שתף קטע נבחר

 
צילום: חגי אהרון

קצב ביטל פגישה עם פרקליטיו: "הוא נראה שבור"

ביום שאחרי ההרשעה הדרמטית, מתקשה הנשיא לשעבר לקבל את העובדה כי מעתה לשמו יודבק גם התואר "אנס". הוא לא יצא לבית הכנסת, המתפללים הגיעו אליו והשלימו מניין. מקורביו: "מצב רוחו עגום במיוחד, הוא לא רוצה לצאת מהבית"

עד לפני קצת יותר מ-24 שעות היה משה קצב הנשיא השמיני של מדינת ישראל. אחרי שהתווסף לשמו גם התואר "אנס", בעקבות הכרעת דין מהדהדת ודרמטית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, מתקשה קצב להתמודד עם העובדה שהוא בדרך לכלא, ומקורביו אמרו כי מצב רוחו עגום במיוחד.

 

 

קצב היה אמור להיפגש הבוקר בביתו בקריית-מלאכי עם עורכי דינו, אך אותה פגישה בוטלה. "הוא נסער ולא רוצה לצאת מהבית", אמרו המקורבים, שהדגישו שוב כי הם חוששים לחייו. "קצב עדיין מסרב לעכל את תוצאות הכרעת הדין".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הנשיא לשעבר, שהורשע כי אנס פעמיים את א' ממשרד התיירות, לא יצא כבכל יום לבית הכנסת בו הוא מתפלל. במקום זאת, הגיעו לביתו חבריו והשלימו עימו מניין לשחרית. "הוא נראה לא טוב, נראה שבור ובמצב קשה", אמר אחד המתפללים.

 

"עיניו כבויות, הוא נראה טעון רגשית"

"ההרגשה שלי חלוקה מבפנים", הוסיף לאחר התפילה בבית קצב. "מצד אחד אתה שואל את עצמך אם הוא באמת עשה את זה, ומצד שני ראינו את המסע שהיה בתקשורת ואת ההשפעה שלו על השופטים. החלטת בית המשפט מאוד השפיעה עליו ורואים את זה. הוא נראה טעון רגשית, עיניו כבויות. איחלתי לו שהאמת תצא לאור".  

 

צילום: אוהד צויגנברג

 

לביתו של קצב הגיע גם הירקן דודו יעקב, שהביא איתו משלוח ירקות ואמר: "זו בושה למדינה, תפרו לו תיק, הכל מושחת שם בפרקליטות ובמשטרה, אני לא מאמין לבית משפט". הירקן אמר כי גילה קצב, רעייתו של המורשע באונס, קיבלה אותו יפה. לבית הגיע גם בועז קצב, בנו של הנשיא לשעבר, שסירב לדבר עם הכתבים וניסה להתחמק מהצלמים.

 

בנוסף, מכר של המשפחה הקורא לעצמו "רסטה" הגיע לחזק ולתמוך. "רסטה" סיפר שגם הוא בעבר נעצר בחשד שהטריד את אשתו של אישיות טלוויזיונית. "אני מכיר את המשפחה שלו. הם גדלו יחד עם המשפחה שלי במעברה. הגעתי לכאן כדי לחזק אותו והוא מאמין שבעזרת השם הוא יצליח. על הרעייה גילה, הוא אמר: "היא חזקה ואני מאמין שהם ייצאו מזה" .

 

הן סנגוריו של קצב והן התובעים החלו בהכנות לשלב הטיעונים לעונש. בפרקליטות יקיימו בימים הקרובים ישיבות בהשתתפות התובעים, עורכי הדין רונית עמיאל ונסים מרום, יחד עם פרקליט המדינה, משה לדור, והיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. העונש המרבי על עבירת אונס עומד על 16 שנות מאסר ובפרקליטות מתכוונים לבקש מאסר בפועל לפרק זמן משמעותי.

 

עורכי דינו של קצב, אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואבי לביא, מתכוננים לטעון כי המעשים שבגינם הורשע קצב הם אירועים גבוליים שקרו לפני שנים רבות, וכי העובדה שעברה תקופה ארוכה מאז המעשים פגעה באפשרויות הנשיא לשעבר להתגונן. הטיעון המרכזי שלהם צפוי להיות "ההתנהלות התקשורתית ומסע השיסוי נגד קצב". לדברי הפרקליטים, "עיתונאים, פרשנים וסקרים יצאו נגד קצב ואלו לא כוחות שווים".

 

הנשיא לשעבר יצטרך כעת להתמודד לא רק עם עונש המאסר הצפוי לו, אלא גם עם שורה של תביעות אזרחיות מצד המתלוננות, שצפויות לדרוש פיצוי כספי על העבירות. גם א' מבית הנשיא, שבסופו של דבר לא נכללה בכתב האישום, צפויה להגיש נגד קצב תביעה אזרחית.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביתו של קצב, הבוקר
צילום: זאב טרכטמן
"מסרב לעכל את הכרעת הדין". קצב בביהמ"ש
צילום: EPA
הירקן בדרך לקצב. "תפרו לו תיק"
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים