שתף קטע נבחר
 

עובד בית מלון? תקבל תוספת שכר של 6%

התאחדות המלונאים חתמה על הסכם קיבוצי עם הסתדרות, לפיו שכר העובדים יעלה ב-4% ב- 2011 וב-2% ב-2012. בנוסף, יקבלו עובדי ענף המלונאות מענק חד פעמי של 10% משכרם החודשי. השכר הממוצע בענף עומד על 6,100 שקל

עובד בבית מלון? המשכורת שלך בדרך לגדול. כך עולה מהסכם קיבוצי שנחתם בין התאחדות המלונות להסתדרות להסדרת תנאי העסקתם של עובדי ענף המלונאות והתיירות.  

 

ההסכם קובע כי העובדים יקבלו בשנת 2011 תוספת שכר של 4%, ובשנת 2012 - תוספת נוספת של 2%. בנוסף, יקבלו העובדים כבר במשכורת הבאה מענק כספי של כ- 10% משכרם החודשי, עד לתקרה של 9,000 שקל לחודש.

 

בנוסף, כולל ההסכם עידכון של תוספות הוותק והתוספות המקצועיות לעובדים והתוספות המיוחדות לעובדים במלונות אילת וים המלח. כמו כן, והוקדם מועד צירוף עובדי המלונות לתכנית הפנסיה: עד כה, הם קיבלו פנסיה רק אחרי 9 חודשי עבודה, ואילו כעת הם יקבלו פנסיה אחרי חצי שנה בלבד.

 

יהפוך את הענף לאטרקטיבי יותר

"התוספות יהפכו את התעסוקה בענף לאטרקטיבית יותר וימשכו עובדים נוספים מהפריפריה", אומר אהרן שחם, יו"ר ועדת העבודה של ההתאחדות, "אנו מעריכים ומוקירים את העבודה המסורה והשירות אותו הם מעניקים לאורחים".

 

עובדי המלונות הם אחת מקבוצות השכר החלשות במשק, עם שכר ממוצע של 6,100 שקל ברוטו בממוצע. רוב בתי המלון נמצאים בפריפריה, ורבים מהעובדים בני מיעוטים.

 

הסכם השכר בענף מצטרף לשורה ארוכה של הסכמים שנחתמו בשנים האחרונות לשיפור שכרם של עובדים חלשים במגזר הפרטי, כמו עובדי רשתות השיווק וחברות השמירה ועובדים בחברות שעד לאחרונה לא היה בהן ועד, כמו סונול, אקרשטיין, הקייטרינג שפע, ועוד ועוד.

 

מדובר במדיניות שמוביל יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, לאחר שנים ארוכות שבהן ההסתדרות התמקדה במגזר הציבורי. אם עיני יעבור לעסקים - הוא יצטרך להעסיק עובדים בתנאים טובים מאשר לפני שנכנס לתפקידו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלון מגדלי המלכים: שיפור תנאים לעובדים
צילום: יורם כהן
מומלצים