שתף קטע נבחר

 

איש השנה של CNN בערבית: ארדואן ה"דיפלומט"

ראש ממשלת טורקיה זכה ברוב מוחץ של 74% מהקולות בשל "הישגיו באירועי המשט לעזה ובחיזוק מעמדה של טורקיה במזרח התיכון". נשיא סוריה אסד הסתפק במקום השני

גולשי אתר החדשות של רשת CNN בערבית בחרו את איש השנה שלהם בעולם: ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, זכה ברוב מוחץ וגבר על יריבו העיקרי בסקר, נשיא סוריה, בשאר אסד.

 

אתר החדשות, שבסיסו בדובאי, פרסם כי 74 אחוז מהגולשים בחרו בארדואן לאיש השנה שלהם. אחריו בדירוג הגיע אסד שהסתפק ב-20 אחוז. היומן הטורקי הנפוץ "הורייט" דיווח כי האתר נימק את בחירת הגולשים בארדואן ב"הישגיו הדיפלומטיים האחרונים". בין היתר מנו באתר את אירועי הדמים במשט לעזה, בחיזוק מעמדה של טורקיה בעיראק ובאפגניסטן, בתיווך בין איראן לבין שאר העולם ובניסיונה של אנקרה לפתור מחלוקות בין סוריה ללבנון

 

למרות התואר המכובד שבו זכה ארדואן, דווקא בטורקיה הוא זוכה לביקורת חריפה על מדיניות החוץ שלו. לפני שבועיים שעבר פרסם ה"מילייט", אחד העיתונים הנפוצים בטורקיה, מאמר פרי עטו של העיתונאי מהמט טזקאן, שמתח ביקורת נוקבת על מדיניות החוץ שמוביל ארדואן מול ישראל והאשים אותו בשימוש ציני בתקרית המשט.

 

"כשחיילים איראנים הורגים אזרחים טורקים", קבעה כותרת הביניים במאמר - שלאחריה הסביר טזקאן: "ראיתי באתר חדשות שחיילים איראנים פתחו באש לעבר כפריים שחצו את הגבול, אחרי שהצאן שלהם עבר שם באזור וואן. אחד נהרג, אחר נפצע ואדם נוסף נעדר. יותר מ-20 מעשרים מאזרחינו נהרגו על ידי חיילים איראניים בשנה אחת".

 

"ארדואן מפחד מאחמדינג'אד"

אחרי שגולל את עובדות האירוע, העלה העיתונאי שאלות שהטרידו אותו במיוחד לנוכח המתיחות הבלתי פוסקת ביחסים עם ישראל ודרישתו של ארדואן מהנהגתה להתנצל על הרג האזרחים במשט ולפצות את בני משפחותיהם.

 

"בואו נבחן את ההיבט הפוליטי של האירוע הזה. האם שמעתם על איזושהי תגובה בנושא הזה מצד ממשלתנו, מראש הממשלה שלנו או מאחד השרים?", שאל טזקאן. "האם מישהו צעק: הרגתם את האזרחים שלנו, עכשיו תתנצלו' או דרש מהם פיצויים? לא החזרנו את השגריר שלנו מטהרן. האין זה מוסר כפול? האם אלה אינם אזרחים שלנו? האם לא חבל על החיים שלהם?".

 

יום למחרת הפרסום ב"מילייט", התפרסם ב"הורייט" מאמר המשך שכתב העיתונאי מהמט יילמאז. "לא הייתי מודע לדברים שתיאר טזקאן עד לפרסומם. אני חייב להודות שהרגשתי מבוכה מסוימת לנוכח אי הידיעה שלי".

 

יילמאז הביע במאמרו מחאה על מה שהוא מכנה "השתיקה הטורקית". "הממשלה שותקת על כך, כי כנראה שלא רוצים שם להרגיז את אחמדינג'אד. תשכחו מפיצויים. מדוע שר החוץ לא קורא לעמיתו האיראני לשים קץ לכך? האם רק לכדורים שבאים מישראל דרך גופות של טורקים יש ערך?"

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
74% מהקולות. ארדואן
צילום: AFP
סגן ראשון. אסד
צילום: רויטרס
מומלצים