התושבים ניצחו, בריכת ירושלים תישאר פתוחה
שנה של מאבק ציבורי נגד סגירת בריכת ירושלים המיתולוגית הסתיים אמש (יום ג') עם ניצחון גדול לציבור: הבריכה תמשיך לפעול ולא תהפוך למיזם נדל"ני
לאחר יותר משנה של מאבק, מגיעה השבוע פרשת בריכת ירושלים לסיומה עם ניצחון חד משמעי לתושבי הבירה: הבריכה הוותיקה והמיתולוגית תישאר פתוחה ולא תיהרס – והפעם זה סופי. אמש התקיים דיון בבית המשפט השלום בעיר, בו פסקה באופן חד משמעי השופטת תמר בר אשר צבן כי הבריכה חייבת "להמשיך ולפעול במתכונת שבה הופעלה עד היום".
כזכור, בספטמבר 2009 חשף לראשונה "mynet" את הכוונה לסגור את הבריכה, להרוס אותה ועל שטחה לבנות פרויקט נדל"ן יוקרתי. שלט קטן שנתלה בכניסה לבריכה הודיע כי החל מינואר 2010 היא תיסגר לשיפוצים, אך לא נאמר מתי תיפתח.
את התושבים הדבר החשיד במיוחד, ולאחר מספר שבועות התבררה הכוונה האמיתית, שהיתה לסגור את הבריכה לצמיתות. חדורי מוטיבציה מהמאבק על קולנוע "סמדר" שהסתיים חודש בלבד לפני כן, פתחו התושבים במאבק חדש למען הצלתה של הבריכה.
הפגנת התושבים נגד סגירת הבריכה: כתבתה של שלומית שרביט
מאז ועד היום ניהלו התושבים מאבק עיקש שזכה במהירות לתמיכה מצד המינהל הקהילתי 'גינות העיר' ולאחר כמה חודשים גם מעיריית ירושלים. במהלך השנה החולפת הקימו התושבים ועד פעולה מיוחד, שגייס כספים ויצא למאבק מתמשך שכלל הפגנות, כנסים וקמפיין נגד סגירתה של הבריכה.
התושבים מסתמכים על הסכם עליו חתמה העירייה בשנת 1980 נקבע כי שטח הבריכה יועבר לבעלות העירייה וכי "העירייה תחכיר ליזמים את חלק הבריכה בחכירה לדורות לתקופה של 49 שנים, למטרת ניהול בריכה עממית לציבור הרחב. בתום 49 השנים יוארך החוזה לתקופה נוספת של 49 שנים וכך הלאה", כך נכתב בהסכם.
מנגד, בעלי בריכת ירושלים, 'האחים אלה' ומושב 'שורש', טענו לכל הדרך כי הבריכה הפכה
להיות עבורם עסק שאינו רווחי, שכן כאשר בנו אותה היא היתה הבריכה היחידה בירושלים, וכיום כידוע בבירה ניתן למצוא לא מעט בריכות ציבוריות. עוד טענו הבעלים כי גובה הארנונה הגבוהה שהם צריכים לשלם לעירייה וכן היעדר מקומות החניה באזור – כל אלה גורמים להפסדים קשים בניהול המקום.
כאמור, דיון שהתקיים בבית המשפט השלום שם קץ לפרשה. "לאור לשונות של הסכם 1980 ולאור תכליתו, המסקנה המתבקשת היא שההסכם שריר וקיים", כתבה השופטת בן אשר צבן בפסק הדין. "על פיו על הנתבעים לעמוד בהתחייבויותיהם מכוחו ולהמשיך ולהפעיל את בריכת ירושלים במתכונת שבו הופעלה עד היום ובכפוף לביצוע כל התיקונים והשיפוצים שיאפשרו את הפעלתה התקינה".
יו"ר האופוזיציה פפה אללו שליווה את המאבק מיומו הראשון אמר כי "הצדק היה עם התושבים ובעזרת היועמ"ש לעירייה עו"ד יוסי חביליו שנרתם לנושא ללא פשרות הצלחנו במאבקנו להשאיר את בריכת ירושלים פתוחה ובמחירים עממיים שתשרת את הציבור הירושלמי כולו".
כנס מחאה שערכו התושבים כתבתה של שלומית שרביט
יו"ר ועד התושבים להצלת הבריכה, שמעון ביגלמן, סיכם: "אנו שמחים שהמאבק העיקש נגד טייקוני ההון הצליח. פעם נוספת הוכח שמאבק ציבורי צודק מביא לתוצאות ראויות. אנו מקווים שהבריכה תשוקם ותשודרג
לסטנדרטים של המאה ה-21 ומחירי הכניסה יחזרו להיות מחירים עממיים.
הוכחנו שמאבקים בירושלים מצליחים כאשר הציבור נחוש בדעתו וכאשר הנושא צודק ומוצדק. אנו מודים ליועץ המשפטי לעירייה עו"ד יוסי חביליו, לסגן ראש העיר קובי כחלון, לחבר המועצה פפה אללו ולמנהל מינהל קהילתי גינות העיר שייקה אל עמי שתמכו בנו לכל אורך הדרך. אנו מודים לחברים שלקחו חלק במאבק".
מנהל מינהל קהילתי גינות העיר, שייקה אל עמי הוסיף: "אנו מברכים את בית המשפט על פסיקתו האמיצה, ומצפים מבעלי הבריכה להמשיך ולהפעילה במשך כל ימות השנה בהתאם למחויבותם לתושבי המרחב והעיר".