שתף קטע נבחר

האם ניסו לפברק מסמך מכפיש נגד מנהלת בחלמיש?

לידי מנכ"ל "חלמיש", החברה העירונית בתל-אביב, הגיעה טיוטת "סיכום דו"ח" ובו האשמות קשות על תפקוד אחת הבכירות. בירור העלה חשד לזיוף, אך למרבה התמיהה, איש לא ממהר להתחקות אחר מחבריו. העירייה: נציגי המדינה מנעו בדיקה

האם היה ניסיון לפברק מסמך שהכפיש את התנהלותה המקצועית של בכירה בחברת השיכון העירונית-ממשלתית "חלמיש" בתל-אביב, ומדוע סירבה הנהלתה למנות בודק חיצוני לפרשה או לפנות למשטרה? תשובות לאלות הללו דורשים בשבועות האחרונים גורמים בכירים בעיריית תל-אביב וב"חלמיש" - החברה האחראית על נושא הדיור הציבורי בדרום העיר, ובין היתר גם על פינוי כפר-שלם.

 

לידי ynet הגיעו מסמכים שמהם עולה כי בפברואר האחרון, נשלחה למנכ"ל "חלמיש", גיל סער, טיוטה לא חתומה של מכתב, שכללה תמצית ממצאים שעלו לכאורה מדו"ח ביקורת פנימית. המסמך גולל שורה ארוכה של ליקויים בניהול שני פרויקטים שעליהם הייתה אמונה החברה, המהווה זרוע ביצועית של עיריית תל-אביב בפרויקטים רבים של תשתיות, בעלות של עשרות מיליוני שקלים.

 

טיוטת הדו"ח המדובר עסקה בעבודות שהתבצעו ברחובות הצורפים ופינס, שעליהן הייתה מופקדת המנהלת. הטיוטה כללה 16 סעיפים שהצביעו על שרשרת תקלות שלהן, לכאורה, הייתה אחראית אותה מנהלת - שבגינן הסתכמה עלות הפרויקט בסכום הגבוה במאות אלפי שקלים מכפי שאמור היה להיות.

 

על הדו"ח ובו הטענות החמורות היה אמור לחתום לכאורה רואה החשבון המשמש כמבקר הפנימי של החברה, משה מועלם. אלא שהוא עצמו הופתע לראות את שם הפירמה שלו על טיוטת המסמך. הוא הכחיש בתוקף כי הוא או איש מאנשי משרדו חיבר אותו.

 

מועלם מיהר לפנות ליו"ר הדירקטוריון של "חלמיש", גלעד פלד, ועדכן אותו כי אין לו או לשותפיו יד במכתב שנשלח בשמו. אבל האופן שבו התקבלה שם הפרשה הצליח לעורר תמיהה. בישיבה שבה נידון הנושא, לפני כמה שבועות, לא זכתה הצעה למנות בודק חיצוני לפרשה לתמיכתם של רוב חברי הדירקטוריון, בעיקר בשל התנגדות נציגי המדינה שם. אנשי קבוצת המיעוט, שדרשו בתוקף לבצע את המהלך, פוצצו את הישיבה בזעם.

 

"זה היה דיון ערטילאי לגמרי", אמר גורם בכיר בעירייה שמקורב לדירקטוריון. "לא הציגו את המסמך לרוב החברים למרות שהם ביקשו. אנחנו חוששים שמדובר בפברוק. זו שערוריה, כי לחברי הדירקטוריון יש אחריות ציבורית. עם העובדת שהוזכרה שם מעולם לא הייתה בעיה, נהפוך הוא. היא מוערכת ונחשבת מנוסה ומקצועית".

 

המשטרה לא בעסק

ההחלטה להימנע ממינוי בודק חיצוני הצליחה להרים לא מעט גבות גם בעיריית תל-אביב, שיועצה המשפטי, עוזי סלמן, הציע יחד עם נציגי רשות החברות הממשלתיות לבדוק את המסמך. אותו דו"ח, המפוברק לכאורה, כולל השמצות קשות על התנהלותה של אותה מנהלת ותיקה, המשמשת עובדת ציבור כבר כ-20 שנים.

 

עוד לפני הישיבה שבה נדחתה ההצעה למנות בודק חיצוני, כתבה המנהלת שבמרכז המסמך ליו"ר הדירקטוריון: "מדובר במזימה חמורה שהיא מעשה פלילי של ממש. זה הוזמן משיקולים זרים כדי לפגוע בי ולגרום להדחתי בבושת פנים מתפקידי". יש לציין כי למרות חומרת הפרשה, לא פנה איש מטעם חברת "חלמיש" או עיריית תל-אביב למשטרה והגיש שם תלונה בנושא.

 

בעיריית תל-אביב מסרו בתגובה: "הוגשה תלונה על-ידי המנהלת, שבעקבותיה ביקשו נציגי העירייה בדירקטוריון לקיים הליך בדיקה על-ידי גורם חיצוני בלתי תלוי, לרבות הגשת דו"ח בעניין לדירקטוריון. הנושא עלה בישיבת הדירקטוריון האחרונה, ולמרבה הצער, סירבו הדירקטורים מטעם המדינה לאשר הליך של בדיקה חיצונית. נציגי העירייה בדירקטוריון ימשיכו לפעול למען בדיקה חיצונית של הפרשה".

 

ב"חלמיש" ציינו כי במקביל לפרשה, אכן מתגבש דו"ח ביקורת על המחלקה שבראשה עומדת המנהלת, ומסרו כי "מבקר הפנים של החברה ידון בנושא בישיבת ועדת הביקורת שלה".

 

היועץ משפטי של החברה, עו"ד ליאור עמידור, מסר כי: "במהלך ישיבת הדירקטוריון הבעתי את דעתי שלפיה ככל שהמנהלת סבורה שמדובר במעשים פליליים, טוב תעשה אם תיגש למשטרת ישראל ותגיש תלונה".

 

מקורביה של המנהלת האשימו כי "היא נפלה קורבן למסע רדיפה וציד מכשפות על לא עוול בכפה. כולנו תקווה שהאמת תצא לאור ושהצדק ייעשה, כדי שהיא תוכל לשקם את הנזק האדיר שנגרם לה ותשוב לנהל אורח חיים תקין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים