שתף קטע נבחר

 

ברק לברוורמן והרצוג: לא יכולתם לחכות לי?

אחרי ששרי העבודה פעלו לכינוס ועידת המפלגה במהלך שהותו בחו"ל, עקץ אותם שר הביטחון: "אני לא חושב שזה שיא התבונה". הוא הביע אופטימיות בנוגע לתהליך המדיני, והסביר את תמיכתו בחלוקת י-ם: "לא התפללנו לשנה הבאה בשועפט"

שר הביטחון אהוד ברק, המסיים את ביקורו בארצות הברית, מתח אמש (יום ב') ביקורת על עמיתיו למפלגת העבודה, השרים יצחק הרצוג ואבישי ברוורמן, שפעלו לכינוס ועידת המפלגה בזמן שהייתו בחו"ל.

 

השר הרצוג החתים 600 חברי מרכז המפלגה על הדרישה לכנס את ועידת המפלגה כדי לקבוע מועד לפריימריז על ראשות המפלגה תוך חצי שנה. השר ברוורמן החתים 500 חברי מרכז על הדרישה לדון בדחיפות על המשך דרכה של המפלגה בקואליציה.

 

"אני לא חושב שזה שיא התבונה, להעלות סימני שאלה על הישארותנו בממשלה, כשאני נפגש בוושינגטון עם הצמרת האמריקנית ונאבק על הדברים שלשמם אנחנו נמצאים בממשלה", אמר ברק, "היה אפשר לחכות עם זה 72 שעות".


ברק עם שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס (צילום: AP)

 

שר הביטחון נפגש במהלך ביקורו בארה"ב עם סגן הנשיא ג'ו ביידן, מזכירת המדינה הילרי קלינטון, שר ההגנה רוברט גייטס ובכירים נוספים. הוא הביע אופטימיות בנוגע להמשך התהליך המדיני, ואמר כי השיחות עם הפלסטינים בתיווך ארה"ב יהיו "משמעותיות". במקביל, דיווחו בוושינגטון ובירושלים על "פגישה חיובית" בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשליח האמריקני ג'ורג' מיטשל, שייפגש היום עם אבו מאזן.

 

השיחות עם הפלסטינים בתיווך ארה"ב, טען ברק, "הולכות להיות משמעותיות, וזוהי התפתחות חשובה. זה צריך להביא אותנו לדברים האמיתיים של משא ומתן על גבולות, ביטחון, פליטים וירושלים". לדבריו, "המכניקה תתברר בשבועות הקרובים, אבל זהו אתגר למנהיגות שלנו ולמנהיגות הפלסטינית. בכל שזה תלוי בנו ולבטח בי ובמפלגת העבודה, נדאג לעמוד במבחן".

 

"הציבור לא נמצא בימין" 

ברק נשאל אם רוב הציבור הישראלי תומך בשלום והשיב: "הציבור אינו נמצא בימין, אבל הוא לא רצה להפקיד את המשא ומתן לשלום בידי מי שנראים לו פוסט-ציונים שלא יעמדו על האינטרסים שלנו במשא ומתן קשה. ציפי לבני ואולמרט שהיו נסיכי הימין הם היום במרכז וכך גם חצי נשרי הליכוד ושליש מישראל ביתנו".

 


"פגישה חיובית". נתניהו ומיטשל (צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

במהלך הפגישות בוושינגטון, הבהיר ברק לעמיתיו כי הדרך הטובה ביותר לקיים את השיחות היא בצורה ישירה עם הפלסטינים והאמריקנים מסביב לשולחן. עם זאת, הוא הביע ביטחון בכך שגם אם יהיה מדובר בשיחות עקיפות, המגעים יתמקדו בנושאי הליבה.

 

בדרך ל"בלקניזציה"? 

הוא הזהיר כי אם לא תהיה התקדמות לכיוון שלום הוא צופה כאוס, "בלקניזציה", והדבר החמור ביותר מבחינתו הוא הדה-לגיטימציה של ישראל שעלולה לתפוס אחיזה ברחבי העולם. "מי שמסתובב בעולם חש בסכנה, כשזה כבר מגיע לסקנדינביה ובריטניה, ורואה את מה שקורה באקדמיה, בתקשורת, החרמות. הבעיה של הדה-לגיטימציה עם פגיעה כלכלית היא לא פחות בעייתית מהחמאס והחיזבאללה", אמר. 

 

במהלך נאומו ב"פורום סבן" בוושינגטון הביע שר הביטחון תמיכה בחלוקת ירושלים. בעקבות

הביקורת שעוררו דבריו, הוא הסביר: "ירושלים צריכה להיות פתוחה, אבל לא כל השכונות הערביות המאוכלסות צריכות להיות בשטח שלנו. לא התפללנו לשנה הבאה בשועפט ויש 28 שכונות ערביות שמרביתנו לא יודעים כלל איפה הן נמצאות ואיך מגיעים אליהן".

 

במהלך פגישתו עם השליח האמריקני ג'ורג' מיטשל אמר אמש ראש הממשלה נתניהו כי הוא מוכן לדון בכל הנושאים המהותיים בשבועות או בחודשים הקרובים. מלשכתו נמסר כי הדיון היה "חיובי מעמיק וענייני". גם במחלקת המדינה תיארו את הפגישה כ"חיובית".

 

מיטשל מסר כי בימים הקרובים יקיים "דיונים משמעותיים" עם שני הצדדים, במטרה להשיג התקדמות משמעותית בחודשים הקרובים בשאלות המפתח הנוגעות להסכם השלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק ב"פורום סבן"
צילום: רויטרס
צילום: אלי אלגרט
ברוורמן והרצוג. "לא שיא התבונה"
צילום: אלי אלגרט
מומלצים