עוגה גנדרנית: טארט מרנג לימוני
היא אידיאלית עבור אירוח שנועד להרשים את האורחים, אפשר להגיש אותה אחרי כל ארוחה - חגיגית או משפחתית - ואין בעיה להגיש אותה ליד הקפה. בקיצור, עוגה יפיפיה שתמיד מתאימה
טארט מרנג לימוני
באדיבות אורי שפט ורינת צדוק, "מאפיית לחמים"
המרכיבים:
לבצק פריך:
200 גרם חמאה
1/4 כוס (60 גרם) סוכר
2 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (30 גרם) אבקת שקדים
1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים מ1/4 מקל וניל
1 חלמון
3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח מנופה
לקרם לימון:
150 גרם חמאה
100 גרם מיץ לימון
3/4 כוס גרידת לימון
3/4 כוס (170 גרם) סוכר
3 ביצים
1 חלמון
1/4 כפית (3 גרם) ג'לטין
1 כף (12 גרם) מים
למרנג איטלקי:
3 חלבונים
1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר
1/2 כוס (70 גרם) מים
1/2 1 כפות (30 גרם) סוכר
טארט מרנג לימוני (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- מקרימים במיקסר, בעזרת וו גיטרה, חמאה, סוכר ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
- מוסיפים אבקת שקדים, תמצית וניל וקמח, ומערבבים עד להיווצרות גושי בצק גדולים.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים לפיתה ועוטפים בניילון נצמד.
- מקררים מינימום שעה.
- רידוד הבצק והלבשה: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי: 3.5 מ"מ.
- מניחים את עיגול הבצק על תבנית הטארט ומהדקים לשוליים בעדינות.
- עושים חורים בקלתית בעזרת מזלג.
- אפייה עיוורת: מלבישים נייר אפייה על הקלתית, ומניחים מעל שעועית (קטניות לאפייה שישמשו כמשקולת).
- אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-15-20 דקות לקבלת גוון זהוב.
- קרם לימון: ממיסים ג'לטין במים, מניחים בצד לספיחת נוזלים.
- מערבבים בקערה ביצים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון.
- ממיסים חמאה בסיר, שופכים את תערובת הביצים לחמאה ומערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שהתערובת מסמיכה (82 מעלות). מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ומסננים.
- בעזרת בלנדר מוט, מערבבים את המסה (להשתדל לא להכניס אוויר). מקררים.
- מניחים את הקרם בתוך הקלתית מיישרים בעזרת מרית או פלטה.
- המרנג: מבשלים בסיר את הסוכר (180 גרם) והמים עד לבעבוע חזק. טמפרטורת סוכר צריכה להגיע ל-119 מעלות (אם יש ברשותכם מדחום סוכר).
- מקציפים במיקסר לקצף יציב את החלבונים והסוכר (30 גרם).
- מוסיפים את הסירופ המבעבע בזרם דק, ממשיכים להקציף עד לקירור.
- זילוף וקישוט העוגה: ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן מס' 7 ומזליפים את המרנג מהמרכז כלפי חוץ.
- צריבת המרנג: שורפים קלות בעזרת ברנר.
- רוצים להכין גם עוגת לימון בחושה
?
טארט מרנג לימוני
צילום: דניאל לילה
מומלצים