשיא התאחדות המלונאים, אלי גונן, זועם על כך שהחוק החדש לעידוד השקעות הון ישדרג את הסיוע למפעלים אך ואינו משדרג את הסיוע הממשלתי למלונות. גונן: "זה יפגע בגיוס עובדים חדשים להנהלה"

החוק החדש לעידוד השקעות הון  מעורר את זעמם של המלונאים: החוק, שמעניק הטבות חדשות ומשדרג את תנאי הסיוע הממשלתי לתעשיינים, אינו מזכיר את בתי המלון, ובמסגרת הנוסח החדש של החוק תנאי הסיוע שלהם לא ישתנו.

 

יצויין כי נשיא התאחדות המלונאים, אלי גונן, הצהיר היום (ד') כי החוק בנוסחו החדש, הכלול בהצעת חוק ההסדרים לשנים 2011-2012, מבטל כליל את הסיוע שהממשלה העניקה לענף. ואולם, במשרד האוצר ובמשרד התיירות מבהירים: נוסח החוק החדש אינו מבטל לבתי המלון אף הטבה קיימת. באוצר אומרים שמעולם לא הייתה כוונה לבטל את ההטבות הקיימות, ובשני המשרדים מדגישים כי בפגישה שנערכה לאחרונה בין שר האוצר, יובל שטייניץ, לשר התיירות, סטאס מיסז'ניקוב, סוכם כי ההטבות הקיימות לתיירות לא ישתנו.

 

בעקבות הבהרת משרדי האוצר והתיירות מבהירים גם בהתאחדות המלונות כי אכן אין שינוי בחוק המתוכנן בהטבות לבתי המלון. מההתאחדות נמסר: "אף שהחוק אינו מבטל את ההטבות הקיימות המגיעות לנו מדובר בחוק מפלה כיוון שהוא אינו מעניק לנו את ההטבות החדשות המגיעות כעת לתעשייה".

 

יותר לתפן, פחות לים המלח
בממשלה רוצים להוריד מסים - לחברות ענק / תני גולדשטיין
הממשלה תנסה להקל במסים שמשלמים מפעלים, על מנת להפוך את ישראל ליעד אטרקטיבי יותר להשקעות הון. היקף המענקים יגדל בכ-800 מיליון שקל והנהנים העיקריים מהטבות מס יהיו חברות ענק מחו"ל ומפעלים בפריפריה. מנכ"ל האוצר: "המטרה היא להגביר את התחרותיות של ישראל"
לכתבה המלאה

 

בתי המלון נהנים מסיוע ממשלתי בהקמת מלונות גדולים חדשים בפריפריה, בכסף או בהטבות מס, לפי אותם קריטריונים לפיהם ניתנו המענקים למפעלי תעשייה - בהתאם למיקום ולגודל ההשקעה במלון החדש או למספר העובדים האמורים לעבוד בו. לפי נתוני משרד התיירות, עמד תקציב המענקים למלונות בסך הכל על כ-200 מיליון שקלים בשנה, שרובו הגדול נוצל.

 

נוסח החוק החדש שמשפר את ההטבות למרבית המפעלים, אינו מזכיר את התיירות כלל. האם מדובר בביטול של ההטבות הקיימות? במשרדי האוצר והתיירות מדגישים, כאמור, כי אין כוונה כזאת, וכי המלונאים הושמטו מהחוק החדש כיוון שאין כל שינוי בהטבות שהם מקבלים.

 

המלונאים "נפגעים" גם מהטבה נוספת שניתנה לעסקים אחרים: בתי מלון שילמו עד כה מס חברות מופחת בשיעור של 20%, ואילו מהשנה הבאה, בעקבות הפחתת מס החברות ל-18%, המלונאים ישלמו מס חברות רגיל, בניגוד למפעלי תעשייה וחברות הייטק שיוכלו לשלם מסים נמוכים עוד יותר של 12%.

 

"צריך ללמוד מהמדינות השכנות"

גונן שלח היום מכתב נזעם לשר האוצר, יובל שטייניץ, ליו"ר ועדת הכספים, משה גפני, ולפקידים בכירים באוצר, ובו הביע את זעמו על השינוי ודרש לקבוע פגישה דחופה עם פקידי האוצר כדי לקבוע מחדש את הקריטריונים לסיוע לתיירות.

 

"פיתוח התיירות והמלונאות הוא עוגן מרכזי במשק, המייצר עשרות אלפי מקומות תעסוקה בכל רחבי הארץ", כתב גונן, "בתקופה שבה היקף התיירות גדל ושר התיירות קורא שוב ושוב להקמת מלונות חדשים, זהו אבסורד מוחלט שלא לכלול את התיירות בסל ההטבות למשקיעים. אני לא מבין את המהלך של האוצר. ראוי שנלמד מהמדינות השכנות לנו, שסייעו למלונאים לבנות אלפי חדרי מלון חדשים והביאו לגידול עצום במספר התיירים הנכנסים אליהן".  

 

באוצר, לעומת זאת, טוענים שלא התקבלה החלטה על ביטול ההטבות למלונאות.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "טענת המלונאים לגבי ביטול ההטבות הייתה מופרכת. כבר בדיוני ועדת שני ובהצעת החוק הובהר מראש שנוסח החוק החדש עוסק בתעשייה ולא במלונאות. אין שום פגיעה בהטבות הניתנות למלונות בחוק לעידוד השקעות הון כפי שהוא היום, ויתרה מכך, התקציב לעניין זה סוכם בממשלה בין שר האוצר לשר התיירות. חשוב לציין, כי מעבר להטבות שניתנות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, תעשיית המלונות מסובסדת במאות מיליוני שקלים בשנה באמצעות פטור ממס ערך מוסף לתיירים".

 

מלשכתו של מיסז'ניקוב נמסר בתגובה: "הסיוע לתיירות במסגרת חוק עידוד השקעות הון שריר וקיים. עם זאת, יש צורך בשילוב התיירות בסל ההטבות החדש הכלול בחוק ההסדרים לעידוד התעשייה, כדי לממש את פוטנציאל תרומתה של תעשיית התיירות למשק". 

 

"נחמיץ חלון הזדמנויות לגיוס עובדים"

"מטרת חוק ההשקעות היא לייצר מקומות עבודה, והנוסח החדש של החוק חוטא למטרה הזאת", אומר גונן ל-ynet, "כל חדר חדש בבית מלון הוא שניים-שלושה מקומות עבודה. בשנים האחרונות אנחנו נהנים מגידול בביקוש לתיירות בישראל, וזאת הזדמנות להגדיל את מספר התיירים, ולשם כך, יש צורך להקים בתי מלון חדשים ולהגדיל את בתי המלון. כל חלון ההזדמנויות הזה יוחמץ, ואנחנו לא נוכל לתת תשובה לתיירים ולא לייצר מקומות עבודה, בלא סיוע".

 

"כל חדר חדש בבית מלון עולה לנו 200 אלף דולר", מוסיף גונן, "מגיע לנו מענקים שיכסו 30% מהעלות הזאת".

 

למה מגיע לכם? גם הצימרים מאפשרים לינה לתיירים, ואינם מקבלים אגורה.

 

"בתי המלון הם תחום עתיר תעסוקה, וככזה, למדינה יש אינטרס לסייע לו להתפתח. כך מקובל בכל העולם".

 

הנימוק לסיוע לתעשייה הוא שחברה שמקבלת הטבות תעדיף להקים מפעלים חדשים בישראל ולא במקום אחר. מה זה קשור אליכם? 

 

"חלק מרשתות בתי המלון הן בינלאומיות, וגם הן עשויות לחשוב פעמיים אם להקים את המלון בארץ או בחו"ל. בניגוד לתעשייה, אנחנו סובלים גם כך מהאיום המתמיד של החמרה במצב הביטחוני, שמדאיג את המשקיעים".

 

אולי אתם פשוט חושבים לטווח הקצר וגובים מהתיירים מחירים יקרים מדי? אם תקבלו הטבות, ייתכן שתשתמשו בהן כדי להוריד מחירים?

 

"המגמה שלנו היא לא להוריד מחירים, כיוון שעלויות התפעול הן גבוהות גם כך והתיירים מוכנים לשלם. המטרה שלנו היא לצמוח, לגדול ולספק מקומות עבודה, והממשלה קושרת לנו את הידיים".


פורסם לראשונה 17/11/2010 14:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים להקים מלון? אין סיוע (צילום אילוסטרציה)
צילום: גיל נחושתן
מומלצים