שתף קטע נבחר
 

ברוש ועיני: שכר המינימום יעלה ל-4,300 שקלים

במסיבת עיתונאים שכינסו נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ויו"ר ההסתדרות עופר עיני, הודיעו השניים על עלייה בשכר המינימום מ-3,850 שקל בחודש ל-4,100 ביולי הקרוב ול-4,300 בסוף 2012. ההעלאה תחול על עובדי התעשייה והאבטחה, ועל כל העובדים במשק אם שר התמ"ת יהפוך אותה לצו הרחבה

במסיבת העיתונאים שכינסו נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הודיעו השניים על העלאת שכר המינימום בתעשייה, באבטחה ובענפים נוספים בכ-12%. שכר המינימום בתעשייה יעלה מ-20.7 שקל לשעה, שהם 3,850 שקל לחודש, ל-4,300 שקל לחודש. 

 

צפו במסיבת העיתונאים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

העלאה תתרחש בשני שלבים: ביולי השנה יעלה השכר ב-250 שקל, וב-1 באוקטובר בשנת 2012 הוא יעלה ב-200 שקלים נוספים. השכר יעלה ביולי 2011 לכ-22 שקל לשעה; באוקטובר 2012 הוא יעלה לכ-22.15 לשעה.

 

לדברי עיני, תמיכת שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, בהחלת שכר המינימום החדש לכלל המשק מובטחת, והוא מקווה ששר האוצר יובל שטייניץ יתמוך אף הוא בהסכם. ההערכה היא שמתן צו הרחבה או שינוי שכר המינימום בחוק יתרחשו לפני הפעימה הראשונה.

 

 

ברוש הוא גם נשיא לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, וההסכם חל איפוא, על כל העובדים בארגונים שאליהם שייכת לשכת התיאום, כולל כל עובדי התעשייה, בתי המלון, השמירה והאבטחה, וענפים רבים נוספים. ההסכם אמור לחול גם במפעלים, חברות שמירה, בתי מלון וגופים דומים נוספים שאין בהם ועד עובדים.

 

"אנחנו חושבים שההסכם הזה טוב גם לעובדים וגם לעסקים. אנחנו יודעים שאי אפשר לקיים משפחה משכר של 3,850 שקל לחודש. שוחחתי עם כל ראשי הארגונים הכלכלים וכולם חושבים שההסכם הזה נכון למרות שזו מטלה נוספת על המעסיקים בלא תמורה. חזוב לציין שבתעשייה רק מעט מהעובדים משתכרים שכר מינימום אבל ההסכם יחול ממילא על כל העובדים במשק מכיוון ששר התמ"ת יהפוך אותו לחוק או לצו הרחבה", אמר ברוש במסיבת העיתונאים.

 

"שוחחתי עם שר התמ"ת בנימין בן אליעזר והוא הביע תמיכה בהסכם וברך עליו. הכנו הצעת חוק שמבוססת על ההסכם שלנו ואנחנו מקווים שהחוק יעבור עד יולי. בכל מקרה גם אם הצעת החוק תתעכב אנחנו משוכנעים שבן אליעזר יהפוך את ההסכם עד יולי לצו הרחבה שיחול על כל העובדים במשק", אמר עיני.

 

אם בן אליעזר, יוציא צו הרחבה כזה, ההסכם יהפוך לחוק ושכר המינימום יעלה בכל הגופים והחברות במשק - גם במגזר הציבורי, גם בעסקים מאורגנים במגזר הפרטי שאינם שייכים ללשכת התיאום (כמו רשתות שיווק) וגם בעסקים פרטיים קטנים שאינם שייכים לאף אחד מהארגונים הכלכליים.  

 

באפריל השכר עולה בשל העדכון

שכר המינימום בישראל צמוד לשכר הממוצע במשק, והחוק קובע כי הוא אמור להיות 47% מהשכר הממוצע. שכר המינימום מתעדכן מדי שנה ב-1 באפריל בהתאם לעליית השכר הממוצע. השכר הממוצע עומד כיום על 8,356 שקל לחודש ברוטו.

 

בשנים 2007-2010 שכר המינימום היה גבוה יותר ממה שמחייב החוק, הודות להסכם הקואליציוני שנחתם בין ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, ליו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ.

 

ההסכם קבע ששכר המינימום יעלה בהדרגה, בשלבים, עד לשיעור של ל-4,600 שקל לחודש ב-2008, אך הוא מומש רק בחלקו. השנה עלה השכר הממוצע באופן שהפך שכר המינימום לנמוך מ-47% ממנו, כך ששכר המינימום אמור היה לעלות באפריל ממילא לשיעור של 3,928 שקל. לפיכך מדובר בפועל ב-3 פעימות: באפריל, העלאה לפי חוק קיים ל-3,928 שקל, העלאה ביולי ל-4,100, ובאוקטובר 2012 - העלאה ל-4,300 שקל.

 

כשנשאל עיני מה יקרה להצעת החוק הקיימת של ח"כ אמיר פרץ לפיה שכר המינימום אמור להעלות ל-4,600 שקל לחודש, הוא ענה: "חלקו של פרץ בהסכם הוא חשוב כי הוא העלה את הנושא למודעות הציבורית. אבל אני בטוח שהחכ"ים הבינו כי אנחנו כמי שמייצגים את המעסיקים והעובדים מבטאים את רצון העם ולכן הם התמקדו בהצעה שלנו". 

 

פרץ: אמשיך בחקיקה להעלות ל-4,600 שקל

פרץ מצידו בירך על ההחלטה אך אמר ש"חבל שהמעסיקים טרפדו את הצעת החוק לפני מס' חודשים...טוב שאיום החקיקה גרם להם לעשות מעשה ,אף שהוא מאוחר מדי ומעט מדי". לדבריו, "חלק מהתוספת שאמורה להיות משולמת ב-2011 אמורה להיות משולמת בכל מקרה במסגרת החוק הקיים... כך שהתוספת האפקטיבית הינה 131 שקל בלבד...אשר לתוספת הבאה, משמעותה תוכל להבחן רק כאשר נדע את גובה שכר הממוצע במשק בשנה הבאה. אנו מתכוונים לבחון את משמעות ההסכם באשר להשלכות על החקיקה המוצעת. ובכל מקרה נמשיך תהליך חקיקה שייעדו להביא את שכר המינימום ל-4600 שקל".

 

ב-2007 ברוש ועיני חתמו על הסכם שמחייב פנסיה לכל עובד. תחילה חוייבו רק החברות שברוש מייצג וב-2008 שר התמ"ת דאז אלי ישי נתן להסכם תוקף של צו הרחבה - ומאז מחוייב כל מעסיק במשק, ואכן מספר העובדים בלא פנסיה ירד מכמיליון לכ-200 אלף.

 

השתתף בהכנת הידיעה: צבי לביא

 .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני ושרגא ברוש
צילום: יהונתן צור
שכר המינימום יעלה
מומלצים