שתף קטע נבחר
 

עוגה גנדרנית: טארט מרנג לימוני

היא אידיאלית עבור אירוח שנועד להרשים את האורחים, אפשר להגיש אותה אחרי כל ארוחה - חגיגית או משפחתית - ואין בעיה להגיש אותה ליד הקפה. בקיצור, עוגה יפיפיה שתמיד מתאימה

טארט מרנג לימוני

באדיבות אורי שפט ורינת צדוק, "מאפיית לחמים"

 

המרכיבים:

לבצק פריך:

200 גרם חמאה

1/4 כוס (60 גרם) סוכר

2 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (30 גרם) אבקת שקדים

1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים מ1/4 מקל וניל

1 חלמון

3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח מנופה

לקרם לימון:

150 גרם חמאה

100 גרם מיץ לימון

3/4 כוס גרידת לימון

3/4 כוס (170 גרם) סוכר

3 ביצים

1 חלמון

1/4 כפית (3 גרם) ג'לטין

1 כף (12 גרם) מים

למרנג איטלקי:

3 חלבונים

1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר

1/2 כוס (70 גרם) מים

1/2 1 כפות (30 גרם) סוכר


טארט מרנג לימוני (צילום: דניאל לילה) 

 

אופן ההכנה:

  1. מקרימים במיקסר, בעזרת וו גיטרה, חמאה, סוכר ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה.
  2. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
  3. מוסיפים אבקת שקדים, תמצית וניל וקמח, ומערבבים עד להיווצרות גושי בצק גדולים.
  4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים לפיתה ועוטפים בניילון נצמד.
  5. מקררים מינימום שעה.
  6. רידוד הבצק והלבשה: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי: 3.5 מ"מ.
  7. מניחים את עיגול הבצק על תבנית הטארט ומהדקים לשוליים בעדינות.
  8. עושים חורים בקלתית בעזרת מזלג.
  9. אפייה עיוורת: מלבישים נייר אפייה על הקלתית, ומניחים מעל שעועית (קטניות לאפייה שישמשו כמשקולת).
  10. אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-15-20 דקות לקבלת גוון זהוב.
  11. קרם לימון: ממיסים ג'לטין במים, מניחים בצד לספיחת נוזלים.
  12. מערבבים בקערה ביצים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון.
  13. ממיסים חמאה בסיר, שופכים את תערובת הביצים לחמאה ומערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שהתערובת מסמיכה (82 מעלות). מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ומסננים.
  14. בעזרת בלנדר מוט, מערבבים את המסה (להשתדל לא להכניס אוויר). מקררים.
  15. מניחים את הקרם בתוך הקלתית מיישרים בעזרת מרית או פלטה.
  16. המרנג: מבשלים בסיר את הסוכר (180 גרם) והמים עד לבעבוע חזק. טמפרטורת סוכר צריכה להגיע ל-119 מעלות (אם יש ברשותכם מדחום סוכר).
  17. מקציפים במיקסר לקצף יציב את החלבונים והסוכר (30 גרם).
  18. מוסיפים את הסירופ המבעבע בזרם דק, ממשיכים להקציף עד לקירור.
  19. זילוף וקישוט העוגה: ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן מס' 7 ומזליפים את המרנג מהמרכז כלפי חוץ.
  20. צריבת המרנג: שורפים קלות בעזרת ברנר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טארט מרנג לימוני
צילום: דניאל לילה
מומלצים